Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Justuss napisał(a):
Kasia to do kiedy ostatecznie mozna przesyłac karty ocen..???? bo gdzies wyczytałam, że do końca lutego, chyba, że cos sie pozmieniało..??

Pozdrawiam :)

Juuuusssstyyyynnnaaa .......... (to imituje wołanie) :lol:
Dajcie nam czas , abyśmy mogli rzetelnie zliczyć wszystkie karty - chciałabym uniknąć jakichkolwiek pomyłek
Pozdrawiam serdecznie :razz:

ps
Ty jak zwykle ... na ostatnią chwilę :mad:

Posted

Oki juz wszystko rozumiem...;) takze zabieram sie za szukanie kart...:eviltong:

Ty jak zwykle ... na ostatnią chwilę

hmmm nio wiem :oops: , ale taka juz moja natura zawsze wszystko robie w ostatniej chwili i kurcze nie mogę tego przezwyciężyć i wiesz jak mi nieraz jest z tym trudno...:angryy:...sama sie na siebie złoszczę, a najgorsze jest to, że nie mogę się w żaden sposób zmotywować.....:watpliwy: :watpliwy: :watpliwy: ale teraz postaram się załatwić wszystko w jak najszybszym czasie...:eggface:

Pozdrawiam...:-)

Posted

Mam kilka pytań związanych z punktacją:

1. Jak traktowana jest wystawa Joe Mallen - jak klubowa czy międzynarodowa?

2. Jak traktowana jest jest wystawa Grand Prix Terriera typu Bull - jak klubowa czy krajowa?

3. Tytuł Najlepsza Suka/Pies w Rasie przyznawany jest tylko na polskich wystawach, czy to znaczy, że jeżeli pies na zagranicznej międzynarodowej wystawie uzyskał CACIB (co jest równoznaczne z tym, że był najlepszym psem w rasie), to punktów za NPwR nie może sobie doliczyć?

W oczekiwaniu na odpowiedź - serdecznie pozdrawiam.

Posted

bongobongo napisał(a):
To czy mam rozumieć, że czas jest do końca lutego?

Teoretycznie tak, ale praktycznie......jak w odpowiedzi do Justyny
Pozdrawiam

Posted

Alojzyna napisał(a):
Mam kilka pytań związanych z punktacją:

1. Jak traktowana jest wystawa Joe Mallen - jak klubowa czy międzynarodowa?

2. Jak traktowana jest jest wystawa Grand Prix Terriera typu Bull - jak klubowa czy krajowa?

3. Tytuł Najlepsza Suka/Pies w Rasie przyznawany jest tylko na polskich wystawach, czy to znaczy, że jeżeli pies na zagranicznej międzynarodowej wystawie uzyskał CACIB (co jest równoznaczne z tym, że był najlepszym psem w rasie), to punktów za NPwR nie może sobie doliczyć?

W oczekiwaniu na odpowiedź - serdecznie pozdrawiam.

ad.1
czy był przyznany tytuł "zw.klubu"? jeśli tak to klubowa, jeśli natomiast był przyznawany CACIB - międzynarodowa
d.2
krajowa
ad.3
CACIB jest punktowany zgodnie z tabelą - a tytuł jest punktowany dodatkowo - również zgodnie z tabelą

pozdrawiam

Posted

wera99 napisał(a):
ad.1

ad.3
CACIB jest punktowany zgodnie z tabelą - a tytuł jest punktowany dodatkowo - również zgodnie z tabelą

pozdrawiam

Nawet jeżeli nie jest nigdzie zaznaczone w karcie ocen, że taki tytuł przyznano?

Posted

Justuss napisał(a):
Ja też mam jeszcze jedno pytanko jak liczona jest V klubowa ttb w Będzinie...???? tak jak bulliada czy jak klubowa..????

Pozdrawiam...:)

KLUBOWA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Alojzyna napisał(a):
Nawet jeżeli nie jest nigdzie zaznaczone w karcie ocen, że taki tytuł przyznano?

JEŻELI NIE JEST ZAZNACZONE, TO NIESTETY NIE - musimy tego pilnować sami - sprawdzać karty ocen na wystawach - tylko to co w karcie liczy się do rankingu.

Pozdrawiam
...

Posted

Niby tak, ale tytuł Najlepszy Pies/Suka w Rasie przyznawany jest tylko w Polsce i tylko na polskich kartach ocen jest na to odpowiednie miejsce, natomiast na wystawach zagranicznych nie ma czegoś takiego.

Rozumiem, że w przypadku wystaw krajowych czy klubowych (zagranicznych) nie można wykazać, że dany pies, czy suka byli właśnie wybrani jako najlepsi do porównania o zwycięstwo rasy, ale w przypadku wystaw międzynarodowych gdy przyznawany jest CACIB, to przecież przypada on dla Najlepszego Psa i Najlepszej Suki w Rasie i dodatkowo punkty za to powinny być przyznane.

Posted

[quote name='Alojzyna']Miałam kiedyś ten sam problem i okazało się, że bez podkreślenia ten adres wygląda tak: klub_ttb... (chodzi o tę kreseczkę :evil_lol: )
Magda , Alojzyna to ja wprowadziłam Was w błąd:oops: :oops: przepraszam
podaję adres
klub_ttb@poczta.fm
Przepraszam i pozdrawiam
ps
Magda Twoje dane już mam - punkty są już liczone

• 2 months later...
  • 2 months later...
Posted

[FONT=Times New Roman]Witam Wszystkich Panstwa[/FONT]
[FONT=Times New Roman]do dnia jutrzejszego czekamy na Panstwa karty ocen liczace sie do Rankingu za rok 2006 - sprawa jest bardzo pilna, stad prosba o przekazywanie informacji swoim kolezankom i kolegom nie majacym dostepu do internetu.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Pozdrawiam[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Katarzyna Skiba-Aleksiewicz[/FONT]
[FONT=Times New Roman]PS[/FONT]
[FONT=Times New Roman]W razie pytan – prosze o kontakt [/FONT][FONT=Times New Roman]plowydiabel@interia.pl[/FONT][FONT=Times New Roman][/FONT]

Posted

Właśnie sprawdziłem ranking za 2006 i stwierdziłem, że nie ma w nim miejsca dla mojej suki LaOli Daffodil Yellow:crazyeye: , która w roku 2006 zdobyła 2602 na wystawach w kraju i za granicą.
Komplet dokumentów związanych z rankigiem wysłałem 12.01.2007r./jak co roku listem poleconym/ na adres siedziby Klubu TTB tj. Koszalin ul.Jana z Kolna 26/5.
Jestem w posiadaniu potwierdzenia nadania przesyłki listowej poleconej nr. 142261342 nadanej dn.12.01.2007r. w Urzędzie Pocztowym Dąbrowa Górnicza 3.
Dobrze by było, żeby moja suka znalazła się jak co roku w w/w rankingu:mad: .
Nadmieniam, że zawsze byłem jednym z pierwszych dostarczycieli dokumentów niezbędnych do rankingu, ale wówczas tą dokumentacją zajmowała się inna odpowiedzialna osoba:diabloti: :angryy: .

Posted

Janasz napisał(a):
tą dokumentacją zajmowała się inna odpowiedzialna osoba:diabloti: :angryy: .

Rankingiem zajmuje sie wciaz ta sama osoba
Nie znam przyczyny znikniecia dokumentow , jak i rowniez nie jestem odresatem nadanej przesylki stad prosba o kontakt osobisty z Panem Andrzejem Plawinskim

Posted

wera99 napisał(a):
Juuuusssstyyyynnnaaa .......... (to imituje wołanie) :lol:
Dajcie nam czas , abyśmy mogli rzetelnie zliczyć wszystkie karty - chciałabym uniknąć jakichkolwiek pomyłek
Pozdrawiam serdecznie :razz:

ps
Ty jak zwykle ... na ostatnią chwilę :mad:

Bardzo przepraszam, ale jak można zinterpretować taki cytat?:shake:

Posted

[quote name='wera99']Magda , Alojzyna to ja wprowadziłam Was w błąd:oops: :oops: przepraszam
podaję adres
klub_ttb@poczta.fm
Przepraszam i pozdrawiam
ps
Magda Twoje dane już mam - punkty są już liczone

Mam jeszcze jeden dobitny dość cytat na dowód tego kto zajmował się rankingiem:knuje: !!!