Noelle Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 jakby jakieś ogłoszenia były potrzebne czy coś, to mogę zrobić tablicę i gumtree :) Quote
imperator Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 Dzisiejszy spacer był niestety krótszy, strasznie wiało i Dolarowi zaczęły łzawić oczy, także bawiliśmy się w kojcu. Jak się okazało kolejna suczka dostała cieczkę, więc mały podjął próbę wyjścia z kojca, przez wygryzienie sobie dziury w drzwiach i rozgryzienie framugi, ale na szczęście jest to zabezpieczone. Przez tą całą akcję ma rozciętą samą końcówkę ogona, prawdopodobnie od uderzania nim o ścianę obok drzwi. Ranka przemyta Rivanolem i popsikana srebrem. Później nie przeszkadzało mu, że są ludzie w kojcu i zaczął "rozmowę" z kocykiem:diabloti: Quote
Pyrdka Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 Hihi. Ładna mi rozmowa z kocem. Ryjok znów to wielkie ciele ma czerwony. Podrażniony od tarcia i gryzienia płyty wiórowej. Same drzazgi leżały. Zachowuje się jak mały psiak. Byle okazja i ładuje się na kolana. Quote
Tines Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 Wygłaskany, wybawiony ale jeszcze kocyk musiał dorwać hehe :-) Dolarku nie szalej już tam za bardzo za dziewczynami :-) ojjj ciachnąć by trzeba było przystojniaka ;-) Quote
Anula Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 Tines napisał(a):Wygłaskany, wybawiony ale jeszcze kocyk musiał dorwać hehe :-) Dolarku nie szalej już tam za bardzo za dziewczynami :-) ojjj ciachnąć by trzeba było przystojniaka ;-) Ma być w tym tygodniu bardzo zimno,czy Dolar ma jakieś ubranko? A ciachnąć to na bank by się przydało i zapewnić mu dużo ruchu. Quote
Donvitow Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 Spoko. W schronie nie było możliwości. Aktualny hotelik jest tylko wybitnie tymczasowym. A jajka straci we właściwym miejscu i o właściwej porze. A napewno przed adopcją. Quote
Anula Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 A ja dalej o tym ubranku.Może można zamówić na tym wątku koszt 15zł. http://www.dogomania.pl/threads/126514-CiEP%C5%81E-ZIMOWE-KUBRAKI-DLA-PS%C3%93W-BEZDOMNYCH-KTO%C5%9A-JESZCZE-CH%C4%98TNY/page82 Quote
imperator Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 [quote name='Anula']A ja dalej o tym ubranku.Może można zamówić na tym wątku koszt 15zł. http://www.dogomania.pl/threads/126514-CiEP%C5%81E-ZIMOWE-KUBRAKI-DLA-PS%C3%93W-BEZDOMNYCH-KTO%C5%9A-JESZCZE-CH%C4%98TNY/page82 Nie wiem jak w nowym hotelu, ale tutaj w terrierze budynek jest ocieplony wełną, a dodatkowo ogrzewany także w środku na pewno nie zmarznie Quote
agaga21 Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 jesteśmy z gosią umówione na jutro, także mam nadzieję, że obędzie się bez niespodzianek, bo to kupa kilometrów. arek, dam ci jutro znać o której gosia będzie chciała odjeżdżać i umówimy się na odbiór dolara. słuchajcie, z ogłoszeniami to na razie się wstrzymujemy. psiaka trzeba najpierw dokładnie przebadać u weta, wyleczyć skórę, prześwietlić ten jego kręgosłup jeśli nadal chodzi tak jak chodził, wykastrować, zachipować i damy gosi też chwilę na poznanie go, by było wiadomo jakiego domu mu szukać. jest fajny ale nie wiemy jak w sytuacjach które nie są dla niego komfortowe by się zachował. teraz jest zadowolony bo po roku "kiblowania" wszyscy go nagle odwiedzają, głaszczą, dokarmiają, wychodzą na spacerki a nikt od niego niczego nie wymaga. także póki co wstrzymajmy się z ogłoszeniami. akrum, ty chyba się rozliczasz z hotelem? napisz mi proszę ile mam ci zwrócić za hotel i weta oraz dane do przelewu na pw, to jutro lub pojutrze zrobię ci przelew.(jeśli wygram na twoim bazarku to co licytuję to od razu jeden przelew ci też za te rzeczy puszczę) kubraczek raczej dolarowi potrzebny nie będzie ponieważ u gosi jest ogrzewana psiarnia. Quote
Akrum Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 wczoraj byliśmy większą ekipą w hoteliku, tak więc trochę tych psiaków na spacer z nami szło :) Niestety Dolcio ma znów bardziej czerwony pysio, ale tym razem to chyba tak jak pisał imperator - od rozwalania drzwi boksu i próby wyjścia do Dianki i Samby ;) Na spacerze Dolar po kolei mijał najpierw Sambę - ta furiatka bardziej się do niego wyrywała, Dolcio stał spokojnie i patrzył co się będzie działo. Potem mijał jeszcze bernardynkę Figę, starszego onka Bambu i sam z siebie nie wykazywał agresji, nie próbował się też do nich wyrywać. Na ścianie boksu ślady od krewki zostały - musiał chłopak solidnie ogonkiem walić po ścianie. Do weta na badania koniecznie Dolcio musi być zabrany, by mieć pewność czy to była alergia pokarmowa, na siano/słomę, czy jakieś paskudztwo skórne. My niestety czasowo nie wyrobiliśmy, żeby się tą sprawą zając - za dużo przez te dwa tygodnie nam na barki spadło. agaga - skontaktuje się z hotelikiem i ustalę ile musimy zapłacić i dam znać :) Quote
agaga21 Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 gosia jest od rana w drodze, także dzisiejszy wyjazd aktualny :) Quote
Donvitow Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 To trzymam kciuki za szczęśliwą drogę. Quote
zioberek87 Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 trzymamy trzymamy oby wszystko było ok i aby też uweta nic nie wyszło hartkorowego:) Quote
Noelle Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 agaga21 napisał(a):no to pojechał :) super! :D teraz tylko czekamy na wieści, jak się spisał Dolarek podczas podróży :) Quote
Penny Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Razem z imperatorem zawieźliśmy Dolcia do agaga21. Ja z tyłu z piesiem, a imperator prowadził. Dolar na początku latał sobie po siedzeniu, a to najpierw patrzył przez okno, a to zaraz leżał brzuchem do góry, rozwalał się na siedzeniu, a potem był już spokojny :) Grzecznie siedział i wpatrywał się w piękne widoki :) Fajny z niego psiak. Pod koniec podróży przypomniało mi się, że wzięłam ze sobą aparat. Zrobiłam kilka zdjęć, ale wklejam tylko jedno, ponieważ tylko to wyszło (a szkoda): Quote
imperator Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Chłopak bardzo spokojny, praktycznie sam do samochodu wszedł. Później do drugiego samochodu musiałem dupkę podsadzić bo trochę wyższe, ale nie protestował. Czekamy na dalsze wieści :) Quote
agaga21 Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 penny, miło było cię poznać. szkoda, że tak w biegu . Quote
Penny Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 [quote name='agaga21']penny, miło było cię poznać. szkoda, że tak w biegu .[/QUOTE] Mi też było miło Cię poznać :) Quote
Akrum Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 To ja w takim razie wkleję zdjęcia z wczorajszego spaceru :) Quote
Akrum Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 powodzenia chłopaku - już się pewnie nigdy nie spotkamy, więc będę trzymać kciuki, by badania wyszły dobrze, byś kastrację zniósl dzielnie, byś przestał "gwałcić" kocyk i znalazł super domek :) Quote
tobciu Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 (edited) [quote name='Penny'] Jest piekny.... Dolar bedzie wszystko dobrze. :) Dolarowe wiesci na FB uaktualnione. Edited January 30, 2012 by tobciu Quote
Recommended Posts