Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Na fb kotów które już istnieje jest tylko 21 osób :(

na forum miau ktoś sobie zażyczył opisy charakterów każdego z kotów.
Moim zdaniem to niezbyt realne....Ci ludzie nawet nie wiedzą do końca ile tych kotów dokładnie jest, mylą płcie a co dopiero opisy charakterów w takim stadzie :(

Edited by as_ko
  • Replies 254
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

MaDi napisał(a):
Mogę zrobić wydarzenie i jeśli zbiorą się jakieś środki to nie widzę problemu aby zakupić odpowiednią maść która jest bardzo skuteczna. Duża tubka wystarcza na sporo zabiegów. Nie ma odzewu z wydarzenia które powstało?
Co do nie odrobaczania...znam przypadki że po podaniu narkozy koty wymiotują robakami co jest bardzo niebezpieczne.
Pytanie czy właściciele będę regularnie czyścili uszy?
Uszy kici As_ko są w bardzo złym stanie.

Jaby zgromadzić ludzi potrzebuję historii każdego z kotów do adopcji.

W tym przypadku najlepszy byłby Advocat lub Strongold czyli środki przezskórne.

Posted

zadra napisał(a):
W tym przypadku najlepszy byłby Advocat lub Strongold czyli środki przezskórne.

Uszy kotki As_ko są w takim stanie że muszą być czyszczone mechanicznie, advocate nie da rady.

Posted

Kaja ma się z dnia na dzień coraz lepiej. Jest w trakcie leczenia, temperatura powoli spada. Pewnie na początku przyszłego tygodnia skończy brać antybiotyk. Po leczeniu czeka nas szczepienie, badanie krwi żeby sprawdzić co z trzustką, potem zabieg na tej przepuklinie i opróżnienie gruczołów odbytowych.

Obiecałam zdjęcia:

Posted (edited)

Piętaszek i Samuel dojechali w piątek o północy do mnie do domu. Samuel to dostojny PAN KOT, a Piętaszek to mały rozrabiaka. Pierwszej nocy zrobili trochę bałagnu:diabloti: , ale na szczęście mieli ograniczoną powierzchnię do przebywania. :razz: Sobota- to wizyta u weterynarza obydwóch kawalerów. Zostali odrobaczeni, wyczyszczono im uszy i zakropiono na świerzba. Piętaszek w sobotę popołudniu pojechał do swojego nowego domku. Jest do granic rozpieszczany. Usypiany na rękach, śpi w łóżku i dziś wieczorem po raz pierwszy załatwił się do kuwety:multi: .

A nasz Samuel, dystyngowany, najbardziej lubi zająć pozycję bardzo wysoko i patrzeć na wszystko z góry. Jest przekochany, choć jeszcze troszkę nieśmiały.
Nie prycha, nie drapie i uwielbia czesanie, przy którym werczy jak traktor. Uszy bez problemu daje sobie czyścić. Tylko strasznie mało je. A najlepiej kiedy jedzenie podaje mu się na palcu. Na zdjęcia dzisiaj nie miał ochoty.

Może jutro uda mi się go namówić na fotkę.

Edited by hugulaśny
Posted

hugulaśny napisał(a):
Piętaszek i Samuel dojechali w piątek o północy do mnie do domu. Samuel to dostojny PAN KOT, a Piętaszek to mały rozrabiaka. Pierwszej nocy zrobili trochę bałagnu:diabloti: , ale na szczęście mieli ograniczoną powierzchnię do przebywania. :razz: Sobota- to wizyta u weterynarza obydwóch kawalerów. Zostali odrobaczeni, wyczyszczono im uszy i zakropiono na świerzba. Piętaszek w sobotę popołudniu pojechał do swojego nowego domku. Jest do granic rozpieszczany. Usypiany na rękach, śpi w łóżku i dziś wieczorem po raz pierwszy załatwił się do kuwety:multi: .

A nasz Samuel, dystyngowany, najbardziej lubi zająć pozycję bardzo wysoko i patrzeć na wszystko z góry. Jest przekochany, choć jeszcze troszkę nieśmiały.
Nie prycha, nie drapie i uwielbia czesanie, przy którym werczy jak traktor. Uszy bez problemu daje sobie czyścić. Tylko strasznie mało je. A najlepiej kiedy jedzenie podaje mu się na palcu. Na zdjęcia dzisiaj nie miał ochoty.

Może jutro uda mi się go namówić na fotkę.

Fajnie,że kociaki są szczęśliwe i maja tak kochających i odpowiedzialnych właścicieli!

Posted

zadra napisał(a):
Czy to jest dom w Lubline?

Tak.
Mam też dom pod Lublinem dla Rudaska.
Rozmawiałam z Teresz odnośnie transportu i czekam na szczegóły. Możecie sprawdzić ich uszy przed wyjazdem do Lublina i zacząć je czyścić?

Posted

MaDi napisał(a):
Tak.
Rozmawiałam z Teresz odnośnie transportu i czekam na szczegóły. Możecie sprawdzić ich uszy przed wyjazdem do Lublina i zacząć je czyścić?

Świetna wiadomość, że na kolejne koty czekają nowe domy :multi:
Dlaczego wszyscy chcą rude, a biało-rudych już nie? :shake:
Jak Madi sprawdzała domy to na pewno są super.

Posted

as_ko napisał(a):
Świetna wiadomość, że na kolejne koty czekają nowe domy :multi:
Dlaczego wszyscy chcą rude, a biało-rudych już nie? :shake:
Jak Madi sprawdzała domy to na pewno są super.

Asiu działaj na fundacyjnym profilu sa dwie osoby chętne na Rudaska więc może uda się namówić Panią która jest zainteresowana na rudo-białego?

Posted

MaDi napisał(a):
Asiu działaj na fundacyjnym profilu sa dwie osoby chętne na Rudaska więc może uda się namówić Panią która jest zainteresowana na rudo-białego?

No rudych już więcej nie ma.
Biało rude są chyba 2, albo mi się zdaje.
Oby!

Posted

MaDi napisał(a):
Tak.

Z rozpoczęciem leczenia nie ma problemu,tylko nie ma juz rudasków! Państwo bardzo kochaja swoje koty.Proszą o bardzo dokładne informacje na temat przyszłych DS.Wiec i ja oto poproszę!