Jump to content
Dogomania

Dyziulek z chorym serduszkiem - potrzebne wsparcie na leki i weta.

Recommended Posts

• Replies 215
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dzisiaj przeleje jeszcze reszte z bazarku Dyziowego, na zaplacenie faktury nie straczy ale dobre i to, prawda/?
trzymam za Dyzia i cieszę się, że ma tak wspaniałą opiekunkę

Posted

Przepraszam ,że nie pisałam ale ciciasy ( szóstka ), szczeniaki ( czwórka ) , 3 nasze psiaki i chory Dyziolek i na pisanie nie było już czasu.

4 stycznia byliśmy u weta na zastrzykach: antybiotyk, p/zapalny, rozkurczowy i Ornityna dożylnie - koszt wizyty 29 zł.
5 stycznia też wizyta u weta , takie same zastrzyki , ściągnięcie weflonu i wet dał antybiotyk w tabl.Ditrivet i tabl. na wątrobę - Hepatiele forte, koszt wizyty - 46 zł.
7 stycznia następna wizyta u weta - wet zrobił USG i dał antybiotyk jeszcze na 8 dni.Dyziolek ma powiększoną wątrobę, powiększoną śledzionę, płyn w otrzewnej, jelito grube powiększone ( prawdopodobnie guz przy ujściu jelita ) nerka lewa prawidłowa , prawej nie udało się zobaczyći pęcherz był opróżniony.
Kontrola u weta 15 stycznia. Koszt wizyty 50 zł.
Zdjęcia paragonów i wpis w książeczce wkleję później.
Dyzio czuje się lepiej , juz nie udaje mi się "wrzucać" leków bo Dyzio walczy ze mną:lol:.W żarełku zje tylko leki na serduszko a jak wyczuje antybiotyk i lek na wątrobę to potrafi zastrajkować i nie jeść. Leki te ma rozpuszczane w wodzie i podawane strzykawką.

Posted

Mogę prosić o dane do przelewu?
Na stronie fundacji znalazłam:
Fundacja „Głosem Zwierząt”
adres korespondencyjny:
ul. Podbiałowa 1/2
60-185 Skórzewo
Jest ok?

Posted (edited)

Przy okazji proszę żebyście poczytali o "moim" Załupku :) Na forum lub w dziale "Psy do adopcji" :) Uściski dla Dyziulka!

Edited by Lena84
Posted

moja staruszka sunia odeszła we wtorek
został mi po niej carsivan, lotensil
mam też hepatiale, silivet

czy to przydałoby się?
można wysłać na adres

ul. Podbiałowa 1/2
60-185 Skórzewo

Posted

Poki co mamy:

04.01.2013 Danuta L 24zl z bazarku :)
10.01 Marlena N-B 10zl

Leki lepiej wysylac Dyziowi bezposrednio, ale to Katebono i Beabono muszą sie wypowiedzieć, który z leków moze się
przydać.

Yorija... bardzo mi przykro :(

Posted

conceited napisał(a):
Poki co mamy:

04.01.2013 Danuta L 24zl z bazarku :)
10.01 Marlena N-B 10zl

Leki lepiej wysylac Dyziowi bezposrednio, ale to Katebono i Beabono muszą sie wypowiedzieć, który z leków moze się
przydać.

Yorija... bardzo mi przykro :(

Wygląda na to, że przywiozę leki osobiście

Posted

Dyziek od piątku przestał się podniosić.Stale leżał i załatwiał się pod siebie, przestał jeść. Czucie w łapkach było ale jak próbowałyśmy go postawić na nogi to się rozjeżdżał, nie utrzymywał sie na tylnych łapkach.
Zaczęłyśmy mu podawać Rimadyl i na drugi dzień było ciut lepiej tzn., że jak go postawiłyśmy to przez chwilę sam się utrzymał na łapkach, a dzisiaj się ucieszyłyśmy bo sam się podniósł , doszedł do miski z wodą i się napił.
Pierwszy raz zrobił siusiu na stojąco, a nie pod siebie.
Rimadylu mamy na dwa dni i wtedy trzeba bedzie pojechać do weta , niech go zbada i zaleci czy kontynuować lek czy dać mu inny.
Wystraszył nas nie na żarty , już myślałyśmy , że odejdzie.

Posted

[quote name='KateBono']
Wystraszył nas nie na żarty , już myślałyśmy , że odejdzie.[/QUOTE]
z opisu wynika, że faktycznie źle to wyglądało :(
staruszek już z niego, wszystko może się zdarzyć

• 3 weeks later...