Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Ja mogę swoje koty poświęcić, tylko oby nie za dosłownie :razz: ale Portos musiałby jakoś do mnie przyjechać, a Śnieżynkę schowam na chwilę u teściów, bo jej większe stresy już potrzebne nie są.

Co Wy na to ? Korzystajcie pókim zaćmiona i nieświadoma co czynię! I czy formalnie można by to z przytuliskiem załatwić? Tylko najwcześniej czwartek z mojej strony byłoby to możliwe.

Edited by SkarpetKa
Posted

What May NN napisał(a):
ja też nie wiem jak to zrobić!
myślę, że Łatka przeszła już dużo.. a Portos miałby mieszkać w domu?

Portos miałby mieszkać w mieszkaniu

Posted

No nie wiem sama.... dla mnie on na podwórze bardziej... ale wszystko jest mozliwe.
Dzisiaj tez ktos dzwonil o niego ale chyba wiek przestraszył. Wyslalam Pana na stronę Fundacji, tam sa szczyle i Rolf.

Posted

Portos w nowym domu. Do bagażnika wskoczył jakby od zawsze nim jeździł. Trafił do domu z ogródkiem, na zewnatrz ma w razie czego ocieplaną budę z przedsionkiem, ale jego nowa właścicielka jakoś nie wyobraża sobie psa jesienią i zimą na dworze, także na razie Portos siedzi w domu. Jak sie sam nie wyprowadzi to zostanie w środku na stałe ;) Akcesoria wszystkie zakupione, wizyta kontrolna u weta w najbliższym czasie, karma na start RC, w tym tygodniu będzie miał umawiane szkolenie indywidualne. Myślę, że nawet nie marzył sie nam taki dom dla Portosa, chłopak z budy trafił na salony ;)

Posted

Pani bardzo zapraszała żeby odwiedzac Portosa u niej, także na pewno tam podjadę i zobaczę jak będzie wyglądał po wypielegnowaniu i odkarmieniu. Charakter cały czas ma wspaniały. Nowa pańcia w domu dała mu miskę, a ten po grzecznym zjedzeniu przyszedł i się do niej przytulił w podziękowaniu, czym już chyba zupełnie zawładnał jej sercem. Jedynie na wejściu obszczekał swoje odbicie w lustrze, ale chyba sie do tego przyzwyczai ;)

Posted

eduso napisał(a):
Cudownie, wspaniale !!! :)))))))))))))) Nasz piękny Portosik się doczekał... bardzo BARDZO się cieszę :)))

i ja :):) bardzo się cieszę bo Portos to pies rewelacja, tak go polubiłam po spacerze
niech grzeje w te największe mrozy dupkę w domku i niech mu się wiedzie :)

Posted

Dziś jeszcze przejazdem odwiedziłem Portosa. Jest po wizycie weta, wszystko w porządku, dostał preparat witaminowy na wzmocnienie. Wiek weterynarz okreslił na 6-7 lat, z czego jego nowa Pani nie jest za bardzo zadowolona, bo chce żeby żył jak najdłużej, a tu tyle lat za sobą, ale mimo wszystko szczęśliwa z posiadania nowego domownika. Portos za swoją Panią dosłownie jak ogon chodzi, cały czas pyszczek do głaskania nadstawia. Stróżowanie jakie pokazywał w Łęczycy już mu chyba przeszło, bo dziś jak podjechałem wybiegł wypuszczony z domu bez żadnego szczekania, podleciał tylko do bramy. Właścicielka tez mówiła, że wszystkie nowe osoby wita a nie obszczekuje. Miejsce legowiska zmienił, plecki woli wygrzewac przy kaloryferze ;)

PS. Gosiu zmień tytuł wątku.