Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam czy moze doradzi mi ktos jak nauczyc 7 miesiecznego Staffordshire Bull Terriera aby czekal za swoim panem np: pod sklepem uwiazany na smyczy do jakiegos drażka a nie jak jakis obcy podejdzie i go ukradnie.. bo poki co to nieznajomym ufa i z checia odchodzi z nieznajomymi... a moze z wiekiem sie sam nauczy ??

Posted

Jeśli chcesz pozbyć się psa to zostawiaj go pod sklepem, nie wiem jak ludzie mogą mieć tak mało wyobraźni... :/ nie dość że ufny, to w dodatku młody pies, łatwy kąsek na małą kasę... mieszkam poza granicami kraju, gdzie niby jest bezpiecznie, a nigdy suki pod sklepem bym nie zostawiła..

Posted

Raczej nie da się psa tego nauczyć. Chyba, że jest agresywnie nastawiony do obcych to wtedy sam nie da do siebie podejść i zabrać na smyczy.

Kradzieże psów nie zdarzają się tylko wśród rasowych ale nawet u kundelków , więc nie zostawiaj go nigdy samego.
Będąc małolatą zostawiłam właśnie psa pod sklepem, właśnie kundelka i wracając zauważyłam pijaka odchodzącego z moim psem za sklep. Ale wtedy urządziłam histerię...dobrze, że w porę dotarłam.

• 2 weeks later...
Posted

hej!
Z mojego doświadczenia - do roku nie zostawiałam nigdzie samego... a po tym okresie ludzie sami do niego nie podchodzili - respekt budził wyglądem... ale fakt to było 9 lat temu wiec i staffiki były mniej popularne w Polsce...