bartosz_bozecki Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Witam. W tym roku zjeżdzam z Wysp do Polski wraz z moim psiakiem i przez pewien czas będe mieszkał z rodzicami.Rodzice maja w domu kota(ma chyba już rok) i pojawiają się małe obawy jak zwierzaki zareagują na siebie(żeby pies nie zrobił krzywdy kotu).Macie może jakieś doświadczenie w tej kwestii?Z góry dziękuje za jakiekolwiek rady.Pozdrawiam:) Quote
cleoratmed Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 ja w domu mialam suke w typie jamnika miniaturowego, ktora byla cienta na koty....i kupilam kota, ktory musiał przez 3 miesiace pomieszkiwac ze mna w miejscu gdzie byla i owa jamniczka...najpierw kazdy rzadzil pod nieobecnosc drugiego, pozniej kontrolowane spotkania, a nastepnie razem w ciagu dnia i nocy az zostali sami zsibie najlepszymi kumplami. Quote
agastaffbull Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Mój pierwszy staffik wychował się z kotką (byli w jednym wieku), a później przygarniałam inne koty kiedy pies był dorosły-miał wtedy odpowiednio 2 i 6 lat. Żył z nimi (było to 6 kotów) w niewyobrażalnej, ogromnej przyjaźni, pozwalał im na wszystko i to koty rządziły nim. Obecny staffik, 9-cio miesięczny, przyjechał do mnie jak miał 2 miesiące i zastał dom z ośmioma kotami. Jest nimi okropnie pobudzony, gania je, i choć nie ma w tym agresji-to jest wobec nich bardzo niedelikatny. Nie może przejść spokojnie koło kota, bo mało ze skóry nie wylezie, byle tylko chociaż go szturchnąć nosem! Quote
zaba14 Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 A jak reaguje na koty na zewnątrz? Ogólnie ciężko jest przyzwyczaić dwa dorsłe zwierzaki innego gatunku, co nie jest niemożliwe, ale kot będzie się bał, a znając staszka bedzie wariował... moja suka ma 2 lata, ostatnio po bieganiu poszłam z nią na herbatę do znajomej, która ma kota, pies został oczywiście na ogródku, a u was w Anglii pewnie drzwi do ogródka są szklane jak u nas, więc pies patrzył do środka domu a kot siedział i syczał na psa ;) pies na niego nie reagował ale jak otworzyłam ogródek żeby wziąć już sunie to pies dostał głupawki, nie wiem co by zrobiła gdyby była bez smyczy ;) Quote
Recommended Posts