MałGośka Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 "MałGośka; 21 Sie 2006" napisał(a):MIKA Trafiła do nas w pierwszej dekadzie sierpnia. Ponoć ma 14 lat - choć wygląda na trochę młodszą. Oddał ją własny pan, bo przeprowadził się z domu z ogródkiem do bloku, a psisko, choć przecież nieduże, widać mu do "nowego" życia nie pasowało. Nadmienił też, że zapach z pyszczka Miki mu bardzo przeszkadza :( Nie mogę tego pojąć, zwłaszcza, że Mikunia była psem rozpieszczanym - jadła z panem przy stole, spała na kanapie. I pan rozstał się z nią ot tak, po prostu :( Mika czeka więc smutno na nowy dom. Widać, że tęskni... Jak bardzo może kochać 14-letni pies, i jak mało problematyczny potrafi być - wiem z autopsji, sama mam taką psinkę... "MałGośka; 30 Gru 2006" napisał(a):Już ponad 4 miesiące domem dla naszej cudnej staruszki jest schronisko :( Nikt się posiwiałym rudzielcem nie interesuje - no bo po co komuś stary pies?... Mikunia początkowo mieszkała w schroniskowym biurze, siedziała wtedy głównie na fotelu i trzęsła się z nerwów. Niestety musiała w końcu zmienić lokum na kojec i tam powitała pierwsze mrozy :( Wyobrażacie sobie psa kanapowego w jej wieku, któremu pozostała buda wymoszczona sianem i sporadyczne pomizianie futerka? Robimy jednak co w naszej mocy by mała nie czuła się u nas źle - efektem jest głośne, radosne poszczekiwanie na widok zbliżającej się do mikusiowego kojca osoby - co udało mi się uwiecznić na fotkach ;) Och - poranne przymrozki, ciągłe zimno, i przedłużający się pobyt w takich warunkach to dla psiej staruszki nic dobrego :( Mikunia przywitała mnie tym razem ciszą i smutkiem w oczach, a na widok aparatu szybciutko schowała się do budy... Może tego na zdjęciach nie widać - ale ona jest naprawdę małym psiakiem - takim w sam raz na Twoje kolana albo na podusię obok Twego ulubionego fotela... Quote
Ania Agata Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 Pan ma nowy dom, nowe życie, to po co mu stary pies???? A Mika na pewno tęskni za tym potworem... Bidulka. Przecież ona mała jest, wystarczyłaby tylko odrobinka serca... Quote
daisy Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 Az k...wa nic tylko plakac :-( biedna biedna sunia :-( Quote
jolap. Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 A temu "panu" zapewne fiołkami :roll: z paszczy wionie :razz: . Quote
zasadzkas Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 Piękna, starsza psina :loveu: Jest pod kolanko czy do kolanka? Quote
MałGośka Posted January 17, 2007 Author Posted January 17, 2007 zasadzkas napisał(a):Jest pod kolanko czy do kolanka? Zależy gdzie Ty masz to kolanko ;) A poważnie - Mikunia jest niedużym psiakiem, jak na mój gust waży ok. 10 kg, a wielkości dodaje jej puchata sierść. Quote
Kara. Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 Nigdy nie zrozumiem dlaczego ludzie oddają swojego przyjaciela na starość.Właśnie wtedy kiedy najbardziej są mu potrzebni:-( Quote
Ania Agata Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 Może właśnie dlatego. Najłatwiej być przyjacielem, jak nic od nas nie chcą. Quote
Bella11 Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 Nawet tym którzy pracują w Schroniskach i dużo widzieli psich nieszczęść zawsze kiedy trafia stary piesek przyprowadzony przez właściciela , serce pęka bo to jest największa tragedia jaka może spotkać zwierzaczka i to z ręki jego ukochanego pana . Takiego świństwa nie robi się swojemu staremu psu !!!! Quote
MałGośka Posted March 25, 2007 Author Posted March 25, 2007 Patrzę na Mikę i serce rozpada mi się na kawałeczki :( Co to za los podły, który zabiera psiej emerytce własną kanapę, ciepło domowego ogniska? W zamian oferując jedynie schroniskową budę i życie pełne stresów? :( Od jakiegoś czasu maleńka Mikunia mieszka w kojcu z Barym, naszym schroniskowym weteranem. Gdy coś wyda jej się zagrożeniem, na przykład aparat foto - chowa się za swym psim towarzyszem, a Bary poszczekując na intruza dodaje suni pewności siebie... Quote
Bella11 Posted May 18, 2007 Posted May 18, 2007 Mika prosi o większe zaangażowanie Badzo przydałoby się ją poogłaszać na innych forach i może ktoś wstawi ją na Allegro :modla: :modla: :modla: :modla: Quote
agamika Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 Mika kochaniutka, wyjdz na pierwsza stronke Quote
Recommended Posts