Akrum Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 to teraz Dolar będzie musiał dostawać jakiś antybiotyk, tak? Quote
agaga21 Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 tak. gosia, jaki to antybiotyk? odebrałaś może te wyniki? Quote
Telimena Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 jak na skórze jest i grzyb i bakterie to powinno się jeśli jest taka możliwość najpierw grzyba leczyć a potem bakterie... przynajmniej w taki sposób leczą specjaliści od dermatologii, czyli najpierw np ketokonazol 3 tyg a potem antybiotyk chyba, że są jakieś duże rany wymagające pilnie antybiotyku Quote
agaga21 Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 [quote name='Telimena']jak na skórze jest i grzyb i bakterie to powinno się jeśli jest taka możliwość najpierw grzyba leczyć a potem bakterie... przynajmniej w taki sposób leczą specjaliści od dermatologii, czyli najpierw np ketokonazol 3 tyg a potem antybiotyk chyba, że są jakieś duże rany wymagające pilnie antybiotyku[/QUOTE] nie mam pojęcia, dlatego jestem bardzo ciekawa tych wyników i planu leczenia. mam nadzieję, że najpóźniej od poniedziałku zacznie się dolciowa kuracja bo nie ma na co czekać. furciaczek pewnie ma masę pracy, jak na dogo nie zajrzy to przekręcę do niej jutro i podpytam o wszystko :) Quote
Telimena Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 no to czekamy, oby jak najkrócej, bo naprawdę szkoda czasu, leczenie skóry na pewno potrwa Quote
imperator Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 [quote name='Telimena']jak na skórze jest i grzyb i bakterie to powinno się jeśli jest taka możliwość najpierw grzyba leczyć a potem bakterie... przynajmniej w taki sposób leczą specjaliści od dermatologii, czyli najpierw np ketokonazol 3 tyg a potem antybiotyk chyba, że są jakieś duże rany wymagające pilnie antybiotyku[/QUOTE] Nie no ran chyba nie ma, w sumie Gosia powinna widzieć czy się to rozniosło jeszcze bardziej czy zostało w takim samym stanie od momentu kiedy do niej przyjechał tj. 30.01, ciekawe czy stwierdzili dlaczego te oczy mu tak łzawią? Quote
zioberek87 Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 oj biedny Dolcio oby szybko sie wyleczył.... Quote
piescofajnyjest Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 mamy diagnoze-wiec teraz tylko dobrze dobrane leki:) i bedzie dobrze.... Quote
furciaczek Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 Narazie dostalismy imaverol i Synulox tabletki na 10 dni. Mam nadzieje ze w miare szybko uda nam sie uporac z grzybkiem i gronkowcem. Zmian na gorsze raczej nie ma, pysio raz czerowny raz mniej czerwony. Oczko jakby mniej lzawiace ale dalej z czerwona otoczka. Lapki juz ladne, a skoczny jaki sie zrobil...akrobata normalnie:evil_lol: Zaraz sie cofne i doczytam reszte pytan, wrzuce tez zdiatka :) Quote
Penny Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 Ja właśnie czekam na zdjęcia Dolarka :) Quote
imperator Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='Penny']Ja właśnie czekam na zdjęcia Dolarka :)[/QUOTE] Nie tylko Ty :) Quote
zioberek87 Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 no coraz piękniejszy ten nasz Dolarek:) napatrzeć się nie umiem:) Quote
agaga21 Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 nie mogę się napatrzeć jaki on piękny! i szczęśliwy!! :) Quote
imperator Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 a jak zachowanie Dolara w stosunku do ludzi i zwierzaków? Quote
furciaczek Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Do ludzi poprawnie, w pierwszym kontakcie z obca osoba sie lekko spina ale po chwili zrobi wszystko zeby sie nim zainteresowac i pomiziac. Z psowatymi nie ma blizszego kontaktu i do czasu wyleczenia nie bedzie miec. Poczatkowo jak zaczelismy mijac psiaki w innych boksach wychodzac na spacery bylo troszke szarpania, teraz duzo spokojniej. Dalej uparte to to ale juz nieco posluszeniejsze :) Dzisiaj mial krotszy spacerek poranny i popoludniowy wiec postanowil nieco nadszarpnac poslanko. Jakos mu wybacze bo sie pewnie wynudzil nieco. Quote
Recommended Posts