Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Puszek-Okruszek napisał(a):
witam...
zacznę od tego,że mam spore doświadczenie z psami po przejściach,więc na pewno się nie poddam!!!:) Już na wątku Puszka Tyśka zaoferowała pomoc w tej sprawie,więc mamy pewien punkt zaczepienia,wiemy co robić:multi: Na szczęście psiaki nie są aż tak negatywnie nastawione do siebie,bo na spacerach zachowują się wzorowo,więc myślę,że to tylko kwestia czasu.Dzisiaj byłam z Puszkiem u weterynarza i też usłyszałam kilka słów otuchy:) Pieski są po przejściach,więc wiadomo...potrzebują dwa razy tyle czasu co zwykle.Podczas dzisiejszej wizyty okazało się też,że Puszek jest o wiele starszy niż to wcześniej zakładano...czyli nie dwu,a około ośmioletni i sądząc po zachowaniu Ikarka też nie należy do najmłodszych...ma tak zdarte ząbki,że nie można konkretnie określić jego wieku.To jest też jeden z wielu powodów,dlaczego nie chciałabym zmieniać już Ikarkowi domu,a zwłaszcza,że pokochaliśmy go...jak to mówią...od pierwszego wejrzenia:) Tak więc zamiast załamywać bezradnie ręce,bierzemy się ostro do pracy:) :) :)

Jesteście niesamowici!!! :)

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oby było więcej osób tak wyrozumiałych i z takim podejściem do sprawy:)

Super, czyli możemy być spokojni o naszego Ikarka - WIELKIE DZIĘKI!!!

Posted

Gdyby udało mi się nagrać filmik,moglibyście zobaczyć odmienionego Ikarka...jak się rozbrykał:) Jeszcze tydzień temu był psem zamkniętym w sobie,spokojnym,nieufnym,przerażonym,a dzisiaj...to zupełnie inny pies...radosny,otwarty,wszędzie go pełno...i chyba czuje się już członkiem naszej rodziny,bo zaczyna segregować ludzi na znajomych i obcych...tych,którzy mogą więcej,a tych,którym raczej nie wolno nic:D Ikarek nie przejawia agresji,ale daje sygnały,ostrzega:) Coś w rodzaju tej historii z butami;P

Posted

Gdyby udało mi się nagrać filmik,moglibyście zobaczyć odmienionego Ikarka...jak się rozbrykał:) Jeszcze tydzień temu był psem zamkniętym w sobie,spokojnym,nieufnym,przerażonym,a dzisiaj...to zupełnie inny pies...radosny,otwarty,wszędzie go pełno...i chyba czuje się już członkiem naszej rodziny,bo zaczyna segregować ludzi na znajomych i obcych...tych,którzy mogą więcej,a tych,którym raczej nie wolno nic:D Ikarek nie przejawia agresji,ale daje sygnały,ostrzega:) Coś w rodzaju tej historii z butami;P

Bardzo prosimy o filmik.

Posted

Mądry , kochany psiak:)

Posted

witam...
mam pytanie,czy Ikar miał jakieś problemy z kręgosłupem? czy komuś na ten temat coś wiadomo? pytam,bo zwróciłam uwagę na jego ranne wstawanie,ma problemy zanim się rozrusza.wybieramy się na konsultację w tej sprawie i chciałabym mieć jakiś zarys z przeszłości:)

Posted (edited)

witam...
mam pytanie,czy Ikar miał jakieś problemy z kręgosłupem? czy komuś na ten temat coś wiadomo? pytam,bo zwróciłam uwagę na jego ranne wstawanie,ma problemy zanim się rozrusza.wybieramy się na konsultację w tej sprawie i chciałabym mieć jakiś zarys z przeszłości:)

Może Klaudus coś wie. Jednak ona do punktu chodzi raczej po południu.

Edited by bakusiowa
Posted

[quote name='bakusiowa']Buziaki dla Ikusia. Prosimy o jakąś foteczkę szczęśliwego psiulka.

Mówisz - masz :)

Ikarek po praniu :)

Mam nadzieję, ze za bardzo nie narozrabiał... Jakieś plotki do mnie dotarły...;) Ale bez konkretów...

Posted

bakusiowa napisał(a):
Co to za plotki z tym narozrabianiem?
Koniecznie chcemy je znać.

Może to była jego pierwsza kąpiel w życiu.

Kąpiel zniósł wzorowo i to pod prysznicem,bo wanną nie dysponujemy...to była kąpiel z Panią:D A z tym "narozrabianiem" to chyba przez strach,potwornie nie lubi sam zostawać i trochę zdarł tapetę pazurkami;) Wybaczamy:D Słuchajcie...Ikarek robi furorę,gdzie tylko się pojawi.Ludzie zaczepiają nas na ulicy i nie mogą się psiaka nachwalić.Przyznaję...po kąpieli sierść aż błyszczy,jest puszysta i mięciutka:) Teraz to Ikarka można głaskać godzinami,zresztą sam domaga się pieszczot;)

Posted

Kąpiel zniósł wzorowo i to pod prysznicem,bo wanną nie dysponujemy...to była kąpiel z Panią:D A z tym "narozrabianiem" to chyba przez strach,potwornie nie lubi sam zostawać i trochę zdarł tapetę pazurkami;) Wybaczamy:D Słuchajcie...Ikarek robi furorę,gdzie tylko się pojawi.Ludzie zaczepiają nas na ulicy i nie mogą się psiaka nachwalić.Przyznaję...po kąpieli sierść aż błyszczy,jest puszysta i mięciutka:) Teraz to Ikarka można głaskać godzinami,zresztą sam domaga się pieszczot;)

Cudny chłopak:) Jak go zabierałam z punktu i wsadziłam do auta , mój mąż spojrzał i powiedział:" o matko przecież to piękny bernardyn". Dopiero po chwili zauważył ,że Ikarek jest dużo mniejszy od benka:)
To rzeczywiscie niezwykle urodziwy facet:)
A propos zniszczeń , to ja teraz jestem u córki i jak dzwonię do domu , dowiaduję się co znowu zmalował Pączek...:)
Zapewniam,że Ikar jest aniołem:)

Posted

Ikarku, czasami musisz zostać sam w domu....to nic strasznego przecież....możesz wtedy w spokoju się wyspać....nikt Ci nie przeszkadza.... :razz:.Nie rozrabiaj!!!
A fotki są ekstra:)