Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam.
W tym roku zjeżdzam z Wysp do Polski wraz z moim psiakiem i przez pewien czas będe mieszkał z rodzicami.Rodzice maja w domu kota(ma chyba już rok) i pojawiają się małe obawy jak zwierzaki zareagują na siebie(żeby pies nie zrobił krzywdy kotu).Macie może jakieś doświadczenie w tej kwestii?Z góry dziękuje za jakiekolwiek rady.Pozdrawiam:)

Posted

ja w domu mialam suke w typie jamnika miniaturowego, ktora byla cienta na koty....i kupilam kota, ktory musiał przez 3 miesiace pomieszkiwac ze mna w miejscu gdzie byla i owa jamniczka...najpierw kazdy rzadzil pod nieobecnosc drugiego, pozniej kontrolowane spotkania, a nastepnie razem w ciagu dnia i nocy az zostali sami zsibie najlepszymi kumplami.

Posted

Mój pierwszy staffik wychował się z kotką (byli w jednym wieku), a później przygarniałam inne koty kiedy pies był dorosły-miał wtedy odpowiednio 2 i 6 lat. Żył z nimi (było to 6 kotów) w niewyobrażalnej, ogromnej przyjaźni, pozwalał im na wszystko i to koty rządziły nim.
Obecny staffik, 9-cio miesięczny, przyjechał do mnie jak miał 2 miesiące i zastał dom z ośmioma kotami. Jest nimi okropnie pobudzony, gania je, i choć nie ma w tym agresji-to jest wobec nich bardzo niedelikatny. Nie może przejść spokojnie koło kota, bo mało ze skóry nie wylezie, byle tylko chociaż go szturchnąć nosem!

Posted

A jak reaguje na koty na zewnątrz?
Ogólnie ciężko jest przyzwyczaić dwa dorsłe zwierzaki innego gatunku, co nie jest niemożliwe, ale kot będzie się bał, a znając staszka bedzie wariował... moja suka ma 2 lata, ostatnio po bieganiu poszłam z nią na herbatę do znajomej, która ma kota, pies został oczywiście na ogródku, a u was w Anglii pewnie drzwi do ogródka są szklane jak u nas, więc pies patrzył do środka domu a kot siedział i syczał na psa ;) pies na niego nie reagował ale jak otworzyłam ogródek żeby wziąć już sunie to pies dostał głupawki, nie wiem co by zrobiła gdyby była bez smyczy ;)