Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

pajunia napisał(a):
Fidelku, ja tak ogolnie napisalam, aby nie wystawiano jej, bo niektorzy nie czytaja wszystkich postow. Musze z Erka dzis porozmawiac, gdyz bylaby mozliwosc, aby ten maluch z Thora do jednego domku pojechaly i na zawsze razem zostaly, ale to musze jeszcze wszystko dokladnie omowic.

pajuniu - super by było!!!!:lol::lol::lol:
załuję tylko,ze nie poznałam osobiscie Torci , ale wiem,ze jest bezpieczna i to jest najważniejsze!!!!:multi:

• Replies 224
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No to ja się zdziebko pogubiłam........zauważyłam że bylo wspomniane ,że leczenie suni sponsoruje przyszły właściciel z niemiec ?

No więc jest tak , że na bazarku wystawiłam książke a pieniążki miały wspomoc leczenie suni. Teraz nie wiem czy odwołać aukcje , czy może sami zainteresowani wypowiedzą się na jaki cel ewentualnie przeznaczyć pieniążki.

Posted

Tigress napisał(a):

No to ja się zdziebko pogubiłam........zauważyłam że bylo wspomniane ,że leczenie suni sponsoruje przyszły właściciel z niemiec ?

No więc jest tak , że na bazarku wystawiłam książke a pieniążki miały wspomoc leczenie suni. Teraz nie wiem czy odwołać aukcje , czy może sami zainteresowani wypowiedzą się na jaki cel ewentualnie przeznaczyć pieniążki.

To fakt - sunia ma sponsora ale dziewczyny mają pod opieka około 30 psów wiec kasa na pewno im sie przyda - takie jest moje zdanie...ja bym aukcji nie usuwała :roll:
Jak nie ta sunia skorzysta to skorzysta inny biedaczek - a jak sama wiesz jest ich nie mało...ale niech inni sie też wypowiedzą

Ja na konto AFN przelałam pare grosików dla rodzinki ale skoro rodzinka ma sponsora to te pieniążki niech zostaną przeznaczone na innego psiaka ;) z Kielc oczywiscie :lol:

Posted

Dzwoniłam do hotelu, ale nie bylo właścicielki, dowiedziałam sie tylko od jakiegos pana, że wszystko jest ok.
Szczeniaczki sa oddzielone od Thory , ze względu na tą ranę, ale przede wszystkim chodziło to ,zeby sie usamodzielniły troszkę, przed pójściem do nowych domków.
Jeszcze wtedy nie wiedziałam,że jest możliwość,że Thora z jednym szczeniaczkiem może jechac do Niemiec.

Mam nadziej ę,że rana szybko sie zagoi, na szczęście mimo że była głęboka, to nie zostały uszkodzone żadne istotne tkanki. Wet powiedział, że dobre było to ,że szczeniaki lizały jej ta rane i oczyszczały ja.

Wczoraj było mi strasznie ciężko rozstać z Thorą, zakochałam sie w niej przez te trzy dni i najchętniej bym ja zostawiła, ale niestety......

Teraz będzie pod dobra opieką pani Agnieszki, mam nadzieję, że później ten człowiek z niemieckiej organizacji prozwierzęcej znajdzie dobry dom dla
Thory i jej dziecka.

Jeszcze raz chcę podziękować mag.dzie i jej TZ za zawiezienie Thory do hotelu:loveu: .
I oczywiście pajuni, za to, że znalazła sponsora!:modla: :modla: :modla:

Bez tego nie dalibyśmy rady, moze uzbierałoby sie pieniędzy na sam zabieg, ale o pobycie w hotelu nie byłoby mowy. Nie wyobrażam sobie , jak sunia miałaby wrócic do tej paskudnej budy na działce.

Operacja wraz z lekami kosztowała 200 zł. Ile hotel jeszcze dokładnie nie wiem. Cena za jednego psa 25 zł. ale Thora wymaga pielegnacji, no i jeszcze są szczeniorki..Te koszty ma pokryć sponsor z Niemiec, więc nie będziemy już zbierać na nią.

Do dzisiejszego dnia na Thorę wpłynęło 80 zł. Na AFN 30 zł/w skarpecie "psy z Kielc'/, a 50 zł na moje konto wpłynęlo od Aleksandry z Krakowa.

Dlatego mam pytanie do ofiarodawców, czy moge te pieniądze przeznaczyc na leczenie innych kieleckich psiaków? No i może odliczyc za szelki kupione dla Thory i odrobaczanie szceniaków.

To też jest odpowiedź dla Tigress jeżeli możesz przeznaczyc dochód z bazarku na nasze psiaki, będziemy wdzięczne.
W tej chwili mamy pod opieką ok. 30 psów i niestety większośc choruje. Zaatakowała je jakas paskudna wirusówka. Właściwie od dłuższego czasu codziennie jesteśmy z którymś u weta.
Nie mamy już z czego nawet zakładać na utrzymanie i leczenie psiaków.
Nasze zadłużenie sięga już kilkuset złotych.

Jak tylko trochę sie uspokoi z tymi chorobami przedstawię na wątku kieleckim rozliczenie wydatków, bo nie mamy czasu na razie tego zrobić.

Posted

erka napisał(a):

Do dzisiejszego dnia na Thorę wpłynęło 80 zł. Na AFN 30 zł/w skarpecie "psy z Kielc'/, a 50 zł na moje konto wpłynęlo od Aleksandry z Krakowa.

Dlatego mam pytanie do ofiarodawców, czy moge te pieniądze przeznaczyc na leczenie innych kieleckich psiaków? No i może odliczyc za szelki kupione dla Thory i odrobaczanie szceniaków.

te 30 zł na które wpłynęło AFN jest ode mnie, przekaż je proszę na inne kieleckie psiaki ;) nie jest to dużo ale zawsze cos ;)

Posted

Wczoraj wysłałm 100 zł na AFN dla psuy z Kielc ale z przeznaczeniem dla Thory.
Przepraszam że tak póżno ale mioja córka miała operację i byłam strasznie zabiegana..

Posted

Potter i Beka , dziękujemy! :loveu:
Sprawdzcie tylko, czy Wasze wpłaty są na AFN, bo na razie ich nie widziałam, ale może dzisiaj, bo jeszcze nie ma rozliczenia.

Beka, ponieważ dla Thory znalazł sie sponsor, czy przeznaczysz swoja wpłatę na inne kieleckie psy?
Mamy ich pod opieką ok.30 i prześladuje nas jakaś wirusówka, więc potrzeby duże. Wątek o nich jest w moim podpisie, a o szczeniakach tutaj.
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=37540

Lamia2, nie dziwię się,że zapadło Ci w serce spojrzenie Thory, ja też nie mogę zapomnieć tego bezgranicznego cierpienia w jej oczach.
Bardzo żałuje, że nie miałysmy możliwości zatrzymać jej u siebie do czasu wyzdrowienia i nie będę miała okazji, aby zobaczyć jej weselszego spojrzenia.
Dzisiaj nie dzwoniłam do hotelu, bo nie chcę tak zamęczac telefonami pani Agnieszki.

Posted

Cieszę się, że wszystko się udało i Thora i jej maluchy już niedługo będą w nowych domkach całe i zdrowe. Musze przyznać, że cała akcja wyjątkowo szybka i bardzo skuteczna. Podziwiam Was Kielczanki za tyle dobroci i poświęcenia dla tych wszystkich potrzebujących piesków. Robicie naprawdę super pracę.
Jedyne co pozostało jeszcze do zrobienia dla Thory i jej dzieciaczków to transport piesia do Łodzi gdzie oczekujemy go już bardzo. Wszystko przygotowane w nowym domku więc piesio może się wprowadzać w każdej chwili. Niestety są duże problemy ze znalezieniem transportu, szkoda bo za piesia rozumiem że w hoteliku trzeba płacić. Mam nadzieję, że znajdziemy rozwiązanie i już za jakiś czas znając moją mamę malec bedzie rozpieszczany jak dzidziuś.

Posted

Mam wiadomości od właścicielki hotelu przekazane przez Maję,że szczeniaczki trochę wystraszone i bardzo potrzebuja socjalizacji. I,że Thora też trochę się boi.
Nie wiem, może jest zestresowana tym zamknięciem w boksie i oddzieleniem od szczeniakow. Bo przecież mnie się nie bała. JUż drugiego dnia biegła do mnie i podawala łapę, musiałam ją zaganiać na tą działkę, bo biegła za mna.

Posted

erka napisał(a):
Mam wiadomości od właścicielki hotelu przekazane przez Maję,że szczeniaczki trochę wystraszone i bardzo potrzebuja socjalizacji. I,że Thora też trochę się boi.
Nie wiem, może jest zestresowana tym zamknięciem w boksie i oddzieleniem od szczeniakow. Bo przecież mnie się nie bała. JUż drugiego dnia biegła do mnie i podawala łapę, musiałam ją zaganiać na tą działkę, bo biegła za mna.

Erko to trochę nie tak :shake:
Sunia przeszła już trochę w ostatnich dniach i trudno się dziwić, że ma lęki ! Choć mogą one, i pewnie w głównej mierze tak jest, wynikać także z tego, co przeszła wcześniej !
A szczeniory najwyższa pora izolować od suki. Niech nabiorą pozytywnych doświadczeń z kontaktów z człowiekiem, z którym dotychczas nie miały wielkiej styczności ! Im wcześniej to nastąpi, tym lepiej dla nich!

Posted

Niestety nie wiem jak to wygląda bo umieszczam na forum zdjęcia pierwszy raz więc jeśli jest nie tak to przepraszam z góry.
Słodziutkie są te małe bidy, potrzebują teraz dużo miłości i trochę spokoju w nowych domkach a na pewno się oswoją z człowiekiem.

Posted

Właściwie to już żaden z psiaków nie szuka domu bo Thora z małą sunią jedzie do Niemiec, a mam nadzieję mały pan pies już wkrótce trafi do mnie jeśli tylko znajdziemy jakiś transport do Łodzi.

Posted

Dalej nie mamy transportu dla szczeniaczka do Łodzi!:shake:

KIedyś ktos ogłaszał na dogo,ze może przewieźć psiaka za zwrot kosztów. Muszę tego poszukac.

Zastanawiam się czy wszystko jest ok z ta raną Thory, jakas strasznie czerwona.:-(