Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

"MałGośka; 21 Sie 2006" napisał(a):
MIKA

Trafiła do nas w pierwszej dekadzie sierpnia. Ponoć ma 14 lat - choć wygląda na trochę młodszą. Oddał ją własny pan, bo przeprowadził się z domu z ogródkiem do bloku, a psisko, choć przecież nieduże, widać mu do "nowego" życia nie pasowało. Nadmienił też, że zapach z pyszczka Miki mu bardzo przeszkadza :(

Nie mogę tego pojąć, zwłaszcza, że Mikunia była psem rozpieszczanym - jadła z panem przy stole, spała na kanapie. I pan rozstał się z nią ot tak, po prostu :(

Mika czeka więc smutno na nowy dom. Widać, że tęskni...
Jak bardzo może kochać 14-letni pies, i jak mało problematyczny potrafi być - wiem z autopsji, sama mam taką psinkę...

"MałGośka; 30 Gru 2006" napisał(a):
Już ponad 4 miesiące domem dla naszej cudnej staruszki jest schronisko :( Nikt się posiwiałym rudzielcem nie interesuje - no bo po co komuś stary pies?...

Mikunia początkowo mieszkała w schroniskowym biurze, siedziała wtedy głównie na fotelu i trzęsła się z nerwów. Niestety musiała w końcu zmienić lokum na kojec i tam powitała pierwsze mrozy :( Wyobrażacie sobie psa kanapowego w jej wieku, któremu pozostała buda wymoszczona sianem i sporadyczne pomizianie futerka?

Robimy jednak co w naszej mocy by mała nie czuła się u nas źle - efektem jest głośne, radosne poszczekiwanie na widok zbliżającej się do mikusiowego kojca osoby - co udało mi się uwiecznić na fotkach ;)

Och - poranne przymrozki, ciągłe zimno, i przedłużający się pobyt w takich warunkach to dla psiej staruszki nic dobrego :(
Mikunia przywitała mnie tym razem ciszą i smutkiem w oczach, a na widok aparatu szybciutko schowała się do budy...

Może tego na zdjęciach nie widać - ale ona jest naprawdę małym psiakiem - takim w sam raz na Twoje kolana albo na podusię obok Twego ulubionego fotela...

• Replies 111
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zasadzkas napisał(a):
Jest pod kolanko czy do kolanka?

Zależy gdzie Ty masz to kolanko ;)
A poważnie - Mikunia jest niedużym psiakiem, jak na mój gust waży ok. 10 kg, a wielkości dodaje jej puchata sierść.

Posted

Nawet tym którzy pracują w Schroniskach i dużo widzieli psich nieszczęść zawsze kiedy trafia stary piesek przyprowadzony przez właściciela , serce pęka bo to jest największa tragedia jaka może spotkać zwierzaczka i to z ręki jego ukochanego pana . Takiego świństwa nie robi się swojemu staremu psu !!!!

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Patrzę na Mikę i serce rozpada mi się na kawałeczki :( Co to za los podły, który zabiera psiej emerytce własną kanapę, ciepło domowego ogniska? W zamian oferując jedynie schroniskową budę i życie pełne stresów? :(

Od jakiegoś czasu maleńka Mikunia mieszka w kojcu z Barym, naszym schroniskowym weteranem. Gdy coś wyda jej się zagrożeniem, na przykład aparat foto - chowa się za swym psim towarzyszem, a Bary poszczekując na intruza dodaje suni pewności siebie...

• 1 month later...
Posted

Mika prosi o większe zaangażowanie
Badzo przydałoby się ją poogłaszać na innych forach i może ktoś wstawi ją na Allegro :modla: :modla: :modla: :modla:

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...