inga.mm Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 Ja wprawdzie jestem stolycznaja i jest nas tu więcej, ale mój żywot zdominowały zwierzaki i wcale mnie to nie martwi. Tylu ludzi mnie zawiodło, że wolę jednak zająć się tymi bezbronnymi istotami. Quote
ocelot Posted March 27, 2012 Author Posted March 27, 2012 (edited) [quote name='inga.mm']Ja wprawdzie jestem stolycznaja i jest nas tu więcej, ale mój żywot zdominowały zwierzaki i wcale mnie to nie martwi. Tylu ludzi mnie zawiodło, że wolę jednak zająć się tymi bezbronnymi istotami. Żle mnie zrozumiałaś. Ja też kocham to co robię Ja tylko bym chciała, żeby zaczął ktoś brać odpowiedzialność za niektóre psy. Ja Saby nawet nie znam. Wydaje mi się, że skoro ja mogę zbierać deklaracje, szukać DT i hotelu to i np. każdy mógłby prawda? Ja truję Pani Prezes, więc Małgosia mogłaby podjechać po nią i ją tam zwyczajnie zawieźć. Każdy ma jakieś prywatne życie. Ja mam dwoje dzieci, dwa psy, schronisko na głowie, pracę, ogłaszam je w domu godzinami i zwyczajnie dostanę niedługo świra. Jak mam zgłosić interwencję do Urzędu Miasta skoro psa na oczy nie widziałam? Małgosiu zadzwoń do Pani Prezes i umów się z nią na interwencję. Powtarzam pomogę we wszystkim, ale: 1. Musi się znaleźć osoba co weźmie psa pod swoją opiekę (będzie odpowiedzialna za jego finanse) 2. pomoże w szukaniu hotelu 3. pomoże w transporcie 4. zgłosi psa do Urzędu Miasta i do Towarzystwa Na razie mam dość zobowiązań finansowych. Wyciągnęłam Pako do hotelu za 500 zł. Leczenie ok. 200 zł. karma ok. 200 zł. Mamy 900 zł. miesięcznie przy deklaracjach 50 zł. na miesiąc. Może i dom chętny się nie rozmyśli, ale tylko może. Edited March 27, 2012 by ocelot Quote
managua Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 Według mnie są dwa wyjścia. Pierwsze: Małgosia jako osoba najlepiej zorientowana w sytuacji Saby zgłasza sprawę do urzędu (gwarantuję, że sytuacja Saby zostanie na 100% sprawdzona). Drugie: interwencja towarzystwa opieki nad zwierzętami, chociaż do tej pory prośby o nią nie dały efektu. Wydaje mi się,że sprawdzanie sytuacji psa przez ocelot czy inne osoby jest bez sensu. Właściciele suni na pewno nikogo do swojego domu nie wpuszczą, a obserwowanie psa z daleka chyba nic nie da. Quote
goshia30 Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 Już dawno rozmawiałam z panią prezes o Sabie. Do UM zadzownię jutro. Nie wezmę odpowiedzialnosci za Sabę na siebie. Mogę potwierdzic jedynie moja deklarację i jak znajdzie sie DT, mogę ją tam zawieźć, bez wzgledu na to, gdzie to będzie. Nie mam czasu na wieksze zaangażowanie, przykro mi, a nie będę deklarować czegoś, z czego sie później nie wywiążę... Quote
Agula99 Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Biedna sunia, to potrzeba załatwiać ten DT, jakby już się udało ją zabrać, robić fotki, ogłaszać, przecież to piękny pies, ktoś kto będzie chciał ją przygarnąć może się znaleźć... Quote
goshia30 Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 Zgłosiłam sprawę Saby do UM w Tomaszowie Maz. i do prezer TOnZ. Czekam teraz na reakcję. Quote
Agula99 Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 Trzymam kciuki za jakiś pomyślny rozwój sytuacji, Sabciu pamiętamy o tobie... Quote
goshia30 Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 Dziewczyny, zapomniałam dodac, ze bardzo zmartwiłam się jak wczoraj odbierałam dzieci od rodziny X. W domu zastałm tylko pania X, a Pan X rzekomo poszedł z Sabą na spacer... Nie wiem czy przypadkiem nie wyprowadzili jej specjalnie żebym jej nie widziała. Bardzo się matwię... Moze z Sabą jest źle, może jej nie karmią... Nie wiem jak ona teraz wygląda. Druga zła wiadomość to mój kumpel wycofał sie z deklaracji. Przykro mi. Już raz płacił za dom tymczasowy kawał czasu i teraz powiedział, że jednak nie będzie. Quote
Marycha35 Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 Wracam po chorobie, a tu jeszcze gorzej:( Fak! Quote
Agula99 Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 Ludzie świeci, to jakiś koszmar, ta bezsilność mnie dobija, niech już lepiej ją zabiorą do schroniska, przynajmniej będzie miała jedzenie i wtedy można coś zadziałać, a tak??? Strasznie się martwię o bidulkę , jejuuuu co za koszmar :( Quote
Marycha35 Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 Niestety coś mi się wydaje, że z Sabą jest baaardzo źle. To co napisała Gosia nie napawa optymizmem. Quote
Agula99 Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 No to niech wreszcie wpadną do nich odpowiednie organy i zabiorą, no ludzie, tak jakby już nic nie można było zrobić, tylko się załamać!!! :( Quote
Agula99 Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 piescofajnyjest napisał(a):dramat!!!!!! No właśnie to trzeba coś wreszcie zrobić z tym dramatem!! Ja wiem, że łatwo powiedzieć, ale już schron uważam lepszy w tym momencie, niż ta zgroza!!! Ludzie zadziałajcie coś wreszcie!!! Quote
ocelot Posted April 1, 2012 Author Posted April 1, 2012 Pewnie, że organy zrobią. Saba do UM była zgłoszona dość późno w piątek. W tym czasie wiadome organy zajmowały się spisywaniem stanu posiadania schroniska przed podpisaniem umowy. Quote
Agula99 Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 Mam nadzieję, że zrobią, bo to jest na serio jakaś porażka, klęska i słów brak, przynajmniej jak ją zabiorą, to będziemy wiedzieli że jest bezpieczna, trudno w schronie, ale bezpieczna, wtedy trzeba działać, fotki, ogloszenia, wydarzenia na FB, ja wierzę, że dom się dla takiej kochanej suczki może znaleźć, tylko żebyśmy wiedzieli na czym stoimy. Sunieczko...mam nadzieję, że wreszcie coś ludzie zdziałają i cię uratuję....matko...:( załamuje mnie samo wchodzenie tutaj...:( Quote
Agula99 Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 ocelot napisał(a):Zrobią na pewno. To ja chcę o tym jak najszybciej przeczytać, że Sabcia jest bezpieczna i w dobrym stanie!! Quote
ocelot Posted April 1, 2012 Author Posted April 1, 2012 Agula99 napisał(a):To ja chcę o tym jak najszybciej przeczytać, że Sabcia jest bezpieczna i w dobrym stanie!! Na pewno jak tylko będzie coś wiadomo napiszę. Quote
tamb Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 Zaznaczam wątek. Jak będzie w bezpiecznym miejscu ogłoszę w jednej z gazet w Krakowie. Ale musi być do niej dostęp bo jak ktoś odpowiedni zadzwoni to trzeba przeprowadzić adopcję. No i musi być nr. tel. osoby do ogłoszenia, która będzie rozmawiała z potencjalnymi domkami. Quote
Recommended Posts