Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

simbik napisał(a):
Ja wysyłałam zgłoszenie mail'em i tą drogą dostałam też potwierdzenie przyjęcia psa na wystawę.

a po ilu dniach ci przyszło? wysłałam maila ostatniego dnia przyjęć

• Replies 98
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

pinkladies napisał(a):
Nowe rozporządzenie z dnia 20 grudnia 2006;
Dotyczy to psów zarejestrowanych w Polsce tj. z "PKR" Polską Księgą Rodowodową.
Wszystkie psy z Polski muszą uzyskać 3 x CAC by zostać championem Łotwy.

a mi dzisiaj przysłali maile, że jak pies jest z Polski (ma PKR), ale jest championem innego kraju niż Polska, to wystarczy 1 CAC, aby zostać championem Łotwy

Posted

Ha! No to nikt tego nie rozwikła. Trzeba po prostu wybrać się na Łotwę i samemu przekonać się, jak to jest z tymi ich championatami. akurta moje baski oprócz Polskiego, maja tez i inne championaty. A więc może warto spróbować w tym roku...?
A kto podpisał się pod tą informacją?
pzdr.

Posted

Słuchajcie, a ja chciałam się zapytać jak to jest z tymi łotewskimi CACami, konkretnie chodzi mi o sytuację gdy w konkurencji mam LV championa. Jak on wygra płeć to pownien dostać

Posted

zjadło mi posta więc dokańczam : czyli champion LV wygrywa płeć i nie dostaje tego CACa to co wtedy, dostaje go kolejny w stawce do BEST MALE pis czy żaden?

Posted

jovi napisał(a):
zjadło mi posta więc dokańczam : czyli champion LV wygrywa płeć i nie dostaje tego CACa to co wtedy, dostaje go kolejny w stawce do BEST MALE pis czy żaden?

Powinnien dostac nastepny dorosly nie champion łotwy pies, chyba ze sedzia uzna ze sie nie nadaje na CAC
Ps
Na porownanie o najlepszego psa w rasie wchodzi tez mlodziez.

Posted

Zmienili godziny sędziowania i wchodzimy wczesniej niż mieliśmy.
Czy na Łotwie nie ma wyboru Najlepszego Juniora ? Nie uwzględnili tej konkurencji w rozpisce finałów?

Posted

Nie ma w finalach wyboru najlepszego juniora.
Psy juniory, dorosle i weterany wchodza do porownania o najlepszego psa w rasie. Tak samo w sukach. I z tej dwojki jest wybierany najlepszy w rasie.
Dla nie zaznajomionych z łotwa, opuszczenie finalow przez psa ktory dostal BOB wiaze sie z cofnieciem zdobytych przez niego tytulów(CAC, CACIB).

• 2 weeks later...
Posted

No i wróciliśmy wymęczeni, ale w miarę zadowoleni :lol: . Co prawda bez Zw.Mł., bo ten tytuł przypadł łotewskiemu psu, ale doskonałą ocenę dostaliśmy :lol: .
Sama wystawa rzadna rewelacja, ale warunki znośne. Trochę problemów z parkowaniem. Zastawianie aut na porządku dziennym :roll: . Do tego pomiędzy nimi było lodowisko i kałuże po pachy ;) , więc ciężko było przebrnąć i się nie upaprać. Jednak ringi w miarę duże - z dogiem można było się na prostej troszkę rozpędzić. Tłok jak to zawsze na hali, ale do przeżycia. Gorzej z miejscem do rozłożenia dużego psa, przynajmniej w tej sali gdzie ja byłam. Może sie jeszcze tam kiedyś wybierzemy :roll: ...

No i bardzo dziękuję za przemiłe towarzystwo Jovi i Pinkladies i ekipy Narisowej (mam nadzieję że nie mieliście problemów z noclegiem w Kiejdanach) :Rose:

Posted

:help1:A możecie mnie poratować stawką akit amerykańskich (jeśli jakieś były) :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla: :modla:

Pozdrawiam :lol:

Posted

[quote name='simbik']No i wróciliśmy wymęczeni, ale w miarę zadowoleni :lol: . Co prawda bez Zw.Mł., bo ten tytuł przypadł łotewskiemu psu, ale doskonałą ocenę dostaliśmy :lol: .
Sama wystawa rzadna rewelacja, ale warunki znośne. Trochę problemów z parkowaniem. Zastawianie aut na porządku dziennym :roll: . Do tego pomiędzy nimi było lodowisko i kałuże po pachy ;) , więc ciężko było przebrnąć i się nie upaprać. Jednak ringi w miarę duże - z dogiem można było się na prostej troszkę rozpędzić. Tłok jak to zawsze na hali, ale do przeżycia. Gorzej z miejscem do rozłożenia dużego psa, przynajmniej w tej sali gdzie ja byłam. Może sie jeszcze tam kiedyś wybierzemy :roll: ...

No i bardzo dziękuję za przemiłe towarzystwo Jovi i Pinkladies i ekipy Narisowej (mam nadzieję że nie mieliście problemów z noclegiem w Kiejdanach) :Rose:
Gratulujemy!!!
A czemu nikt poza SIMBIK się nie chwali, co?

No i - tradycyjnie - poprosze o stawkę basenji (V gr.).
Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
Gratulujemy!!!
A czemu nikt poza SIMBIK się nie chwali, co?

No i - tradycyjnie - poprosze o stawkę basenji (V gr.).
Pzdr.

Wszystkie stawki podam popołudniu. Dziękuję za gratulacje :lol: i mam pytanko do znawców łotewskich ocen. Długo rozgryzałam jaką dostaliśmy notę :roll: , ale oprócz doskonałej mamy jeszcze jakieś PP? Co to jest? Właśnie zauważyłam na łotewskiej stronie, że psy mają to wypisane w osiągnięciach. O co w tym chodzi?