Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

imperator napisał(a):
To samo chciałem napisać:), ale po tym co zobaczyłem na szkodnikach nie zdziwiłoby mnie to jak Dolar ze swoją energią by sobie wygryzł dziurę w drzwiach i po prostu wyszedł z boksu :diabloti:

Jeżeli mówicie poważnie to mam stare opony i jedną mogę mu podarować

pewnie nie zaszkodzi:):):) hi hi hi rozbroił mnie wpis że Dolarek wyszedł sobie pobiegać z swoim zgwałconym kocykiem:) hi hi hi cioteczki i Dolarku bardzo Was przepraszam zapomniłam wpłacić kasiure, ale jak zobaczyłam post z rozliczeniem to mi się dopiero przypomniało i teraz już wpłaciłam

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[SIZE="4"]UWAGA!
WSPÓLNY KANDYDAT DOGO I MIAU
PILNIE POTRZEBUJE WSPARCIA, BO PRZEGRA!!!

PSY W KLEMBOWIE GŁODUJĄ!
POŚWIĘĆ 2 MINUTY I ZAGŁOSUJ!!!

Uwaga zmiana: nowy punkt w reulaminie: żeby wziąć udział w ankiecie i żeby głos był ważny trzeba napisac min. 1 post na forum, najprościej w temacie poznajmy się:

http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=14611

7. piszesz na forum jeden zgodny z regulaminem KrakVet post np. w wątku "Poznajmy się" -> dział "Pomoc dla schronisk"

Instrukcja głosowania w Krakvecie:

1. wchodzisz na stronę http://www.krakvet.pl/forum
2. wciskasz link Rejestracja
3. wyskakuje opis, a Ty zaznaczasz: zgadzam się na te warunki
4. wyskakuje wniosek rejestracyjny, a Ty go wypełniasz
i wciskasz"wyślij"
5. dostajesz na maila (często ląduje on w spamach), którego podałeś, wiadomość aktywacyjną i klikasz na ten przysłany link
6. logujesz się na Forum Krakvetu http://www.krakvet.pl/forum wpisując nazwę użytkownika i hasło
7. piszesz na forum jeden zgodny z regulaminem KrakVet post np. w wątku "Poznajmy się" -> dział "Pomoc dla schronisk"
8. na forum wybierasz dział "Pomoc dla schronisk"
9. dalej wybierasz „Głosowanie na schronisko, które otrzyma pomoc - styczeń 2012”
10. wyskoczy Ci ankieta- zaznaczasz Schronisko dla bezdomnych Zwierząt w Klembowie,i klikasz pod ankietą „wyślij”.

Posted

agaga dobre !! :D

A ja zaprosze na mega bazarki z mojego podpisu!! Na prawde jest w czym wybierać a i cel szlachetny :) Do tego z dwóch bazarków jedna wysyłka :) ZAPRASZAM !!

Posted (edited)

Byłem dzisiaj u Dolara, niestety opona, którą chciałem mu zawieźć była na feldze. Faktycznie chłopak wyrywa się na spacer, ale o dziwo nie ciągnie na smyczy idzie z przodu, trzymając smycz napiętą, trochę boi się ręki i smyczy jak przeleci mu przed oczami ale nie ma tragedii nie boi się panicznie tylko oczy zamyka. przebiegliśmy się jakieś 200 metrów i rewelacja tempo utrzymywał takie jak ja, jeżeli zwalniałem on też jak przyśpieszałem nie miał z tym problemów :D, to że nie wziąłem opony nie było żadnym problemem bo znaleźliśmy składowisko opon :crazyeye: , początkowo patrzył się na mnie jak na debila "co ten koleś chce ode mnie, sam się baw tym czymś okrągłym" ale załapał o co mi chodziło i zaczął ją tarmosić, podczepiliśmy oponę do smyczy i we dwóch zatargaliśmy do boksu. Oczywiście miałem okazję zobaczyć reakcję na inne psy. Z tego co zauważyłem to nie jest agresorem, widząc starego owczarka ciągnął do niego, ale warczeć zaczął dopiero jak staruszek doleciał do siatki, zawołałem go i nie musiałem się z nim wielce szarpać żeby przestał i poszedł tam gdzie ja chcę. Później jak wracaliśmy z pracownicą hotelu z drugiego spaceru mieliśmy okazję być obszczekani przez psa i suczkę i dolar pomimo tego, że tamte biadoliły cały czas to nie przejawiał żadnej agresji. W boksie tak pozwalał mi zabierać sobie oponę, a jak zacząłem go miziać to wywalił się kołami do góry i było ok, ogólnie jak tylko kucałem żeby zrobić mu zdjęcie to już do mnie się wybierał i właził na mnie, żeby mnie wycałować, nie żeby zdominować. No to tyle teraz fotki jakie mi się udało zrobić. Później wrzucę filmik, ale muszę się najpierw nauczyć jak :)

Edited by imperator
Posted (edited)

Na pewno nie ma problemu z chodzeniem czy bieganiem po takim czasie w zamknięciu, z oczami wydaje mi się, że jest trochę lepiej niż było, to jedno oko jest tak jakby trochę opadnięte a na powiece taka coś a`la stara ranka, nie wiem

Edited by imperator
Posted

super! fajnie że wziąłeś go na spacer :)
czyli oponka mu się spodobała? szkoda tylko że sobie miejsce do spania całkiem pomoczył.
widzę że czerwona skóra nie zniknęła, będzie trzeba robić wymazy pewnie.

Posted

agaga21 napisał(a):

czyli oponka mu się spodobała? szkoda tylko że sobie miejsce do spania całkiem pomoczył.

Nie wyciągnęliśmy całego śniegu niestety, ale zaraz po tym chciał chyba kocyk wysuszyć przez pocieranie, bo tak się mocno do niego tulił :diabloti:

Posted

Dobre wieści przeczytałam :) Cięsze się i ja że chłopak pobiegał i ma się czym zając w boksie. Ciekawe co z jego skórą, mam nadzieje ze to tylko lekkie podraznienie i nic powaznego...

Posted

tak patrze na te zdjęcia i się zastanawiam czy ta obroża jest dostatecznie mocna. macie jakąś solidniejszą? ja mogłabym mu dać jakąś ale pewnie się nie dam rady wybrać w odwiedziny.

Posted

agaga21 napisał(a):
tak patrze na te zdjęcia i się zastanawiam czy ta obroża jest dostatecznie mocna. macie jakąś solidniejszą? ja mogłabym mu dać jakąś ale pewnie się nie dam rady wybrać w odwiedziny.

Ta obroża wydaje się być mocna, nie sprawia wrażenia słabej, dzisiaj go trzymałem za nią jak wchodziliśmy przez drzwi, a ciągnął naprawdę mocno

Posted

imperator napisał(a):
Ta obroża wydaje się być mocna, nie sprawia wrażenia słabej, dzisiaj go trzymałem za nią jak wchodziliśmy przez drzwi, a ciągnął naprawdę mocno
a z czego ona jest? jakiś plastik czy guma? jeśli mówisz, że mocna to muszę uwierzyć i mieć nadzieję, że jest faktycznie mocna i dolar nie zerwie się i nie nawieje.

Posted

agaga21 napisał(a):
super! fajnie że wziąłeś go na spacer :)
widzę że czerwona skóra nie zniknęła, będzie trzeba robić wymazy pewnie.

każdy psiak ma w boksie posłanko i kocyki, więc jeśli Dolar sobie pomoczył, to Joanna (właścicielka) na pewno mu wymieniła, bo wiem, że była dzisiaj w hoteliku.
Tak że na pewno Dolar na mokrym spać nie będzie, no chyba że przez "tulenie się" do kocyków, pomoczy je :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

z oponom super pomysł, nie wpadła bym na to :)
Widać znaczną różnicę na dobre z oczkiem Dolara.
Może wet miał racje, że to alergia na siano/słomę.

imperator - fajnie że byłeś u Dolara - dzięki :)

Posted

agaga21 napisał(a):
arek, może będziesz w moich okolicach? dałabym ci obrożę solidną dla dolara, byłabym spokojniejsza...

Hmmm, zobaczymy jak z pogodą będzie, to wtedy wezmę rower i przyjadę, a jak nie to może pojadę w niedzielę na basen i wtedy wezmę, ale to nic pewnego. Ja co najwyżej mam kolczatkę, można ją by było obrócić i było by ok...

Posted

agaga21 napisał(a):
tak sobie myślę że jesli nie dasz rady to może ja w niedzielę się z domu na godzinkę wyrwę, tylko gdzie dokładnie jest ten hotelik? jaka to miejscowość?

Porozmawiaj z Aga lub Gosią, bo one jadą w niedzielę do hoteliku, a jakby co to może się z Tobą przejadę. Jak mi się uda to wkleję filmik z Dolciem

Posted

owczarek z naszego schronu ma taką obrożę - szczerze powiedziawszy, ja też nie bardzo jej ufam....boję się np. że ten kawałek metalu, o który zahacza się smycz, jakimś cudem się urwie czy wyrwie...idąc z nim na spacer miałam mieszanie uczucia, a pies młody i niesforny...podobnie jak Dolar.