Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

o, człowiek się całe życie uczy. Wiedziałam, że u gryfoników dopiero po kilku tygodniach da się odróżnic, czy to będzie brukseczyk czy brabandczyk, ale że molosy to nie moja działka i że u nich tak też się robi, to nie wiedziałam...

Guest Lotty
Posted

Staram się być na bieżąco z regulaminami, bo mam w planach ( na razie bardzo odległych) asystenturę.

Posted

1400 za szczeniaka CAO, hodowla w ZKwP. Nic dziwnego nie widzę. A to że za 600 zł dokłada budę, cóż - nie ogarniam wszystkiego "widzimisię" hodowców.

Posted

[quote name='ewunian']1400 za szczeniaka CAO, hodowla w ZKwP. Nic dziwnego nie widzę. A to że za 600 zł dokłada budę, cóż - nie ogarniam wszystkiego "widzimisię" hodowców.[/QUOTE]

Może chce mieć większą pewność, że pies będzie miał dach nad głową.... albo, że prędzej zdecydują się na szczeniaka od niego bo taki gratis fajny...

Guest Lotty
Posted

[quote name='masdamerka']Szczękę zbieram z podłogi i nie wiem o co chodzi :crazyeye: To jest prowokacja czy tacy ludzie na serio żyją? :angryy:[/QUOTE]
Obawiam się, że to nie prowokacja. Swego czasu jakiś facet chciał zamienić kundelka w typie yorka na laptop.Niestety, nie pamiętam kiedy to dokładnie było, ale chyba około rok temu.

Posted

Była też wymiana na pudełko ptasiego mleczka i pampersy dla dzieciaka... Ludzie przestają mnie szokować - a szkoda, bo coraz mniej mnie dziwi, nad kolejnym ogłoszeniem typu smycz 200 zł, jork gratis to chyba przeszłam nad tym w etap "O, znowu jakiś debil"...

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

z pseudo nie da się walczyć :| moja koleżanka rozmnaża swoją mopsicę bo twierdzi że pies musi na siebie zarobić... oczywiście suka też pochodzi z pseudo... starałam się jej wytłumaczyć co i jak, ale nie dało rady :(

Posted

[quote name='kibice']i cisza nikt nic nie komentuje bo to hodowle ZKwP i to nie jest pseudohodowla tylko złe warunki w hodowli[/QUOTE]
Tak, dlatego.
Zawsze tak jest, bo to jedyny słuszny związek i jak komentujesz to jesteś pseuduch itd. Przerabiane wielokrotnie :D

Posted

[quote name='zaginiona sara']Tak, dlatego.
Zawsze tak jest, bo to jedyny słuszny związek i jak komentujesz to jesteś pseuduch itd. Przerabiane wielokrotnie :D[/QUOTE]
to jest forum każdy ma prawo wyrazic swoje myśli..
a swoją drogą ja jestem ciągle w szoku,kupłam tam psa za wielkie pieniądze .Szukając psa szukałam w najlepszych hodowlach żeby pies był piękny,zdowy,i czysto rasowy z prawdziwym rodowodem .....a teraz zastanawiam się czy ten mój pies który okazał się petem za 3tys (bo ma tyłozgryz) jest wogóle po tych wspaniałych mega utytułowanych rodzicach których ma wypisanych w rodowodzie :roll: teraz już nigdy nie uwierze że Rodowodowy=Rsowy:shake:

Posted

A ja jestem co raz bardziej przekonana ze albo kupć rodowodowe zwierzę albo adoptować ze schroniska ale nigdy nie kupować ze stowarzyszenia i tym podobnego tworu!!!!
Nikt nigdy nie da nam gwarancji na to ze dany hodowca jest uczciwy,ale w razie problemów zdrowotnych wie się gdzie trzeba uderzyć.
Prawdziwy hodowca gwarantuje nam kontakt,poradę w razie problemów.
Wiadomo ze człowiek to taka istota która albo hoduje psy z miłości do rasy albo z miłości do kasy i niestety nawet w Związku Kynologicznym są KANALIE i to trzeba tępić i te dziwne twory tez powinny być niszczone!!!!

Posted

[quote name='MagLola']
Wiadomo ze człowiek to taka istota która albo hoduje psy z miłości do rasy albo z miłości do kasy i niestety nawet w Związku Kynologicznym są KANALIE i to trzeba tępić i te dziwne twory tez powinny być niszczone!!!![/QUOTE]
Na razie jest dokładnie odwrotnie nawet w tym najstarszym i największym, jedynie słusznym Związku Kynologicznym. W maju tego roku na głównego prezesa związku został wybrany człowiek, który od dłuższego czasu w sądzie zasiada na ławie oskarżonych, oskarżony o znęcanie się nad zwierzętami! I ten facet zgodnie ze statutem reprezentuje całą polską kynologię. Ktoś da bardziej kuriozalny przykład?