Mika31 Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 na mojego Pika odstraszacz nie podziałał Quote
Justa&Zwierzaki Posted January 15, 2012 Author Posted January 15, 2012 [quote name='Isadora7']A ja do nauki stosowałabym to: Z laboratorium dr Seidla Trenex - spray ułatwiający naukę czystości ok 25 zł Producent: dr SeidlaTrenex to płyn ułatwiający naukę czystości u szczeniąt. Jego zapach skłania szczeniaka do załatwiania się w wyznaczonym miejscu. Idealny do stosowania w domu i na zewnątrz. Nadaje się również do stosowania w nauce kociąt. to nie szkodzi że dla szczeniąt miejsca obsikane popryskac tym (sama stosuję tylko u mojego Rambiego sikanie jestprzy atakach padaczki a smród moczu po ataku zapewniam wymiata) dr Seidla MASKOL - płyn maskujący nieprzyjemne zapachy ok 15.00 zł Producent: dr SeidlaMaskol skutecznie maskuje nieprzyjemne zapachy pozostawiane przez zwierzęta (w tym zapach moczu). Przeznaczony do używania na podłogach, dywanach imeblach. Skład Maskolu został tak dobrany, że działa on komplementarnie do zapachu amoniaku, który jest głównym elementem nieprzyjemnego zapachu moczu. Dzięki temu zapach Maskolu rzeczywiście neutralizuje zapachy pozostawione przez zwierzęta, a nie tylko nakłada się na ich nieprzyjemną woń. Działanie Maskolu można porównać do działania kolorów komplementarnych: po zmieszaniu żółtego z niebieskim otrzymujemy inny kolor zielony. Po spryskaniu Maskolem miejsc zanieczyszczonych otrzymujemy zupełnie inny, neutralny zapach różny od zapachu Maskolu i nieprzyjemnych zanieczyszczeń. Ten drugi bym chciała kupić , masz może link gdzie go dostane ? Quote
Sarunia-Niunia Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 Myślę, że bez problemu powinnaś kupić w sklepie zoologiczym Quote
dorobella Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 Zapomniałam dopisać, że mój tymczas ma zachowania dominacyjne, więc u niego znaczenie terenu idzie w parze z dominacją. http://allegro.pl/repelex-plus-odstraszacz-o-dlugim-dzialaniu-spray-i2004595084.html http://allegro.pl/trixie-repellent-odstraszacz-zel-dla-zwierzat-2552-i2005703644.html http://allegro.pl/odstraszacz-dla-kotow-i-psow-175-ml-w-spray-u-i2047888469.html Quote
Sarunia-Niunia Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 http://www.kacikpupila.pl/seidla-repelex-odstraszacz-psow-kotow-100ml-p-848.html Quote
Justa&Zwierzaki Posted January 17, 2012 Author Posted January 17, 2012 Poszukuje kogoś do wizyty przed adopcyjnej w Gliwicach ( koło katedry ) dla Tofika . PS. Od wczoraj jeden z moich kotów jest po zabiegu , ma wszyty cewnik i jest przy nim sporo pracy i bede znacznie mniej na forach proszę do mnie dzwonić 507 300 768 w tej sprawie ... Tofik od wczoraj mi nie nasikał na wersalkę , pracujemy i sa już maleńkie efekty :) Jutro kastracja :) Quote
Sarunia-Niunia Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 Mega Kiermasz dla dwóch chorych jamniczek do 31.01.2012r. do 19.00 Gabuni i Deli/Dusieńki Quote
Sarunia-Niunia Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 Justa&Zwierzaki napisał(a):Poszukuje kogoś do wizyty przed adopcyjnej w Gliwicach ( koło katedry ) dla Tofika . PS. Od wczoraj jeden z moich kotów jest po zabiegu , ma wszyty cewnik i jest przy nim sporo pracy i bede znacznie mniej na forach proszę do mnie dzwonić 507 300 768 w tej sprawie ... Tofik od wczoraj mi nie nasikał na wersalkę , pracujemy i sa już maleńkie efekty :) Jutro kastracja :) Skontaktuj się z Izatemką, Ona jest z Gliwic i robi wizyty p/a - udane zresztą:) Quote
Mika31 Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 ciociu a patrzyłaś tu http://mapapomocy.dogomania.pl/ Quote
Justa&Zwierzaki Posted January 17, 2012 Author Posted January 17, 2012 Sarunia-Niunia napisał(a):Skontaktuj się z Izatemką, Ona jest z Gliwic i robi wizyty p/a - udane zresztą:) Podaj prosze mi jej nr telefonu sms em na mój tel ... nie wiem jak szukac to na dogo . Quote
peate Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 Justa, Ty sobie przemyśl ofertę Miki .. widać, że dziewczyna ma doświadczenie z "niskopodłogowcami" ;) a poza tym byłyby informacje i zdjęcia na dogo, na bieżąco :cool3: Quote
Sarunia-Niunia Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 [quote name='Justa&Zwierzaki']Podaj prosze mi jej nr telefonu sms em na mój tel ... nie wiem jak szukac to na dogo . Dopiero jutro tzn dziś, ale przed południem będę mogła dać Ci Jej nr... muszę zasięgnąć informacji u źródła, tzn u Akrum:) a napisałam, że Izatemka ma rękę, bo po Jej wizycie moja tymczasowiczka Luneczka pojechała do Wspaniałego DS, (choć ja wcale tego nie chciałam) i do dziś za Nią tęsknię:(... Quote
Justa&Zwierzaki Posted January 18, 2012 Author Posted January 18, 2012 [quote name='Sarunia-Niunia']Dopiero jutro tzn dziś, ale przed południem będę mogła dać Ci Jej nr... muszę zasięgnąć informacji u źródła, tzn u Akrum:) a napisałam, że Izatemka ma rękę, bo po Jej wizycie moja tymczasowiczka Luneczka pojechała do Wspaniałego DS, (choć ja wcale tego nie chciałam) i do dziś za Nią tęsknię:(... Dzięki :) A wiem coś o tym , on mi juz zaufał a ja mu kolejna przeprowadzke chce zafundować ... Teraz jest kastrowany . Quote
Justa&Zwierzaki Posted January 18, 2012 Author Posted January 18, 2012 Tofik juz w domu po kastracji, nie podoba mu sie kołnierz ... A za zabieg + kołnierz 245 zł Quote
Sarunia-Niunia Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 Justa&Zwierzaki napisał(a):Tofik juz w domu po kastracji, nie podoba mu sie kołnierz ... A za zabieg + kołnierz 245 zł Biedny Toffik, ucięli Mu.... Mojego Nercia spotkało to samo 2 tygodnie temu, w ten poniedziałek już miał ściągnięte szwy - i po wszystkim... Ja mojemu nie dawałam kołnierza w ogóle, zakładałam Mu tylko kubraczek. Dużo wygodniej dla psiaka:) Justa, nie zabij mnie, zapomniałam zadzwonić do Akrum... Przepraszam.... Quote
Isadora7 Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 Zdróweczka chłopaku jak najszybciej w bezjajaecznym życiu Quote
Sarunia-Niunia Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Jak tam dziś Toficzek? Justa, wysłałam Ci pw w sprawie wizyty p/a i nr telefonu Izatemki. Quote
Justa&Zwierzaki Posted January 19, 2012 Author Posted January 19, 2012 Sarunia-Niunia napisał(a):Jak tam dziś Toficzek? Justa, wysłałam Ci pw w sprawie wizyty p/a i nr telefonu Izatemki. Już rozmawiałyśmy :) A Tofiś nie lubi kołnierza , a jak mu go zdejmuje to sie interesuje rana po zabiegu gagatek jeden :evil_lol: No a też dzis rano znów nasikał mi na wersalkę , kurcze aby tylko przestał ..... Quote
Sarunia-Niunia Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 U mojego Nercia wydaje się, jest poprawa... Od kastarcji 2 tygodnie temu, zdarzyło Mu się 1 raz... ale pierwsze dni Mu utrudniłam podsikiwanie, bo chodził w kubraczku zamiast kołnierza... I jak tu sikać w majty??? A może to jest jakiś sposób? Quote
Justa&Zwierzaki Posted January 19, 2012 Author Posted January 19, 2012 Mika31 napisał(a):to było podziękowanie za zabieg :evil_lol: Quote
Justa&Zwierzaki Posted January 19, 2012 Author Posted January 19, 2012 Sarunia-Niunia napisał(a):U mojego Nercia wydaje się, jest poprawa... Od kastarcji 2 tygodnie temu, zdarzyło Mu się 1 raz... ale pierwsze dni Mu utrudniłam podsikiwanie, bo chodził w kubraczku zamiast kołnierza... I jak tu sikać w majty??? A może to jest jakiś sposób? Mam nadzieje ze i Toficzkowi tez przejdzie , szkoda ze nie mam takiego dłuuuuugiego kubraczka bo tofi to troche długi jest :evil_lol: Quote
dorobella Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 U mnie jeden miał kołnierz i kubrak, w kubraku wycięta dziura i g..... dało. Kubrak mokry, do prania. Drugi to samo, kubrak moczył i jeszcze dostał odczynu zapalnego na szwy (a cięty był w trzech miejscach- wnęter), masakra. Dodatkowo nie wolno było wychodzić z nimi na dwór, bo nie miały szczepień. Trzeba czekać jest szansa,że przestanie. Quote
yunona Posted January 20, 2012 Posted January 20, 2012 Nie dość , że pozbawili Tofika męskości to jeszcze sikać nie dają !:eviltong::evil_lol: No to po prostu okropne:evil_lol::evil_lol::evil_lol: . Oj Tofiniu ale wpadłeś :eviltong::diabloti: . Mam nadzieję, że będziesz sikał tylko na spacerku to dadzą ci spokój :p:lol: Quote
Recommended Posts