Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cześć to Ja Lucky, czarny pan
Mam około 5 lat, jak na razie jestem grzeczny Nie wiem, co to aport, woda, bo w schronisku czas spędziłem za kratami.... Wielka szkoda  , •Ale przyszli po mnie dobrzy ludzie i mi Tymczasowy dom znaleźli, który dba o me potrzeby i za to mu jestem wdzięczny. •
Teraz trochę coś o sobie skrobnę: Jeżdżę grzecznie w aucie, noc przesypiam na legowisku, nie skaczę na ludzi
Niestety dopadł mnie jakiś wirus, (podejrzenie kaszlu, kennelowego), ale nie jest to nic, z czym byś sobie nie poradził dobry człowieku .
Jeżeli jesteś zainteresowany moja adopcją lub mi pomóc zapraszam Cie na:
http://labomaniacy.pl/for...der=asc&start=0
Tam są właśnie ci fajni ludzie, co mi pomagają, wiec zapraszam cię serdecznie.

Warunkiem adopcji jest przeprowadzenie wizyty przed adopcyjnej i kastracji
Kontakt: Joanna 792 609 094
asia.770@vp .pl
gg: 25477750

Posted

[quote name='Klauzunka']Jestem, dziękuję Asiu za zaproszenie :) Porobię chłopakowi ogłoszenia.
Dziękuję :multi:

wrzucam info o Lakim

Mamy wieści od weterynarza: dobre- serce w porządku. Złe: stawy w złej kondycji, tylnie złe, przednie łokciowe jeszcze gorsze, bolesne. Kaszel tchawiczny, wrastająca powieka stąd łzawienie, wydzielina ropna z napletka(stan zapalny), ogólny stan zdrowia zły, bez kondycji, szybko się męczy. Waga psa 32 kg. Został wypsikany jakimś płynem, podano antybiotyk, jutro zastrzyk, jeszcze nie kąpać, skóra dobra, badania krwi nie trzeba robić, uszka czyste, może być nawet młodszy niż 5 lat. Zalecenie badania ortopedycznego i okulistycznego. Powinien odpocząć, przyjmować glukozaminy.
W przychodni zrobił wrażenie na lekarzach, że niby taki ładny. Nie powiem jest b.proporcjonalny. Morducha do schrupania. Marzeniem byłby domek nastawiony na konsekwentną tresurę. Inaczej przyszli właściciele szybko zrezygnują. W domu anioł, idealny dla pisarza może służyć jako podnóżek bo dużo śpi. Jutro prześlę skan opinii lekarskiej. Cieszę się, że serduszko zdrowe, a to już coś.

Posted

na innym wątku wyczytałam:

Nie wiemy czy to ten sam pies.
A tego Pieska który jest na zdjęciu zabrałam ze schroniska.Obecnie przebywa w DT w Poznaniu.
Pie ma czipa, lecz nie dodanego do żadnej bazy.
Pies posiada tatuaż.
Skoro posiada tatuaż to można dotrzeć do hodowcy i potem ew. do właściciela. Czy ktoś już coś więcej wie w temacie?? Sprawdzaliście ten tatuaż??

Posted

Lupi napisał(a):
na innym wątku wyczytałam:
Skoro posiada tatuaż to można dotrzeć do hodowcy i potem ew. do właściciela. Czy ktoś już coś więcej wie w temacie?? Sprawdzaliście ten tatuaż??

Sprawdzamy. Spokojnie.
Widzę że jesteś z Goleniowa ! Witaj :)

Posted

kurczę...może jakiś kradziony i ma gdzieś swoich właścicieli, którzy go szukają....

Posted

Jolu czemu Lakus spi w klatce kenelowej?Broi cos?
Nie chce sie madrzyc,ale czytalam,ze dt.spuszcza go ze smyczy i nie przekonuje mnie ,ze jak go zawolaja to wraca.Jak sie czegos przestraszy to zwieje.Znam takie przypadki.Po mojemu to za wczesnie.

Posted

Mam dla Wszystkich dobrą wiadomość - znaleźliśmy domek Lakusia :multi:
Własciciele zabrali Go już do domku :multi:
Czyli imię okazało się szczęśliwe :lol:

Posted

[quote name='jolam']Mam dla Wszystkich dobrą wiadomość - znaleźliśmy domek Lakusia :multi:
Własciciele zabrali Go już do domku :multi:
Czyli imię okazało się szczęśliwe :lol:[/QUOTE]
Brawo dziewczyny:multi::multi:
Jolu napisz cos wiecej plizzzzzzzzzzzzzzzzz

Posted

Lakuś pochodzi ze znanej hodowli labków. Mieszka sobie niedaleko Szczecina na dużej posiadłości.
Po tatuażu doszliśmy do hodowcy a ten do właściciela. Chłopak ma 7 lat i lubi sobie czmychnąć na spacerek. Tym razem miał daleki spacerek z wizytą w schronisku.
Troche żałuje, że nie mogłam Go wziąść do siebie chociaż na tydzień ;-)
Ale akcja był szybka i dobrze się skończyła :-)
Dziękujemy DT

Posted

[quote name='jolam']Lakuś pochodzi ze znanej hodowli labków. Mieszka sobie niedaleko Szczecina na dużej posiadłości.
Po tatuażu doszliśmy do hodowcy a ten do właściciela. Chłopak ma 7 lat i lubi sobie czmychnąć na spacerek. Tym razem miał daleki spacerek z wizytą w schronisku.
Ale akcja był szybka i dobrze się skończyła :-)
Dziękujemy DT[/QUOTE]
No to git:lol:(tak mowilo sie za mojej mlodosci:lol:)

Posted

Lakuś pochodzi ze znanej hodowli labków. Mieszka sobie niedaleko Szczecina na dużej posiadłości.
Ale akcja był szybka i dobrze się skończyła :smile:
Dziękujemy DT

Ale super !!!!!!! :multi::multi::multi:

Posted

Ufffff, to super!
Dziewczyny, nie czytałam wątku tego długiego właściwego na zewnętrznym forum. Ale przyjrzycie się właścicielowi dokładnie. Dlaczego pies był bez adresatki? Czy miał chipa? Może warto pouczyć pana o zasadach, które należy wdrożyć, by nawet pies uciekinier miał zabezpieczone warunki powrotu w razie, gdy go ktoś znajdzie.

Posted

właściciel pouczony, adresatkę ma załatwić.
będzie miał moją i mojej koleżanki wizytę, to mu powiemy :-) co trzeba (sam nas zaprosił)
a pies śliczny jest :-) aż żałuję że go zostawić sobie nie mogłam