Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Pani Urszula i jej partner bardzo kochają zwierzęta. Nie potrafią przejść obojętnie nad ich nieszczęściem. W mieszkaniu o powierzchni 31 m mieszkają z nimi 24 szczęśliwe koty i równie szczęśliwy pies.Wszyscy żyją w zgodzie, miłości i harmonii. Niestety okrutny los sprawił, że pani Urszula straciła pracę i jedynym źródłem ich utrzymania jest renta pana Stanisława w wysokości 750 zlotych. Gdyby niedodatkowe zajęcie polegające na zbieraniu złomu, trudno powiedzieć,co by było. Utrzymanie kotów kosztuje 500 miesięcznie, nie wliczając leczenia,odrobaczania, etc. Mieszkanie w spółdzielni jest zadłużone –trudno im je opłacać.
Niektóre z kotów są przeznaczone do adopcji.

POTRZEBNA POMOC -SUCHA I MOKRA KARMA, KOCIE ZWIRKI, FINANSE!!!!

Zamojska Fundacja dla Zwierząt i Środowiska ZEA
ul. Kilińskiego 5
22-400 Zamość
Konto: 97 2030 0045 1110 0000 0200 1700
BGŻ S.A. O/Zamość

z dopiskiem: "24 koty"

KRS: 0000380616
NIP: 922-303-5661
REGON: 060748714
Tel. 601 198 030, 609 160 440
KONTAKT- 601198030

Uploaded with ImageShack.us

Edited by zadra
  • Replies 254
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Havanka napisał(a):
To muszą być wspaniali ludzie !!! Poproszę Iljowę o wydarzenie na fb i banerek. Trzeba trochę nagłośnić sprawę.

Wielkie dzięki!! wlasnie chciałam oto poprosić.

Posted

Czy koty ze zdjęć są do adopcji? Poproszę o jak najwięcej szczegółowych informacji.
Jakie są szanse że do czasu wysterylizowani wszystkich nie pojawią się nowe mioty? Ile kotów ma docelowo zostać w mieszkaniu?

Posted

MaDi napisał(a):
Czy koty ze zdjęć są do adopcji? Poproszę o jak najwięcej szczegółowych informacji.
Jakie są szanse że do czasu wysterylizowani wszystkich nie pojawią się nowe mioty? Ile kotów ma docelowo zostać w mieszkaniu?

Trzy kotki juz zostaly wysterylizowane.W przyszłym tygodniu kolejne zabiegi u kotek i kocurów.Mam nadzieję,że nic się nie przydarzy.
Państwo,a szczególnie Pan Mieczysław nie jest bardzo chętny do oddawania kotów.W najblizszym czasie pojadę do nich,ustalimy które koty są do adopcji i porobie im kolejno zdjęcia.
Dwa w przyszłym tygodniu juz zostaną oddane do DS.

Posted

Cytuję z zamojskiego;

zadra napisał(a):
Historia wlaścicieli 24 kotow nabiera kolorów.Artykuł z Kroniki Tygodnia został przedrukowny do ogolnopolskiej ANGORY.Na skutek tego odezwały się osoby chętne dopomóc P.Urszuli.Jutro dotrze do nich pierwsza partia suchej i mokrej karmy oraz żwirków.Dodam jeszcze,że tematem zainteresowała się Telewizja Polska z Lublina i wczoraj był nakrecany materiał do programu "Zdarzenia"

Dzisiaj przyszła przesyłka od p. Alcji z Bydgoszczy - spora ilość karmy, żwirek.
Bardzo dziękujemy.

Posted (edited)

Piękne koty. Niedawno po walce z chorobą odszedł mój rudzielec.:placz: Ten ze zdjęcia jest przepiękny, złapał mnie za serce. Szkoda tylko, że mieszkam tak daleko , bo chętnie przygarnęłabym jakieś nakolankowe cudeńko.

Edited by hugulaśny
Posted

hugulaśny napisał(a):
Piękne koty. Niedawno po walce z chorobą odszedł mój rudzielec.:placz: Ten ze zdjęcia jest przepiękny, złapał mnie za serce. Szkoda tylko, że mieszkam tak daleko , bo chętnie przygarnęłabym jakieś nakolankowego cudeńko.

Na poczatku lutego będziemy na szkoleniu w Krakowie możemy podrzucić!!

Posted

zadra napisał(a):
Trzy kotki juz zostaly wysterylizowane.W przyszłym tygodniu kolejne zabiegi u kotek i kocurów.Mam nadzieję,że nic się nie przydarzy.
Państwo,a szczególnie Pan Mieczysław nie jest bardzo chętny do oddawania kotów.W najblizszym czasie pojadę do nich,ustalimy które koty są do adopcji i porobie im kolejno zdjęcia.
Dwa w przyszłym tygodniu juz zostaną oddane do DS.

Obawiam się,że ludzie nie będa chcieli pomagać jesli nie będzie jasno powiedziane ile i które koty są do adopcji. Mam nadzieję,że uda Wam się przekonać do oddania przynajmniej połowy.
Warto założyć watek na miau jak już będzie więcej informacji.

Posted

Zadro, Ilonka zrobiła wydarzenie na FB, ale nie jest w stanie go aktualizować. Czy mogłabyś zostać współadministratorem wydarzenia? Ja jestem zielona w tym temacie.

Posted

Havanka napisał(a):
Zadro, Ilonka zrobiła wydarzenie na FB, ale nie jest w stanie go aktualizować. Czy mogłabyś zostać współadministratorem wydarzenia? Ja jestem zielona w tym temacie.

Wielkie dzieki na wydarzenie,ale jestem jeszcze bardziej zielona od Ciebie i nie ma mnie na FB.

Posted

Tola napisał(a):
Będę rozsyłac, ale równiez nie jestem na FB - zawsze proszę o wydarzenie....

Cioteczki, bardziej zorientowane w FB - czy któraś podjęłaby sie aktualizować wydarzenie ?