Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 106
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Miśka napisał(a):
ja natomiast mam zagwozdke. Swiatowka troche namieszala...
czy psom zza granicy doliczac punkty "za udzial w wystawie zagranicznej"?

Psom zza granicy w polskich rękach czy wogóle zagranicznym psom ?;)
A co oni nie mają swojego rankingu? :evil_lol:

Posted

jolka11 napisał(a):

w ogole zagranicznym. nie mam na mysli importow ;-)
taki Tokima na przyklad, na swiatowce natlukl 360 pkt i zastanawiam sie czy mu przysluguje jeszcze 50 dodatkowych za udzial w "zagranicznej" wystawie skoro to ranking Polski i swiatowka byla w Polsce...

Posted

Miśka napisał(a):
taki Tokima na przyklad, na swiatowce natlukl 360 pkt i zastanawiam sie czy mu przysluguje jeszcze 50 dodatkowych za udzial w "zagranicznej" wystawie skoro to ranking Polski i swiatowka byla w Polsce...

Ja sobie przeanalizowałam ubiegłoroczny ranking i tak naprawdę to w sukach Ch.E Winterfrost's MARRY POPPINS - 215 (2) i [SIZE=2]IntCh FIRE IN THE SKY - 210 (1) - to tak trochę ni przypiął, ni przyłatał. To nie są polskie psy, ani nawet czasowo nie są w polskich rękach, wiec po co je brać do polskiego rankingu. Czy nasze psy gdzieś ktoś uwzględnia??? Idąc tym tropem, można by np. brać pod uwagę wyłącznie psy pokazywane na wystawach w Polsce - wtedy miałoby to sens - psy polskie i zagraniczne na polskich wystawach. Ale skoro oceniamy nasze psy walczące w kraju i zagranicą, to nie zajmujmy się zagranicznymi psami, które przyjadą do naszego kraju raz jeden i koniec!
[SIZE=2]
[SIZE=2]Wg mnie polski ranking - to wyniki psów mieszkających w polsce lub stanowiące własność polskiego wystawcy.

Posted

Miśka napisał(a):
ja natomiast mam zagwozdke. Swiatowka troche namieszala...
czy psom zza granicy doliczac punkty "za udzial w wystawie zagranicznej"?

do naszego rankingu zliczamy punkty tylko psiakom należącym do polskich właścicieli:???:
zagraniczne psy będą miały punkty za Poznań i nie tylko (np.Kielce,Olsztyn)doliczone w swoich krajach

Posted

jolka11 napisał(a):

:evil_lol:

Posted

Cyraneczka napisał(a):

[SIZE=2]Wg mnie polski ranking - to wyniki psów mieszkających w polsce lub stanowiące własność polskiego wystawcy.

Racja ! Kryterium powinno być obywatelstwo polskie .

Posted

Miśka napisał(a):

paradoksalnie Polski Ranking mógłby wygrać pies z drugiego końca świata:angryy: bez sensu...

Posted

piotrjan napisał(a):
Czy ktoś jeszcze interesuje się tym rankingiem ?

Właścicielce najlepszej suczki gratuluję wygranej !
Pretendentek było sporo , wygrała jedna . Gratulacje !!!

Ja jestem zainteresowana...:lol: jeśli mowa o sukach:evil_lol: choć pies również mnie ciekawi:cool3:
a kto wygrał????

• 2 weeks later...
Posted

:multi:Gratulacje dla wszystkich !!!
[SIZE=2]Widze ze moj FAWORYT nie zawodny i co najwazniejsze bezkonkurencyjny:loveu: Mowa oczywiscie o Pegaso, ktory zakasował pozostałych w odpowiednich do wieku konkurencjach, ale co warto podkreslic w tak mlodym wieku uzyskal najwieksza ilosc punktow ze wszystkich psow w rankingu. Az zal ze on taki mlody i sie jeszcze nie lapal na dorosle:cool1: No coz mysle ze jak tak dalej pojdzie doczekamy sie 'Muminomani':evil_lol: na wzor 'Malyszo
[SIZE=2]mani'.[SIZE=2]:cool3:[SIZE=2] No i w tym roku jestem pewna ze moje slowa prorocze co do Niego sie sprawdza.:loveu: Szczegolne Gratulacje oczywiscie dla Muminka i Ewy:p

Posted

[quote name='Savannah']:multi:Gratulacje dla wszystkich !!!
[SIZE=2]Widze ze moj FAWORYT nie zawodny i co najwazniejsze bezkonkurencyjny:loveu: Mowa oczywiscie o Pegaso, ktory zakasował pozostałych w odpowiednich do wieku konkurencjach, ale co warto podkreslic w tak mlodym wieku uzyskal najwieksza ilosc punktow ze wszystkich psow w rankingu. Az zal ze on taki mlody i sie jeszcze nie lapal na dorosle:cool1: No coz mysle ze jak tak dalej pojdzie doczekamy sie 'Muminomani':evil_lol: na wzor 'Malyszo[SIZE=2]mani'.[SIZE=2]:cool3:[SIZE=2] No i w tym roku jestem pewna ze moje slowa prorocze co do Niego sie sprawdza.:loveu: Szczegolne Gratulacje oczywiscie dla Muminka i Ewy:p

Tylko ze Małysz jest jeden i duzo wysiłku go kosztowała cała praca i sukcesy..
ale dobrze ze to Twoj faworyt i Twoje słowa;)
No ale cóż przed Muminem jeszcze wszystko...

Wszystkim bardzo serdecznie gratuluje!!!

Posted

flashka-g napisał(a):
ale dobrze ze to Twoj faworyt i Twoje słowa;)
No ale cóż przed Muminem jeszcze wszystko...

Wszystkim bardzo serdecznie gratuluje!!!

Faktem jest tylko to ze Pegaso pracowac na sukces nie musi, bo jest piękny sam w sobie:loveu::p I wszystko przed nim sie dopiero zaczyna.

Posted

O! Jest ranking! Podziękowania dla Pracusiów :multi:
Serdeczne gratulacje dla wszystkich zwycięzców i tych, którzy się do czołówki wogóle załapali :-)
Szczególne gratulacje dla naszej "rywalki", Vixen, za świetny wynik w tym roku! :Rose:
Gratuluję również Mirce i Bajce, które dzielnie nas goniły, ale na szczęście dla nas, sezon okazał się troszkę za krótki ;)
Brakowało mi w tym zestawiniu innej groźnej konkurentki, ale widzę, że w tym roku poszalała jeszcze w kategorii juniorów- już się boję kolejnego sezonu w jej wydaniu :razz:

Pegaso!.... :lying:
Wynik niesamowity- na dodatek w dówch kategoriach!
Gratulacje dla Ewy i jej podpopiecznego! :klacz:

Martwi trochę tak mała frekwencja wśród weteranów psów i suk.
Gdzie się podziały te piękne zwierzęta, które kiedyś oglądaliśmy na ringach w klasie championów? :roll:

A ty mi, Piotrze, powiedz, czy ten wynik u Twoich psiulków to efekt skrupulatnej kalkulacji, czy przypadek :razz:

flashka-g napisał(a):

A ja się po raz n-ty zastanawiam, czy Ci flashka-g, takie komentarze podnoszą ego, czy jak :angryy:
Stajesz się nudna z tą swoją zgorzkniałością....

Posted

NigdyNigdy napisał(a):

Dokladnie wielkie podziekowania naleza sie zwlaszcza Mirce ktorej caly czas chce sie to wszystko ogarniac i robic. Brawo!:klacz:

Posted

NigdyNigdy napisał(a):
Serdeczne gratulacje dla wszystkich zwycięzców i tych, którzy się do czołówki wogóle załapali :-)
Szczególne gratulacje dla naszej "rywalki", Vixen, za świetny wynik w tym roku! :Rose:
Gratuluję również Mirce i Bajce, które dzielnie nas goniły, ale na szczęście dla nas, sezon okazał się troszkę za krótki ;)
Brakowało mi w tym zestawiniu innej groźnej konkurentki, ale widzę, że w tym roku poszalała jeszcze w kategorii juniorów- już się boję kolejnego sezonu w jej wydaniu :razz:

Pegaso!.... :lying:
Wynik niesamowity- na dodatek w dówch kategoriach!
Gratulacje dla Ewy i jej podpopiecznego! :klacz:

Martwi trochę tak mała frekwencja wśród weteranów psów i suk.
Gdzie się podziały te piękne zwierzęta, które kiedyś oglądaliśmy na ringach w klasie championów? :roll:

A ty mi, Piotrze, powiedz, czy ten wynik u Twoich psiulków to efekt skrupulatnej kalkulacji, czy przypadek :razz:

A ja się po raz n-ty zastanawiam, czy Ci flashka-g, takie komentarze podnoszą ego, czy jak :angryy:
Stajesz się nudna z tą swoją zgorzkniałością....

proste rozwiazanie problemu... nie czytaj jak cos Cie nudzi:cool3: z reszta sama nie wiem czego sie przyczepiłaś?

Posted

:B-fly: :B-fly: :B-fly: :B-fly: :B-fly: :B-fly: :B-fly:
GRATULACJE DLA WSZYSTKICH ZWYCIĘZCÓW RANKINGU!!!
a w szczególnosci dla
SOCHIego i MONIKI:klacz:
JAGIENKI-konkurentki VIXEN:happy1:
SIBERI-konkurentki QUEEN:multi:
MUMINA i EWY za NIEPRZECIĘTNE WYNIKI:klacz:
ŻANECIE i PIOTROWI
za wyhodowanie
WSPANIAŁYCH PSÓW:loveu:
oraz podziękowania dla MIRKI za RANKING!!!:calus:
JESZCZE RAZ DZIĘKI
MAMY CO ŚWIĘTOWAĆ!!!:knajpa: :knajpa: