as_ko Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 (edited) Na fb kotów które już istnieje jest tylko 21 osób :( na forum miau ktoś sobie zażyczył opisy charakterów każdego z kotów. Moim zdaniem to niezbyt realne....Ci ludzie nawet nie wiedzą do końca ile tych kotów dokładnie jest, mylą płcie a co dopiero opisy charakterów w takim stadzie :( Edited February 2, 2012 by as_ko Quote
hugulaśny Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 To już jutro:multi:. Nareszcie. Nasz Samuel będzie z nami. Każdy dzień ciągnie się jak tydzień. Quote
zadra Posted February 3, 2012 Author Posted February 3, 2012 MaDi napisał(a):Mogę zrobić wydarzenie i jeśli zbiorą się jakieś środki to nie widzę problemu aby zakupić odpowiednią maść która jest bardzo skuteczna. Duża tubka wystarcza na sporo zabiegów. Nie ma odzewu z wydarzenia które powstało? Co do nie odrobaczania...znam przypadki że po podaniu narkozy koty wymiotują robakami co jest bardzo niebezpieczne. Pytanie czy właściciele będę regularnie czyścili uszy? Uszy kici As_ko są w bardzo złym stanie. Jaby zgromadzić ludzi potrzebuję historii każdego z kotów do adopcji. W tym przypadku najlepszy byłby Advocat lub Strongold czyli środki przezskórne. Quote
MaDi Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Mam dom dla błękitnej kotki. Poszukuje transportu na już. Quote
MaDi Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 zadra napisał(a):W tym przypadku najlepszy byłby Advocat lub Strongold czyli środki przezskórne. Uszy kotki As_ko są w takim stanie że muszą być czyszczone mechanicznie, advocate nie da rady. Quote
as_ko Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Kaja ma się z dnia na dzień coraz lepiej. Jest w trakcie leczenia, temperatura powoli spada. Pewnie na początku przyszłego tygodnia skończy brać antybiotyk. Po leczeniu czeka nas szczepienie, badanie krwi żeby sprawdzić co z trzustką, potem zabieg na tej przepuklinie i opróżnienie gruczołów odbytowych. Obiecałam zdjęcia: Quote
as_ko Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Jo37 napisał(a):Ale fajna. Ma tylko smutne spojrzenie. Nie wiem na którym zdjęciu widzisz smutne spojrzenie ale zapewniam Cię że smutna nie jest ;) Mruży oczy przy każdym błysku lampy i generalnie nie przepada za zdjęciami. Tu jeszcze filmik sprzed tygodnia, gdyby ktoś chciał obejrzeć: http://www.youtube.com/watch?v=tlLpPEP7 ... e=youtu.be Quote
Penny Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 MaDi napisał(a):Mam dom dla błękitnej kotki. Poszukuje transportu na już. Skąd miałby być transport i dokąd? Quote
Jo37 Posted February 4, 2012 Posted February 4, 2012 Dopiero na filmiku widać, jak pięknie jest umaszczona. Quote
MaDi Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 Penny napisał(a):Skąd miałby być transport i dokąd? Zamosć-Lublin:) Quote
hugulaśny Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 (edited) Piętaszek i Samuel dojechali w piątek o północy do mnie do domu. Samuel to dostojny PAN KOT, a Piętaszek to mały rozrabiaka. Pierwszej nocy zrobili trochę bałagnu:diabloti: , ale na szczęście mieli ograniczoną powierzchnię do przebywania. :razz: Sobota- to wizyta u weterynarza obydwóch kawalerów. Zostali odrobaczeni, wyczyszczono im uszy i zakropiono na świerzba. Piętaszek w sobotę popołudniu pojechał do swojego nowego domku. Jest do granic rozpieszczany. Usypiany na rękach, śpi w łóżku i dziś wieczorem po raz pierwszy załatwił się do kuwety:multi: . A nasz Samuel, dystyngowany, najbardziej lubi zająć pozycję bardzo wysoko i patrzeć na wszystko z góry. Jest przekochany, choć jeszcze troszkę nieśmiały. Nie prycha, nie drapie i uwielbia czesanie, przy którym werczy jak traktor. Uszy bez problemu daje sobie czyścić. Tylko strasznie mało je. A najlepiej kiedy jedzenie podaje mu się na palcu. Na zdjęcia dzisiaj nie miał ochoty. Może jutro uda mi się go namówić na fotkę. Edited February 5, 2012 by hugulaśny Quote
zadra Posted February 6, 2012 Author Posted February 6, 2012 as_ko napisał(a):Nie wiem na którym zdjęciu widzisz smutne spojrzenie ale zapewniam Cię że smutna nie jest ;) Mruży oczy przy każdym błysku lampy i generalnie nie przepada za zdjęciami. Tu jeszcze filmik sprzed tygodnia, gdyby ktoś chciał obejrzeć: http://www.youtube.com/watch?v=tlLpPEP7 ... e=youtu.be Wygląda przepięnie!!! Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia. Quote
zadra Posted February 6, 2012 Author Posted February 6, 2012 hugulaśny napisał(a):Piętaszek i Samuel dojechali w piątek o północy do mnie do domu. Samuel to dostojny PAN KOT, a Piętaszek to mały rozrabiaka. Pierwszej nocy zrobili trochę bałagnu:diabloti: , ale na szczęście mieli ograniczoną powierzchnię do przebywania. :razz: Sobota- to wizyta u weterynarza obydwóch kawalerów. Zostali odrobaczeni, wyczyszczono im uszy i zakropiono na świerzba. Piętaszek w sobotę popołudniu pojechał do swojego nowego domku. Jest do granic rozpieszczany. Usypiany na rękach, śpi w łóżku i dziś wieczorem po raz pierwszy załatwił się do kuwety:multi: . A nasz Samuel, dystyngowany, najbardziej lubi zająć pozycję bardzo wysoko i patrzeć na wszystko z góry. Jest przekochany, choć jeszcze troszkę nieśmiały. Nie prycha, nie drapie i uwielbia czesanie, przy którym werczy jak traktor. Uszy bez problemu daje sobie czyścić. Tylko strasznie mało je. A najlepiej kiedy jedzenie podaje mu się na palcu. Na zdjęcia dzisiaj nie miał ochoty. Może jutro uda mi się go namówić na fotkę. Fajnie,że kociaki są szczęśliwe i maja tak kochających i odpowiedzialnych właścicieli! Quote
zadra Posted February 6, 2012 Author Posted February 6, 2012 MaDi napisał(a):Mam dom dla błękitnej kotki. Poszukuje transportu na już. Poproszę o informacje na temat DS!!!!!! Quote
Tola Posted February 6, 2012 Posted February 6, 2012 Dzisiaj TZ zawiózł opiekunom kotów suchą karmę (8 kg), puszki (5 kg) oraz korpusy drobiowe i makaron (3 kg) Quote
MaDi Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 zadra napisał(a):Poproszę o informacje na temat DS!!!!!! Dom odpowiedzialny ( a raczej mieszkanie w bloku) i pod ręką ma kolegę lekarza. Quote
zadra Posted February 7, 2012 Author Posted February 7, 2012 MaDi napisał(a):Dom odpowiedzialny ( a raczej mieszkanie w bloku) i pod ręką ma kolegę lekarza. Czy to jest dom w Lubline? Quote
MaDi Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 zadra napisał(a):Czy to jest dom w Lubline? Tak. Mam też dom pod Lublinem dla Rudaska. Rozmawiałam z Teresz odnośnie transportu i czekam na szczegóły. Możecie sprawdzić ich uszy przed wyjazdem do Lublina i zacząć je czyścić? Quote
as_ko Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 MaDi napisał(a):Tak. Mam też dom pod Lublinem dla Rudaska. Rozmawiałam z Teresz odnośnie transportu i czekam na szczegóły. Możecie sprawdzić ich uszy przed wyjazdem do Lublina i zacząć je czyścić? Świetna wiadomość, że na kolejne koty czekają nowe domy :multi: Dlaczego wszyscy chcą rude, a biało-rudych już nie? :shake: Jak Madi sprawdzała domy to na pewno są super. Quote
MaDi Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 as_ko napisał(a):Świetna wiadomość, że na kolejne koty czekają nowe domy :multi: Dlaczego wszyscy chcą rude, a biało-rudych już nie? :shake: Jak Madi sprawdzała domy to na pewno są super. Asiu działaj na fundacyjnym profilu sa dwie osoby chętne na Rudaska więc może uda się namówić Panią która jest zainteresowana na rudo-białego? Quote
as_ko Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 MaDi napisał(a):Asiu działaj na fundacyjnym profilu sa dwie osoby chętne na Rudaska więc może uda się namówić Panią która jest zainteresowana na rudo-białego? No rudych już więcej nie ma. Biało rude są chyba 2, albo mi się zdaje. Oby! Quote
zadra Posted February 8, 2012 Author Posted February 8, 2012 MaDi napisał(a):Tak. Mam też dom pod Lublinem dla Rudaska. Rozmawiałam z Teresz odnośnie transportu i czekam na szczegóły. Możecie sprawdzić ich uszy przed wyjazdem do Lublina i zacząć je czyścić? Z rozpoczęciem leczenia nie ma problemu,tylko nie ma juz rudasków! Państwo bardzo kochaja swoje koty.Proszą o bardzo dokładne informacje na temat przyszłych DS.Wiec i ja oto poproszę! Quote
Recommended Posts