Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Anula napisał(a):
A ogłaszacie już Dolara czy jeszcze Dolar nie nadaje się do domku.Wydaje mi się,że nie ma sensu go przetrzymywać w hotelu,już by mógł mieć normalny dom.

z tego co wiem bedzie nie dlugo umawiana kastracja, wiec mozemy zaczac oglaszac:) ktos chetny do pomocy w napisaniu tekstu:cool3:

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

1. wiek ok 3 lat
2. zaszczepiony, odrobaczony, wykastrowany, zaczipowany(dwa ostatnie do zrobienia na dniach)
3. dom bez psów, kotów, dzieci(dzieci mogą być ale nastoletnie)
4. świetnie jeździ autem, świetnie chodzi na smyczy, zna podstawowe komendy i je wykonuje o ile mamy dla niego ciacho :evil_lol: bez ciacha ciężko mu to idzie ale też wykona tylko niechętnie.
5. uwielbia się bawić, rozbawiony dość mocno potrafi się nakręcać, trzeba go potem stanowczo wyciszyć/uspokoić by odebrać mu zabawkę i by zrozumiał, że koniec zabawy
6. w domu zachowuje się bardzo grzecznie, bez problemu zostaje, nie wyje, nie niszczy
7. potrzebuje się wybiegać, wybawić
8. nie lubi nagłych hałasów/łoskotu, spina się wtedy, kuli ze strachu
9. obcych wita zazwyczaj przyjaźnie, wystarczy dać mu ciacho by chciał zalizać na śmierć ;) przekupna bestia okropnie!
10. u weta nie ma problemu, daje sobie wszystko zrobić, spina się przy zakładaniu kagańca ale bez większych problemów.
11. daje sobie dotknąć całe ciało, brak miejsc newralgicznych
12. nie broni miski, można mu grzebać w jedzeniu
13. nie brudzi w domu, załatwia się na dworze
14. przebywa w hoteliku dla zwierząt pod ciechocinkiem
kontakt: agata tel. 694390951 agaga_21@op.pl i gosia tel. 606361293
15. przed adopcją odbędzie się wizyta przedadopcyjna. konieczne jest spotkanie przyszłego właściciela z opiekunem dolcia(gosia musi pokazać jak go wyciszać np po zabawie) dlatego nie ma mowy o tym by ktoś nie przyjechał sam po psa i brał go w ciemno

kochani, to jest nasz dolcio "w pigułce". bardzo, bardzo proszę, czy ktoś mógłby ubrać to ładnie w słowa i skomponować z tego tekst?
i czy jest teraz gdzieś jakiś bazarek ogłoszeniowy?

Posted

Mam wykupione dwa pakiety po 50 ogloszeń z bazarku AgnieszkaO
Jeden pakiet 50 ogloszen moze byc dla DOLARA.
Proszę tylko o tekst na pw, badz tutaj na watku.
okreslenie terenu do ogloszen.
Zdjecia Dolarowem mam wszystkie sciagniete.

Posted

ekstra:) ja niestety ładnie nie umiem pisać:) jestem z tych osób do których przemawiają konkrety i jakby to odemnie zależało to wypunktowane informacje o Dolciu są ok i właśnie w takisposób bym go ogłaszała:)

Posted (edited)

myśle że można ogłaszać na całą polskę

tekst do ogłoszeń:

Dolar to ok 3 letni, wspaniale zbudowany pies w typie amstaffa. Los nie był dla niego łaskawy, Dolar został porzucony i trafił do schroniska, w którym spędził rok. w tym czasie chorował i wpadł w depresję. Udało się umieścić go w psim hoteliku, gdzie pod okiem behawiorysty dochodził do formy fizycznej i psychicznej. W tej chwili jest wesołym, pełnym energii psem, który uwielbia się bawić i spędzać czas z ludźmi.
Dolar nie lubi innych zwierząt, dlatego szukamy mu nowego domu, gdzie będzie "jedynakiem". Z uwagi na to, że w zabawę dość mocno się angażuje a jest psem bardzo silnym, szukamy mu domu bez dzieci (ewentualnie nastoletnie mogą być). Nowy opiekun musi być na tyle stanowczy, by dał radę wyciszyć psa po zabawie. Nie jest to trudne, lecz wymaga konsekwentnych zachowań, o których w szczegółach opowie jego obecna opiekunka na spotkaniu zapoznawczym.
Dolar bardzo lubi jeździć samochodem, nie ma problemu z pozostawieniem go samego w domu, nie niszczy i nie wyje, również nie załatwia się w domu. Jest wielkim łasuchem, można zdobyć jego serce, dając mu smakołyki. Za smakołyki bardzo chętnie wykonuje polecenia, potrafi też ładnie chodzić na smyczy.
Wizyty u weterynarza znosi ze spokojem, pozwala się dokładnie zbadać bez problemów. Stresuje się przy nagłym hałasie, łoskocie, boi się także nagłego zamachnięcia się w jego kierunku, z pewnością był kiedyś bitym psem. Szukamy dla tego wspaniałego psa domu, w którym nikt go już nie skrzywdzi, w którym będzie kochanym, pełnoprawnym członkiem rodziny. Z uwagi na jego krótką sierść i dużą potrzebę bycia wśród ludzi, nie jest to pies, który może mieszkać w budzie.
Dolar przebywa w hoteliku dla psów pod Ciechocinkiem. Jest zaszczepiony, odrobaczony i wykastrowany. Osoby zainteresowane adopcją proszę o kontakt mailowy lub telefoniczny. Na smsy nie odpisujemy!
agata tel. 694390951 agaga_21@op.pl i gosia tel. 606361293
Przed adopcją odbędzie się wizyta przedadopcyjna.

zdjęcia do ogłoszeń:

Edited by agaga21
Posted

furciaczek napisał(a):
Aga cykne mu dzisiaj zdiecia z czlowiekiem, jak siada, jak na smyczy chodzi, jak sie mizia...dla ocieplenia wizerunku :)

Dobry pomysł :)

Posted

[quote name='furciaczek']Aga cykne mu dzisiaj zdiecia z czlowiekiem, jak siada, jak na smyczy chodzi, jak sie mizia...dla ocieplenia wizerunku :)

to ja czekam na fotki też.
Poprosiłam AgnieszkaO by nie spieszyła się z ogłoszeniami, że dośle jeszcze zdjęcia.

Posted

ciotki, to jak są zdjęcia - to prześlijcie proszę.
A jakby miało nie by, to puścimy pakiet z tymi zdjęciami co są.
Choć fajniej byłoby mieć Dolara z człowiekiem na fotce :)

Posted

piescofajnyjest napisał(a):
czesc Dolcio:)
myslalam, ze oglaszamy Dolcia po sterylce?????? juz sie pogubilam...:)
ale co tam!!!!!
...i bardzo fajny tekst!!!!
ogłaszamy jakby już był po kastracji, bo mam nadzieję że ta kastracja będzie na dniach (gosia ma większą motywację by go ciachnąć w pierwszej kolejności:diabloti: )

Posted

wiecie co, dolar ma piękne foty, nie wygląda na nich groźne, wręcz przeciwnie, więc może pierwszy rzut ogłoszeń zróbmy z tym co jest a najwyżej kolejne ogłoszenia będą z nowymi zdjęciami, jeśli będą ładniejsze.

Posted

[quote name='tobciu']Na foty czekam nowe do ogłoszeń ! :)

[quote name='agaga21']wiecie co, dolar ma piękne foty, nie wygląda na nich groźne, wręcz przeciwnie, więc może pierwszy rzut ogłoszeń zróbmy z tym co jest a najwyżej kolejne ogłoszenia będą z nowymi zdjęciami, jeśli będą ładniejsze.

Ok, to żeby nie przedłużać to pisze do AgnieszkaO by robiła z tymi zdjęciami i tekstem (zgadzam się jak najbardziej, że słodkimi) co już Jej wysłałam (z postu #883).
I jeśli będzie potrzeba, to później przy nowym pakiecie, dołoży się nowe zdjęcia. A tymczasem niech się już chłopak ogłasza.