nat. Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Hej, niedawno się przeprowadziliśmy i od razu zaczęły nas odwiedzać okoliczne wolno żyjące koty. Przychodzą cztery, ale jeden z nich zadomowił się szczególnie. Na tarasie ma karton z kocem, dużo w nim śpi i coraz rzadziej opuszcza nasz teren. Początkowo myślałam, że to kotka w zaawansowanej ciąży, ale teraz już sama nie wiem, czy to po prostu nie duży i gruby kot. Niestety nie jestem w stanie tego sprawdzić, bo jest bardzo płochliwa/wy, nie daje się jeszcze dotknąć. Chciałabym jednak wiedzieć, czy to gruby kot czy mam się szykować na poród. Może będziecie w stanie rozpoznać po zdjęciach? Quote
terra Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Nie potrafię rozpoznać, kto to. Ale tak sobie myślę, że kotka raczej szukałaby czegoś osłoniętego żeby rodzić, ale też nic nie jest wykluczone. Zwab kicię jakoś do domu np. na miseczkę mleka i bierz ją do weta, bo jeśli to jednak kotka, to w niedługim czasie może domków szukać kilka kociąt. A tak w ogóle, to śliczny ten kociasty :) Quote
nat. Posted January 13, 2012 Author Posted January 13, 2012 Oj śliczny, to prawda:) Ale jednak kot, teraz już jestem pewna, ma pewną część ciała, której kotka mieć nie powinna. Natomiast drugi jest kotką, więc będę musiała złapać i oddać na ciachnięcie tego i owego, o ile już nie są wysterylizowane. Koty się bardzo zadomowiły na naszym tarasie, w kartonie, który im wystawiliśmy, prawie przestały go opuszczać. Powoli też dają się głaskać - nawet mruczą! I tylko kiedy zorientują się, że to moja ręka, a nie jakiś inny kot, uciekają kawałek. Mam nadzieję, że jak moja 3 zacznie opuszczać mieszkanie, nie będzie bitwy :/. Quote
Recommended Posts