Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 155
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

What May NN napisał(a):
no jestem ciekawa jak się rozwinie sytuacja!
Eloonia czy One takie rozszczekane od początku były?

Tak, to są te które na dzień dobry dały mi 2 h koncert na dwa głosy... na szczęście potem się wyciszyły i już był spokój... nie było też długotrwałych awantur jak wychodziłam z domu - piszczały chwilę pod drzwiami, ale DOSŁOWNIE chwilę...

Posted

What May NN napisał(a):
niby tak, ale głupota ludzi i nieodpowiedzialność zwalaja mnie z nóg!

Nawet przez moment nie pomyślałam że z nimi może być jakiś problem, bardzo dobre wrażenie na mnie zrobili...
Mówiłam im też o zabezpieczeniu kabli i innych rzeczy pozostających w zasięgu małych ząbków - państwo niby wszystko wiedzieli, ale jak widać nie do końca...
Dobija mnie to, że absolutnie nie znam się na ludziach... zresztą, jak się okazuje o psach też nie mam pojęcia :]

Posted

[quote name='supergoga']

jak Rafcio - nadal drze ryja...

Jest poprawa :lol:.

Rafcio (po mojemu Dodula) został dzisiaj wykąpany. Trochę go poczesałyśmy, wyczyściłyśmy uchole.

Posted

[video=youtube;7Q6ndzsM4HU]http://www.youtube.com/watch?v=7Q6ndzsM4HU&list=UUYByIFN2upW11ncWzoxKT1A&index=4&feature=plpp_video[/video]

[video=youtube;vHxUJwE8Abc]http://www.youtube.com/watch?v=vHxUJwE8Abc&list=UUYByIFN2upW11ncWzoxKT1A&index=3&feature=plpp_video[/video]

[video=youtube;wUdtswvyPhw]http://www.youtube.com/watch?v=wUdtswvyPhw&list=UUYByIFN2upW11ncWzoxKT1A&index=2&feature=plpp_video[/video]

[video=youtube;3UmTkmvwHGA]http://www.youtube.com/watch?v=3UmTkmvwHGA&list=UUYByIFN2upW11ncWzoxKT1A&index=1&feature=plpp_video[/video]

Posted

Rafcio zaczął się bawić zabawkami. Najbardziej lubi gryźć sznurek, przeciąga się nim także z Sidem, Diego i Soliną.
Super to wygląda, gdy Sol macha sznurkiem z przyczepionymi do niego trzema siuśmajtkami :evil_lol:.
Raf jeszcze się trochę krępuje wyciągać zabawki ze skrzynki, dlatego czeka aż spaniele wyciągną jakiegoś pluszaka, zabiera im go, ucieka z nim w kątek i "broni" swojej zdobyczy - warczy i podgryza konkurencję.
Solka dzielnie, acz z wyczuciem, "temperuje" małe wścieklizny. Nie jest to łatwe, nierzadko stoi biedaczka nad gryzącymi się łobuzami i zastanawia się, którego z nich trzeba by przywołać do porządku.

Posted (edited)

Z Rafcia robi się fajny psiul. Odkąd wyjec nr 1 pojechał do domu (czyli Diego), Raf i Sid umilkli. Raf nadal podgryza, ale można mu zaproponować zabawkę zamiast palców, przyjmuje ofertę z entuzjazmem. Nie brudzi w klatce. Wytrzymuje z siusianiem. Zaraz po wypuszczeniu z kenela, leci zrobić co należy na podkład. Kiedy skończy mu się kwarantanna po szczepieniu, zacznę z nim wychodzić. Myślę, że nauczy się w mig. Mała mądrala z niego :lol:
Nic nam dotąd nie zniszczył. Ma zabawki, nie chwyta w zęby nic innego.
Nie jest zachłanny. Je pomału, robi sobie przerwy.

Edited by BeaBono
Posted

Znalazłam watek tej słodkiej malizny...cudo.
Dogo wrócił z adopcji,bo narobił szkód:angryy:/ludzie to jednak beznadziejni sa,biorą takiego psiego dzieciaczka i pewnie mysla,że przespi cały dzień,sam wyjdzie i jeszcze mieszkanie ogarnie:cool3:/.

Posted

Wiadomo szczeniaczek potrzebuje więcej uwagi, troski i nauki niż dorosły psiak.
A terierkowaty to pewnie jeszcze więcej ma pomysłów i energii ;).
No nic , gdzieś na pewno czeka na małego dobry dom.

Posted

Szkód narobił... No, popatrz, popatrz! Alez bym takich :mad: i jeszcze ze dwa razy :mad: :mad:
A co sobie wyobrazali !? Normalka, szczeniak robi szkody i w sumie dobrze, bo to znaczy, że zdrowy jest :-)
Myślę sobie, że ludzi trzeba pytac od razu, co jest dla nich wazniejsze - kanapa czy pies? Co zrobią, jesli pies zje kawał kanapy? I patrzeć na reakcję...
Moje dawne suki (*) (*) znalazłam jako szczeniaki, były duże i bardzo energiczne, rozrabiały jak szalone - wiem, że na wszystko jest jakiś sposób, a jesli juz nie ma sposobu, to trzeba kupić dużą klatke kenelową i gdy sie wychodzi z domu zostawiać psiaka w niej, proste. Niedawno poznalam hodowcę (prawdziwego!, oczywiście, psy rodowodowe, szkolone, uprawiające psie sporty...), ktory mi powiedział, że nie sprzedaje szczeniaka ludziom, ktory nie chcą kupić klatki kenelowej, gdy im mówi o takiej potrzebie, jest to absolutnie konieczne i kropka, piesek musi być zabezpieczony, gdy zostaje sam.