Elżbietka_Cieszyn Posted February 6, 2012 Author Posted February 6, 2012 Zadzwonił do mnie właśnie bardzo sympatyczny wet w sprawie kastracji. Dziękuję bubu za interwencję i wyjaśnienie sprawy, walczę od paru dni z przeziębieniem i to sporym. Zadecydowaliśmy,że najpierw przyjadę po feriach na wizytę. Pobranie krwi-po Tanerze i jego problemach już każdemu będę je robić przed zabiegami. Chcę również by zobaczył jego zęby zanim się weźmie za to wszystko. Marko jest bardzo agresywny u weta. Pełna furia, natomiast ja mogę z nim robić wszystko,więc czeka mnie ciekawa wizyta :) Marko wspaniale sam wychodzi na ogród, nie muszę go wyprowadzać i zamarzać na dworze zanim obszczeka wszystkie psy i obsika każdy zakręt oraz słupek. A poranki...? Poranki spędza z moim synem w łóżku!!! Marko już jutro będzie spacerował po zakopiańskich szlakach. Kupiłam mu buciki na ten mróz. Za pierwszym razem to stał jak bocian, co sekundę łapka jakas w górę, do tego oczywiście próby rozszarpania. Ale! Wystarczyło, że wyszedł pies od sąsiada i już mu nie przeszkadzały... :) Quote
joteska Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 podnosze zadziornego jamniorka i trzymam kciuki za badania krwi :) zdrowiej Eluniu Quote
_bubu_ Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Zapraszam na bazarek ! Nasze zwierzaki są zadłużone na ok. 14 tyś :( Liczy się każda złotówka lub podbicie bazarku . Perfumy damskie i męskie ! Plecak Adidas ! kosmetyczki , lusterka i inne ! http://www.dogomania.pl/threads/2224...3#post18560663 Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted February 14, 2012 Author Posted February 14, 2012 Dziś rano Marco pozwolił sobie na ucieczkę z Tolą i awanturowanie się z każdym psem na osiedlu. Skoobany nie boi się żadnego psa, obojętne jakiej jest wielkości. To przerażające. Przecież on jest na zakąskę dla większości psów. Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted February 15, 2012 Author Posted February 15, 2012 (edited) Uploaded with ImageShack.us Edited February 15, 2012 by Elżbietka_Cieszyn Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted February 15, 2012 Author Posted February 15, 2012 Uploaded with ImageShack.us Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted February 15, 2012 Author Posted February 15, 2012 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted February 15, 2012 Author Posted February 15, 2012 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Lili8522 Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 No no! Śliczny chłopczyk :loveu: Jak ferie się udały? :) No i kiedy kastracja? Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted February 15, 2012 Author Posted February 15, 2012 Ferie super,chociaż co wróciliśmy z nart to siedział u gospodyni w kuchni i robił "świecę" jak na zdjęciach. Na wyjazd pojechała parówka , a wrócił serdelek. :) Może jutro uda mi się podjechać do bielska na pobranie krwi przed zabiegiem. Quote
Agnieszka Co. Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 Jamnikowi chyba niełatwo tak stać słupka :) Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted February 17, 2012 Author Posted February 17, 2012 Agnieszko on to uwielbia. Wręcz wykorzystuje, bo wszyscy się zachwycają i jest pieszczony, głaskany, smakołyki dostaje. On jest taki urokliwy!!! Agnieszka Co. napisał(a):Jamnikowi chyba niełatwo tak stać słupka :) Quote
Lili8522 Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Oj ale ma dobrze w tym swoim domku tymczaoswym no no :loveu: A już jakiś DS jest na horyzoncie? Czy jeszcze nie? Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted February 18, 2012 Author Posted February 18, 2012 Nie było żadnego telefonu w sprawie łobuza. Mimo wielu ogłoszeń cisza jak makiem zasiał. Teraz buszuje z dziećmi po ogrodzie. Skacze jak sarna w tym wielkim śniegu. Awanturnik z niego okropny. Nikomu nie przepuści!!! Uczę go by nie szczekał w domu. Jak się wydziera, podchodzę, kładę na nim rękę i mówię stanowczo CIIIIII,CICHUTKO. Działa, ale chyba bierze mnie na przetrzymanie , bo najwięcej szczeka jak jestem na piętrze , więc muszę zaiwaniać w szybkim tempie,by go uspokoić. Najgorsze jest to, że przełazi między szczeblami płotu!!! Porobię może dziś zdjęcia bojowego jamnika po szyję w sniegu :)Lili8522 napisał(a):Oj ale ma dobrze w tym swoim domku tymczaoswym no no :loveu: A już jakiś DS jest na horyzoncie? Czy jeszcze nie? Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted February 18, 2012 Author Posted February 18, 2012 jotesko doradź jak najlepiej nauczyć jamniora by nie szczekał w domu. O dziwo Tola się wyciszyła i tak nie szczeka . Natomiast ten awanturnik nic tylko by w oknie siedział w jadalni i obserwował czy coś się nie poruszyło bez jego wiedzy!!! Quote
Lili8522 Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 Elżbietka_Cieszyn napisał(a):Nie było żadnego telefonu w sprawie łobuza. Mimo wielu ogłoszeń cisza jak makiem zasiał. Teraz buszuje z dziećmi po ogrodzie. Skacze jak sarna w tym wielkim śniegu. Awanturnik z niego okropny. Nikomu nie przepuści!!! Uczę go by nie szczekał w domu. Jak się wydziera, podchodzę, kładę na nim rękę i mówię stanowczo CIIIIII,CICHUTKO. Działa, ale chyba bierze mnie na przetrzymanie , bo najwięcej szczeka jak jestem na piętrze , więc muszę zaiwaniać w szybkim tempie,by go uspokoić. Najgorsze jest to, że przełazi między szczeblami płotu!!! Porobię może dziś zdjęcia bojowego jamnika po szyję w sniegu :) Czekamy na zdjęcia :loveu: Dziwne że nikt takim pięknym chłopczykiem się nie zainteresował jeszcze :mad: Ja też mam w domu takiego tymczasa awanturnika... Ale na niego mało co działa... :angryy: Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted February 18, 2012 Author Posted February 18, 2012 Lili czasami to pęka głowa od jego jazgotu. Ale ogólnie zachowuje się dobrze. Czasami się zastanawiam jak on może spać na plecach i najlepiej zasypia na kanapie ze spadającą głową w dół. Komicznie to wygląda. Cały jest taki śmieszny :) Quote
Lili8522 Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 Elżbietka_Cieszyn napisał(a):Lili czasami to pęka głowa od jego jazgotu. Ale ogólnie zachowuje się dobrze. Czasami się zastanawiam jak on może spać na plecach i najlepiej zasypia na kanapie ze spadającą głową w dół. Komicznie to wygląda. Cały jest taki śmieszny :) Oj Kochana skądś to znam, najgorsze jest to że do tego jednego dołączają się jeszcze 3 i jest koncert na całą okolicę :evil_lol: Hihi powiem szczerze że mnie zadziwia jakie psiaki czasami przyjmują pozycję przód w lewo a tył w prawo hihi i takie różne wygibasy :lol: Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted February 19, 2012 Author Posted February 19, 2012 Dziś obudził nas odgłos wymiotów. Po raz kolejny. Co jakis czas Marco wymiotuje , zawsze rano żółcią i pianą. Myślałam, że to może zmiana żywienia lub zwykły przypadek. Ale teraz już wiem, że nie. Jutro idziemy do wetki. Nie wiem co może być tego powodem??? Quote
Lili8522 Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 [quote name='Elżbietka_Cieszyn']Dziś obudził nas odgłos wymiotów. Po raz kolejny. Co jakis czas Marco wymiotuje , zawsze rano żółcią i pianą. Myślałam, że to może zmiana żywienia lub zwykły przypadek. Ale teraz już wiem, że nie. Jutro idziemy do wetki. Nie wiem co może być tego powodem???[/QUOTE] I co wetka powiedziała? Moja sunia też tak miała jeżeli to z rana to może być to z głodu. Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted March 9, 2012 Author Posted March 9, 2012 Hmmm, nie było to z głodu , bo wieczorem jadł. Prawdopodobnie występuje u niego nadkwasota. Niedawno znów był taki problem. Za dużo żółci i psy wymiotują. Tyle się dowiedziałam. Dziś lub jutro w końcu dotrę do Bielska. strasznie trudno mi po pracy o 17tej jechac do cieszyna i potem do bielska i do cieszyna, do tego jeszcze z młodym. Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted April 2, 2012 Author Posted April 2, 2012 Jutro kastrowanie i czyszczenie ząbków. Zdecydowałam się na zabieg w Cieszynie i pokryję go ze swoich środków. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie gładko. Quote
Lili8522 Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 [FONT=comic sans ms]Pomóżcie dojechać Alfikowi do domu! :modla: [/FONT] http://www.dogomania.pl/forum/threads/225733-Kup-8-km-drogi-i-pomóż-Alfikowi!!!-Do-19-04-godz-20-30-ZAPRASZAM-) Quote
Recommended Posts