Cassi_ Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 [quote name='kahoona']obiecuję, że się nie dam:lol:[/QUOTE] :thumbs: :mdrmed: Quote
zebra12 Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 Matko! Mam córkę w podobnym wieku i jakby mi zrobiła taki przekręt na telefonie, to musiałaby jakoś zarobić tą kasę. Tyle, że ona bawi dziecko za pieniądze. I dość sporo z tego wyciąga. Może i Ty tak spróbuj. Quote
agnieszkaK Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 (edited) piszę do gratki maile(bok@gratka.pl) z linkami do ich ogłoszeń i kasują :) co prawda trwa to tak od 1 do 4 godzin ale usuwają! Edited January 18, 2012 by agnieszkaK Quote
zaginiona sara Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 Czy zgłaszacie tez psy z dowozem? Bo psa można sprzedać tylko w hodowli. To nie przedmiot, tylko żywe zwierzę. Quote
Franca81 Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 Trzymajcie mnie bo padnę.... Zobaczcie jakie ma powyciągane cycki na własnie kryta suka... http://img685.imageshack.us/img685/8084/pseudos.jpg Quote
Aleksa. Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 [quote name='Franca81']Trzymajcie mnie bo padnę.... Zobaczcie jakie ma powyciągane cycki na własnie kryta suka... http://img685.imageshack.us/img685/8084/pseudos.jpg :o:o:o:o:o Quote
Vectra Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 [quote name='Franca81']Trzymajcie mnie bo padnę.... Zobaczcie jakie ma powyciągane cycki na własnie kryta suka... http://img685.imageshack.us/img685/8084/pseudos.jpg za 300 zł z rodowodem ? OSZUSTWO !!! Quote
Isadora7 Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 Wyłapujcie tez bo pojawiaja sie oferty sprzedaży metryki po niezyjącym psie (średnia cena 200) Quote
Klauzunka Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 (edited) http://allegro.pl/smycz-gratis-labrador-czarny-i2063772590.html :mad: jaki spryciarz - umieścił sobie smycz w dziale żywe zwierzęta - i myśli, że wszystkich wykiwał :) Edited January 18, 2012 by Klauzunka Quote
agnieszkaK Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 zachwalałam gratke że usuwają, ale chyba mają dosyć moich maili bo od wczoraj nieusunięte :( Quote
Franca81 Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 Nie smutaj się. Bierz pod uwagę że jak dostają teraz zmasowany atak zgłoszeń to się zapewne nie wyrabiają. ;) Ja zgłaszałam i widzę że część usunięto od wczoraj (głównie tablica.pl). Powoli biore pod uwagę kupić pre paida i dzwonić do tych pseuduchów i pytać jaki mają te psy rodowód. Muszę jeszcze ogarnąć temat nagrywania rozmów (od strony prawnej). A do tablicy w każdym zgłoszeniu piszę by żądali dokumentu pochodzenia szczeniaka uznawanego przez ZK a nie przez stowarzyszenia. Bo stowarzyszenie to i ja moge sobie powołać i drukować "rodofody" Quote
agnieszkaK Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 Franca81 napisał(a):Nie smutaj się. Bierz pod uwagę że jak dostają teraz zmasowany atak zgłoszeń to się zapewne nie wyrabiają. ;) Ja zgłaszałam i widzę że część usunięto od wczoraj (głównie tablica.pl). Powoli biore pod uwagę kupić pre paida i dzwonić do tych pseuduchów i pytać jaki mają te psy rodowód. Muszę jeszcze ogarnąć temat nagrywania rozmów (od strony prawnej). A do tablicy w każdym zgłoszeniu piszę by żądali dokumentu pochodzenia szczeniaka uznawanego przez ZK a nie przez stowarzyszenia. Bo stowarzyszenie to i ja moge sobie powołać i drukować "rodofody" walczę dalej!! w końcu muszą zmienić zasady nie może być tak że jedynie allegro respektuje ustawę ;] a tablica usuwa Twoje zgłoszenia? bo mnie to jak narazie olewają :/ ale nie poddaje się! Quote
pantolini Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 Franca81 napisał(a):Nie smutaj się. Bierz pod uwagę że jak dostają teraz zmasowany atak zgłoszeń to się zapewne nie wyrabiają. ;) Ja zgłaszałam i widzę że część usunięto od wczoraj (głównie tablica.pl). Powoli biore pod uwagę kupić pre paida i dzwonić do tych pseuduchów i pytać jaki mają te psy rodowód. Muszę jeszcze ogarnąć temat nagrywania rozmów (od strony prawnej). A do tablicy w każdym zgłoszeniu piszę by żądali dokumentu pochodzenia szczeniaka uznawanego przez ZK a nie przez stowarzyszenia. Bo stowarzyszenie to i ja moge sobie powołać i drukować "rodofody" Nie możesz żądać rodowodów z ZK bo w ustawie nie ma mowy by te rodowody były jedyne .Pisze o stowarzyszeniach.Niestety moje zdanie o ustawie chyba jest wiadome .Uważam ją za bubel. Quote
Franca81 Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 Zgadzam się z Tobą. Ale wkurza mnie jak czytam w ogłoszeniu że sprzedawca nalezy do stowarzyszenia i podaja jakiś skrót którego wygooglać się nie da. Albo podają nazwę hodowli i wujek google też nic nie znajduje. Nic. Wiem, że moga być jeszcze hodowle co się stron internetowych nie dorobiły. Ale jak ktoś zdaje recenzje z wystaw to często pisze z jakiej hodowli pies. Czy jak zdjecia z wystaw wrzuca w sieć. Ehh niby coś ruszyło z tą ustawa ale z czasem widać jak pseudo starannie ją obchodzą. Sprzedają szczeniaka za 300 zł, zaznaczają że ma rodowód ale w opisie nic nie piszą poza "sprzedam pieski rasy ..... Więcej informacji pod telefonem .... A jak to jest z tatuażem? Bo coraz więcej sprzedających podaje, iż szczeniak ma tatuaż. Czy nadal tatuuje się psy? Quote
Guest Lotty Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 Franca81 napisał(a): A jak to jest z tatuażem? Bo coraz więcej sprzedających podaje, iż szczeniak ma tatuaż. Czy nadal tatuuje się psy? Związek Kynologiczny dał hodowcom wybór: mogą tatuować, albo chipować szczenięta. Jedyny warunek jest taki, że cały miot musi być albo zachipowany, albo zatatuowany. Jak jest w innych organizacjach, nie wiem. Quote
Franca81 Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 Lotty napisał(a):Związek Kynologiczny dał hodowcom wybór: mogą tatuować, albo chipować szczenięta. Jedyny warunek jest taki, że cały miot musi być albo zachipowany, albo zatatuowany. Jak jest w innych organizacjach, nie wiem. Dzięki wielkie za wyczerpującą odpowiedź. ;) AgnieszkaK większość zgłoszonych ogłoszeń usunięto. Quote
kahoona Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 ZOBACZCIE! http://www.rp.pl/artykul/163441,7941...mysliwych.html Quote
agnieszkaK Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 (edited) Właśnie w radiu zet (wiadomości) usłyszałam o tym jak pseudo chcą ominąć ustawę w sprzedaży psów przez neta, była mowa o smyczy+gratis piesek. W podusmowaniu dodali że policja śledzi takie aukcje, a sprawą nielegalnego handlu również interesuje się Urząd Skarbowy :D Edited January 18, 2012 by agnieszkaK Quote
Klauzunka Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 Właśnie w radiu zet (wiadomości) usłyszałam o tym jak pseudo chcą ominąć ustawę w sprzedaży psów przez neta, była mowa o smyczy+gratis piesek. może to o moim labradorku tym ze smyczą za 160 zł kilka postów wcześniej mówili ...oczywiście śmieję się.... Policja, US... mam nadzieję, że to nie podpucha.... pic na wodę- fotomontaż:razz: jeśli to prawda to będą mieli roboty.... Quote
agnieszkaK Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Klauzunka napisał(a):może to o moim labradorku tym ze smyczą za 160 zł kilka postów wcześniej mówili ...oczywiście śmieję się.... Policja, US... mam nadzieję, że to nie podpucha.... pic na wodę- fotomontaż:razz: jeśli to prawda to będą mieli roboty.... zawsze coś do przodu...może i do pseudo info dojdzie że ciut się grozniej robi :D Quote
Vectra Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 urząd skarbowy , szuka kasy gdzie się da , więc myślę że to nie jest podpucha !!!! bo od takie smyczki za 500zł , to trzeba odprowadzić podatek dochodowy , no i trzeba prowadzić działalność związaną z handlem detalicznym. Ciekawe jak wstawi taki pseuduch paragon za sprzedaż smyczki , obróżki czy maskotki. Quote
xxxx52 Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Mam zapytanie ,na terenie calej Polski gdzie sie nie spojrzy biegaja pieski ,bo "musza sobie pobiegac"bo "opoiekunowie sa za leniwi zeby chodzic z nimi na spacery,i wsrod tych walesajacych sie psow sa suczki w cieczce,ktore jak zwykle jak nie zostana wczesniej przez auta przejechane za kilka miesiecy rodza szczeniaki .No i co z tymi szczeniakami? Czy "opiekunowie" maja zrobic oddac do schroniska w ktorych te psy moga umrzec w cierpieniach (nie ma pomieszczen wyizolowanych na szczeniaki )jest schronisko co daje na przywitanie szczepionke i wrzuca szczeniaki do boksu w ktorej jest piasek ,ktory nigdy nigdy nie byl wymieniony i panuje parwo.(dobry pomysl na selekcje) sprzedac ,czy ?????????? Quote
Aga7777 Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 Ciekawy link: http://sforahusky.pl/component/content/article/81/374.html Quote
Atomowka Posted January 19, 2012 Posted January 19, 2012 xxxx52 jak to co? Sukę ciachnąć a szczyle jeżeli ktoś broni sie rękami i nogami przed uśpieniem czy też sterylką aborcyjną oddać za darmo No jeszcze czego,żeby się dorabiać, bo się psa nie dopilnowało i Nam się suka puściła Quote
Recommended Posts