erka Posted February 25, 2007 Author Posted February 25, 2007 Thora już wkrótce wyjedzie z córeczką, czyli Rudą vel Cykorią, jak ja nazwała pani Agnieszka do Niemiec, prawdopodobnie na początku tygodnia. Rana się podobno zagoiła, sunie są w dobrej formie, tylko Cykoria dalej troszke dzikusek. Obie sunie trafia razem od razu do nowego domku , myslę, że jak Cykoria będzie miała bliski kontakt z człowiekim zybko przestanie się bać. Teraz musimy ja przewieźć do Kielc, bo obawiam sie, że ten pan z niemieckiej organizacji nie trafiłby do tego hotelu w Dąbrówce. Pajuniu, bardzo proszę o kontakt w sprawie Thory. Nie moge wysłać do Ciebie pw, a nie wiem , czy czytałaś maila? Quote
erka Posted February 25, 2007 Author Posted February 25, 2007 A to zdjęcia szyji Thory wcześniej i teraz. Quote
Hala Posted February 25, 2007 Posted February 25, 2007 powiesić takiego "właściciela" na sznurku...:angryy: Quote
mag.da Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 Dzisiaj Thora z córeczką pojechały do Niemiec!:multi: Do Kielc przywiozła ją z hotelu spod Radomia mag.da ze swoim TZ, której bardzo dziękuję :calus: . Poczekalismy trochę w domu nani ni, która służyła za tłumacza:lol: , na człowieka z niemieckiej organizacji, który przyjechał specjalnie po Thorę. I pojechała Thorunia razem z Cykorią najpierw do tego człowieka, a po tygodniu ma pojechać do nowego domku! Dziękujemy bardzo pajuni za pomoc !:iloveyou: To ona znalazła sponsora, dzięki któremu możliwe było leczenie Thory, jej pobyt w hotelui teraz wyjazd do nowego domu. :loveu: A to fotki z pobytu Thory z Cykorią u nani ni przed wyjazdem. Quote
Cez Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 piekne dziewczyny, oby szczesliwe byly w nowym domu :) Quote
Dusza Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 Jak się cieszę! Zmienicie tytuł bo straszy a tu tyle szczęścia jest! Pozdrawiam i gratuluję! Bądzcie szczęśliwe dziewczynki! Kari Quote
makulka Posted March 4, 2007 Posted March 4, 2007 Szczesliwe zakonczenie ,mam nadzieje ze będą miały piekne zycie u boku nowego pana Quote
erka Posted March 4, 2007 Author Posted March 4, 2007 Suńki już dzisiaj w nocy dotarły na miejsce w Niemczech. :multi: Za tydzień pojadą do docelowego domku.:lol: Czyli jeszce trochę stresujących sytuacji przed nimi. Thora jeszcze bardzo się boi, jak mag.da ja przywiozła do Kielc, to bardzo bała sie wejść do mieszkania, później też bała sie wejść do samochodu. Po tym , co jej zrobił człowiek, ona jeszcze cały czas nie jest pewna, czy nie spotka ją krzywda. Jest fantastyczną sunią , zrównowazona , mądra. Naprawde ciężko mi było się z nią rozstawać. Cykoria chodziła krok w krok za matka i robiła dokładnie to , co ona. Też już się zaczęła ośmielać i nawet próbowała wspinać się na stół w poszukiwaniu jedzonka, a tu niestety przed podróżą post:cool3: Jeszcze kilka fotek z Polski. [ Quote
erka Posted March 9, 2007 Author Posted March 9, 2007 Na razie nie mam wieści, jak tylko będę coś wiedziała napiszę..:roll: Quote
pajunia Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 Dostalam wiadomosci od Gerda, ze plany w stosunku do Thory i jej corki sie lekko zmienily. Psiaki nie pojada do tego domku, ktory byl zaplanowany, tylko zostana na stale u Gerda. On stwierdzil, ze Thora jest jeszcze dosc przstraszonym i nuefnym psiakiem, wiec nie ma serca jej dalej dac. W czasie drogi z Polski do Niemiec, bardzo mu zapadla w serce, wiec zostana u niego. Z czego ja osobiscie sie bardzo ciesze. I jeszcze ciekawostka. Mala zozstala nazwana Brokoli. ( Gerd ja tak nazwal, nie wiem dlaczego, ale wyobrazam sobie spacer, gdy wola " Brokoli, do nogi :evil_lol: ) Quote
erka Posted March 12, 2007 Author Posted March 12, 2007 Dzięki pajuniu za wieści :loveu: , właśnie miałam Cie pytać czy coś już wiesz. Też myślę ,że to dobrze.:p Dostaniemy od Gerda jakieś fotki Thoruni i małej ? Chciałabym w końcu zobaczyć wesołe oczy Thory, bo po pobycie w hotelu, jak ja przywieźliśmy, to dalej miała takie smutne spojrzenie:shake: . Quote
pajunia Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 Erkus, mowil mi, ze zdjecia ma i wysle, gdy tylko dorwie sie do netu. Na razie znowu jest w drodze, ale na dniach bedzie i mam zdjecia otrzymac. Oczywiscie zaraz wkleje. Quote
Tigraa Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 zmieńcie tytuł ludzie,jesli nie chcecie miec mnie na sumieniu;) Quote
mag.da Posted March 13, 2007 Posted March 13, 2007 :lol: Musimy z tym poczekać na Erkę. To super, że sunie nie będą musiały kolejny raz zmieniać miejsca pobytu. :loveu: Quote
Kar_ola Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Witajcie Bardzo się cieszę, że wszystko tak dobrze się skończyło. Don bo już tak zostanie na stałe bardzo ładnie i szybko zaklimatyzował się w nowym domku. Widziałam go w tamtym tygodniu i muszę przyznać, że rośnie w niebywałym tempie jest dużo większy niż jego siostara na zdjęciach. Wszyscy go uwielbiamy jest wesoły, a przy tym taki pocieszny. To taki słodziutki łobuz. Jedyne co odbiega u niego od normy to zupełnie nienaturalny jak na szczeniaka brak apetytu. Je bardzo mało i raczej w nocy niż w dzień. Jeszcze coś uwielbia piszczące zabawki im głośniej piszczy tym lepiej, oczywiście dla niego ale i tak go kochamy. Wielkie dzięki Erka. Quote
saga_86 Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 Prośimy o wklejenie nowych zdjęć:cool3: Zobaczymy jak urósł Quote
Kar_ola Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 Niestey ze zdjęciami bedzie problem bo nie dysponuje w tej chwili żadnym aparatem cyfrowym aby mogla takie zdjecia zrobić chociaż żaluje bardzo. Mam zwykły aparat i jakieś zdjęcia Dona z tego co wiem już są zrobione ale klisza czeka na wywołanie. Więc to jeszcze potrwa troche ale obiecuję, że jak tylko będa już jakieś zdjęcia to skany wrzuce tutaj abyscie wszyscy mogli zobaczyć ten szczęśliwy pyszczek. Quote
pajunia Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 Brokoli ( jak wyrosla), podobno straszna rozrabiaka z niej. Thora stara sie jak najdalej od niej, gdyz ta smarkula podobno ja zamecza zabawami. Thora znalazla przyjaciolke w postaci pani na wozku inwalidzkim ,i teraz zawsze chodza razem na spacery. Podobno bardzo sa z soba zzyte. I to jest wazne, dwie postacie, doswiadczone przez los, znalazly siebie. Quote
erka Posted May 28, 2007 Author Posted May 28, 2007 Dziękuję pajuniu!:iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: Właśnie miałam do Ciebie pisać, czy nie masz jakichś wiadomości o Thorze. Tak się cieszę, że Thorunia widać nareszcie szczęśliwa.:loveu: Ale czy one zostały u tego pana, czy to już jest inny dom docelowy? Quote
andzia69 Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 Super zdjecia - ale widać,ze Torcia taka jakaś nieufna - ogonek podkulony... Quote
Recommended Posts