Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 98
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Asiaczek']Czy jest ktoś chętny na tę wystawę?
Podaje link do łotewskiej strony z informacjami o tej wystawie:
www.dogs.lv

Mam miejsce w samochodzie dla średniego/małego psiaka + właściciela.
Pzdr.
Joasiu a kto robi V i VI FCI i jak jest z championatem tego kraju?

Posted

[quote name='Asiaczek']Czy jest ktoś chętny na tę wystawę?
Podaje link do łotewskiej strony z informacjami o tej wystawie:
www.dogs.lv

Mam miejsce w samochodzie dla średniego/małego psiaka + właściciela.
Pzdr.

A ja niestety z dużym pieskiem :shake: . Może ktoś szuka transportu? Sama nie pojadę, ale z kimś bym się wybrała, mam kombi więc i dla dużego pieska by się miejsce znalazło :lol: oczywiście z właścicielem.

Posted

Simbik - a dla dwóch właścicieli i dużego psa? :)

W marcu chyba będziemy zagojeni :) i - witaj wystawowy świecie!!! (będziemy już również zmotoryzowani, ale nie podejmę się jechać taki kawał sama, brrrrrr...)
Wiec jeśli na Łotwie można wystawiać psy cięte - jesteśmy zainteresowani :)

Posted

Co do championatu to w niedziele rozmawiałam z Vija Klucniece i powiedziała, ze polska odebrała łotyszom skrócenie championtu, wbec czego i nas od 20 grudnia obowiązuje system 3 CAC w ciągu 6 mcy ( analogicznie maja łotysze u nas).
Pisała mi juz o tym wczesniej hodowca mojej suki z łotwy, wiec jakby sie zgadza ...

Posted

Masz CACIB w Rydze 17-18.03.2007 http://www.dogs.lv/index.php?mode=exb&id=1&depart=681&sdepart=255
oraz 2xCACIB tez w Rydze 19, 20.05.2007 http://www.dogs.lv/index.php?mode=exb&id=1&depart=793&sdepart=277
Przy okazji zwracam uwage na oplaty
LATVIAN CYNOLOGY FEDERATION ACCEPTS ONLY ENTRIES WHICH FULFILED ON OUR ENTRY FORMS WITH CONCRETE DATE OF A SHOW. WE DO NOT ACCEPT ENTRIES WITHOUT PAYMENT .IF YOU WOULD LIKE TO REGISTER YOUR DOG WITH A LETTER OF GUARANTEE AND WILL PAY DIRECTLY AT A SHOW, YOU WILL PAY THE LAST REGISTRATION FEE.

czyli oplaty na miejscu sa platne w wyokosci ostatniego terminu, czyli np. na CACIB 17-.18.03 w Rydze sa 120 Euro za psa.:angryy:

Posted

może bym się wybrała, ale w końcu to jak jest u nich z tym championatem? Na łotewskiej stronie nadal są informacje, że jak się jest championem, to wystarczy 1 CAC. No chyba, że coś źle przeczytałam.

Posted

narisowa napisał(a):
może bym się wybrała, ale w końcu to jak jest u nich z tym championatem? Na łotewskiej stronie nadal są informacje, że jak się jest championem, to wystarczy 1 CAC. No chyba, że coś źle przeczytałam.

"... nie dytyczy polskich championów ..":mad:

Posted

Nowe rozporządzenie z dnia 20 grudnia 2006;
Dotyczy to psów zarejestrowanych w Polsce tj. z "PKR" Polską Księgą Rodowodową.
Wszystkie psy z Polski muszą uzyskać 3 x CAC by zostać championem Łotwy.

Posted

pinkladies napisał(a):
Nowe rozporządzenie z dnia 20 grudnia 2006;
Dotyczy to psów zarejestrowanych w Polsce tj. z "PKR" Polską Księgą Rodowodową.
Wszystkie psy z Polski muszą uzyskać 3 x CAC by zostać championem Łotwy.

A czym polskie psy podpadly Lotyszom?

Dobrze ze moja suka zdazyla w zeszlym roku ;)

Posted

Lotysze zwracali sie o podpisanie umowy o wzajemnosci, czyli Polacy moga za 1 CAC championat Lotwy, to Lotysze tez mogliby dostac championat Polski za 1 CAC.(NPwR/NSwR) Ale zarzad jak widac zlekcewazyl Lotyszy to Lotysze wprowadzili kroki odwetowe. :diabloti:
Ja mam czesc psow z zagranicy wiec jak bede zglaszala na wystawy lotewskie to zagranicznych numerach.:evil_lol: