zadra Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 (edited) Pani Urszula i jej partner bardzo kochają zwierzęta. Nie potrafią przejść obojętnie nad ich nieszczęściem. W mieszkaniu o powierzchni 31 m mieszkają z nimi 24 szczęśliwe koty i równie szczęśliwy pies.Wszyscy żyją w zgodzie, miłości i harmonii. Niestety okrutny los sprawił, że pani Urszula straciła pracę i jedynym źródłem ich utrzymania jest renta pana Stanisława w wysokości 750 zlotych. Gdyby niedodatkowe zajęcie polegające na zbieraniu złomu, trudno powiedzieć,co by było. Utrzymanie kotów kosztuje 500 miesięcznie, nie wliczając leczenia,odrobaczania, etc. Mieszkanie w spółdzielni jest zadłużone –trudno im je opłacać. Niektóre z kotów są przeznaczone do adopcji. http://kronikatygodnia.pl/tekst.php?abcd=36868&dz=1 http://www.tvp.pl/lublin/reportaze/zdarzenia-magazyn-reporterow/wideo/9-stycznia-2012/6151845 POTRZEBNA POMOC -SUCHA I MOKRA KARMA, KOCIE ZWIRKI, FINANSE!!!! Zamojska Fundacja dla Zwierząt i Środowiska ZEA ul. Kilińskiego 5 22-400 Zamość Konto: 97 2030 0045 1110 0000 0200 1700 BGŻ S.A. O/Zamość z dopiskiem: "24 koty" KRS: 0000380616 NIP: 922-303-5661 REGON: 060748714 Tel. 601 198 030, 609 160 440 KONTAKT- 601198030 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Edited January 9, 2012 by zadra Quote
zadra Posted January 5, 2012 Author Posted January 5, 2012 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Havanka Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 To muszą być wspaniali ludzie !!! Poproszę Iljowę o wydarzenie na fb i banerek. Trzeba trochę nagłośnić sprawę. Quote
zadra Posted January 5, 2012 Author Posted January 5, 2012 Havanka napisał(a):To muszą być wspaniali ludzie !!! Poproszę Iljowę o wydarzenie na fb i banerek. Trzeba trochę nagłośnić sprawę. Wielkie dzięki!! wlasnie chciałam oto poprosić. Quote
MaDi Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Czy koty ze zdjęć są do adopcji? Poproszę o jak najwięcej szczegółowych informacji. Jakie są szanse że do czasu wysterylizowani wszystkich nie pojawią się nowe mioty? Ile kotów ma docelowo zostać w mieszkaniu? Quote
zadra Posted January 5, 2012 Author Posted January 5, 2012 MaDi napisał(a):Czy koty ze zdjęć są do adopcji? Poproszę o jak najwięcej szczegółowych informacji. Jakie są szanse że do czasu wysterylizowani wszystkich nie pojawią się nowe mioty? Ile kotów ma docelowo zostać w mieszkaniu? Trzy kotki juz zostaly wysterylizowane.W przyszłym tygodniu kolejne zabiegi u kotek i kocurów.Mam nadzieję,że nic się nie przydarzy. Państwo,a szczególnie Pan Mieczysław nie jest bardzo chętny do oddawania kotów.W najblizszym czasie pojadę do nich,ustalimy które koty są do adopcji i porobie im kolejno zdjęcia. Dwa w przyszłym tygodniu juz zostaną oddane do DS. Quote
Tola Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Cytuję z zamojskiego; zadra napisał(a):Historia wlaścicieli 24 kotow nabiera kolorów.Artykuł z Kroniki Tygodnia został przedrukowny do ogolnopolskiej ANGORY.Na skutek tego odezwały się osoby chętne dopomóc P.Urszuli.Jutro dotrze do nich pierwsza partia suchej i mokrej karmy oraz żwirków.Dodam jeszcze,że tematem zainteresowała się Telewizja Polska z Lublina i wczoraj był nakrecany materiał do programu "Zdarzenia" Dzisiaj przyszła przesyłka od p. Alcji z Bydgoszczy - spora ilość karmy, żwirek. Bardzo dziękujemy. Quote
agada Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 łooo matko!!!! Ależ wybór!! A mój Tz ma problem z naszymi trzema.... Quote
hugulaśny Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 (edited) Piękne koty. Niedawno po walce z chorobą odszedł mój rudzielec.:placz: Ten ze zdjęcia jest przepiękny, złapał mnie za serce. Szkoda tylko, że mieszkam tak daleko , bo chętnie przygarnęłabym jakieś nakolankowe cudeńko. Edited January 6, 2012 by hugulaśny Quote
zadra Posted January 6, 2012 Author Posted January 6, 2012 hugulaśny napisał(a):Piękne koty. Niedawno po walce z chorobą odszedł mój rudzielec.:placz: Ten ze zdjęcia jest przepiękny, złapał mnie za serce. Szkoda tylko, że mieszkam tak daleko , bo chętnie przygarnęłabym jakieś nakolankowego cudeńko. Na poczatku lutego będziemy na szkoleniu w Krakowie możemy podrzucić!! Quote
MaDi Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 zadra napisał(a):Trzy kotki juz zostaly wysterylizowane.W przyszłym tygodniu kolejne zabiegi u kotek i kocurów.Mam nadzieję,że nic się nie przydarzy. Państwo,a szczególnie Pan Mieczysław nie jest bardzo chętny do oddawania kotów.W najblizszym czasie pojadę do nich,ustalimy które koty są do adopcji i porobie im kolejno zdjęcia. Dwa w przyszłym tygodniu juz zostaną oddane do DS. Obawiam się,że ludzie nie będa chcieli pomagać jesli nie będzie jasno powiedziane ile i które koty są do adopcji. Mam nadzieję,że uda Wam się przekonać do oddania przynajmniej połowy. Warto założyć watek na miau jak już będzie więcej informacji. Quote
Iljova Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 *** Wstępnie utworzyłam wydarzenie ale musi być współadministratorem ktoś kto będzie aktualizował informacje Quote
Havanka Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Ilonko, dzięki serdeczne !!! Proszę podaj link do wydarzenia. Quote
Iljova Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Wydarzenie na FB https://www.facebook.com/events/247674718638178/ Quote
as_ko Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Ja bym miała DT/DS dla mocno kudłatego kotka/kotki. Quote
Havanka Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Zadro, Ilonka zrobiła wydarzenie na FB, ale nie jest w stanie go aktualizować. Czy mogłabyś zostać współadministratorem wydarzenia? Ja jestem zielona w tym temacie. Quote
zadra Posted January 6, 2012 Author Posted January 6, 2012 Havanka napisał(a):Zadro, Ilonka zrobiła wydarzenie na FB, ale nie jest w stanie go aktualizować. Czy mogłabyś zostać współadministratorem wydarzenia? Ja jestem zielona w tym temacie. Wielkie dzieki na wydarzenie,ale jestem jeszcze bardziej zielona od Ciebie i nie ma mnie na FB. Quote
Tola Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Będę rozsyłac, ale równiez nie jestem na FB - zawsze proszę o wydarzenie.... Quote
Havanka Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Tola napisał(a):Będę rozsyłac, ale równiez nie jestem na FB - zawsze proszę o wydarzenie.... Cioteczki, bardziej zorientowane w FB - czy któraś podjęłaby sie aktualizować wydarzenie ? Quote
as_ko Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Havanka napisał(a):Cioteczki, bardziej zorientowane w FB - czy któraś podjęłaby sie aktualizować wydarzenie ? Ja mogę pomóc. Quote
Tola Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 as_ko napisał(a):Ja mogę pomóc. Super:) Bardzo dziekujemy:) Quote
Havanka Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 as_ko napisał(a):Ja mogę pomóc. Świetnie !!! dzięki serdeczne !!! Quote
Iljova Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 as_ko napisał(a):Ja mogę pomóc. Super, dzięki !A bierzesz już udział w wydarzeniu ? :-) Quote
Recommended Posts