shanti Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Śliczności! Wrzucę te zdjęcia na forum Dr.Lucy, na jej wątek. Quote
karolina175 Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Zapraszam na bazarek dla polamanej suni http://www.dogomania.pl/threads/220460-Robi-sie-prosze-nic-nie-pisac-!!!!!!!!!!!!!!!?p=18322446#post18322446 Quote
terra Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Piękna sunia, ale te oczy takie przeraźliwie smutne... Quote
Atrisko Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Hej...a może jednak spróbować odszukać właściciela...skoro był z Siewierza może nie dotarła do niego bo ktoś w Jastrzębiu ją przygarnął...ale sunia bardzo tęskniła nie była wylewna i "tymczasowy właściciel" pomyślał że jej nie chce skoro ona go nie zaakceptowała....zadzwonić, poinformować można prawda? Quote
monika55 Posted January 8, 2012 Author Posted January 8, 2012 Ten pan przyjechał ją adoptować. Ona mu z samochodu uciekła jeszcze przed schroniskiem. I zniknęła na 2 lata. Quote
Atrisko Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 monika55 napisał(a):Ten pan przyjechał ją adoptować. Ona mu z samochodu uciekła jeszcze przed schroniskiem. I zniknęła na 2 lata. Uhmmm doczytałam...czyli miejsce raczej na nią w "tym" domku nie czeka...biedna sunia... Quote
Atrisko Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 ala56 napisał(a):To co sie z nią dzialo przez dwa lata ? Pewnie ktoś ją przygarnął....ale serca do niej nie miał skoro znowu sama jest.... Quote
alina71 Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Ma oczy jak człowiek który dużo przeszedł którego już nic nie zaskoczy pełne smutku ale i spokoju Quote
ala56 Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Macie racje znając jej smutną przeszłość ale... collie spokojne / w domu/ mają też smutne spojrzenie, to spokojne pieski , ożywaja wtedy jak je opiekun rozbawi.One bez swojego czlowieka będą smutne bo ich natura to współpraca z człowiekiem / to pies pasterski/ A ona nie ma swojego opiekuna i chwilowo nie ufa czlowiekowi bo to nowe dla niej miejsce. Trzeba jej szybko znaleźć tego swojego jedynego . Quote
monika55 Posted January 9, 2012 Author Posted January 9, 2012 Robiłam jej wtedy ogłoszenia, teraz już nie umiem znaleźć. Nie pamiętam ile miała lat. Quote
alina71 Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Rozmawiałam dziś z sąsiadem ktory miał collie. Ożywił się na wiadomość, że jest taki pies w schronisku ale jednak się nie zdecyduje. Szkoda bo to bardzo fajni ludzie. Quote
shanti Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 4-5 lat, tak jakoś będzie mieć. Dalej smutna, ale już bardziej ożywiona. Quote
Atrisko Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 oj ja tak na oko to bym jej 7 dała...pycholek siwy zaczął się robić i może wtedy to 5 latek miała a teraz te dwa lata bardziej ją postarzały...ale ja się nie znam tylko ze zdjęć wnioskuję...szkoda śliczności... Quote
ala56 Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Czy możecie podesłać mi treść do ogloszeń Lady. Podaje tel chyba Shanti wiec treść ogloszenia powinna być uzgodniona. Bo jednak boje sie że napiszę coś nie tak i będziecie miec pretensje a ja suczki nie widzę bo nie mieszkam w Jastrzębiu. Proszę??? Quote
shanti Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Alu, nie mam dziś głowy do doboru słów w tekście. Kombinuję i pustka:shake: Podam może tylko suche informacje, których i tak jest niewiele. Sunia ma ok. 5 lat, nie postarzamy bardziej. Jest w schronisku po raz drugi, w 2009 roku została przywiązana do drzewa pod bramą, uciekła z auta po 5 minutach od adopcji i ślad po niej zaginął na 2 lata. Odłowił ją hycel po telefonie z pobliskiego sklepu, że weszła do środka i nie chce wyjść. Stamtąd hycel przywiózł ją do nas. Jest smutna, początkowo nie chciała jeść, teraz już dziubie. Bardzo łagodna i spokojna, ale to jeszcze stres, mam nadzieję że sie rozkręci ;) Sierść w niezbyt dobrym stanie, skołtuniona, więc albo trzymana na podwórku, albo długo szła. Wracała na miejsce gdzie ją dwa lata temu porzucił pan? Lub mieszkała w pobliżu, lecz nikomu nie chce się jej w schronisku poszukać? Nie wiadomo. :shake: Quote
ala56 Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Cos może z tego ułoże ale może mniej smutno. Dzis zacznę robić jej ogloszenia - zdjęcia juz skopiowałam do komputera. Quote
ala56 Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 www.alegratka.pl , www.tablica.pl , www.mojpupil.pl , www.przygarnijzwierzaka.pl , www.gumtree.pl , www.adopcjapsa.pl , www.rynekslaski . www.morusek.pl , www.katowiceinfo.pl , www.tablica.informacyjny.com , www.petworld.pl , www.hiperogloszenia.pl , www.kupsprzedaj.pl , www.olx.pl , www.oddam-za-darmo.pl , www.darmobranie.pl , www.bazarek.biz , www.eoferty.com.pl , www.piesek.org . Dogomania/ogloszenia. Quote
ala56 Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 http://www.wstawaj.pl/ogloszenia.html?page=show_ad&adid=205177&catid=26&Itemid=11 http://www.tuoglos.pl/podkategoria_171_odstapie_za_darmo.html Quote
ala56 Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Cos tam wyprodukowalam ale moja koleżanka / te dwa osobne ogloszenia/ ma wiekszy talent i chyba będę z jej tekstu korzystała. Ale nie dzis - po wieczorze ogloszeniowym mam dzień wstrętu do robienia nowych. Quote
Recommended Posts