Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Supeeeer, wielkie gratulacje! :) Jestem z Was bardzo dumna :loveu: I powtórzę się, że chłopaki mieli szczęście, że do Was trafili :) Mam nadzieję, że szkoła wiele Wam pomogła.

I trzymamy kciuki za naukę Tobiaszka :)

• Replies 988
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='klaudiam']http://dogexpert.pl/galeria/26/zakoczenie-zaj.html

Rocky skończył zajęcia, egzamin zdał na 5!!! Tak sie chłopak skoncentrował i wszystko ładnie pokazał, strasznie byliśmy dumni. Nawet Tobiś z nami pojechał i wcale Rockusia nie roproszył.

Za jakieś dwa tygodnie Tobiś zaczyna szkołe. Bedzie się uczył z dziewczynką ON-ką, ponoć młoda wariatka. Może jeszcze ktoś dołączy do tego czasu.
Ja od początku jak Rokusia poznałam to mówiłam, że zdolna bestia i sprawdziło sie;) Gratulacje należą się bezsprzecznie i uczniowi i Pańciostwu :)

Posted

Dziękujemy, dziekujemy:)
Pomogła nam szkoła, Rocky sie uspokoił na spacerze. ładnie przychodzi. Dalej ma wiatr w tyłku, ale już nie zwraca tak uwagi na inne psy jak kiedyś. Można z nim przejść spokojnie obok psa. Obył sie a nimi w szkole. Nawet Tobiś przez niego też już tak sie rzuca do innych piesków. Bardziej ciągnie do nich, bo po prostu chciałby sie zaprzyjaźnić. Nawet już zaprzyjaźniliśmy się paroma sąsiadami z osiedla. Taki jeden mały zadzior to nawet ich oboje goni po prostu. Sakcze do nich, warczy, a oni chcą się z nim bawić w ganianego. Tobiś też się pewnie w szkole bardziej oswoi z innymi psami, a to już duży krok do spokojniejszego spaceru. I nawet już nie trzeba Toba ganiać żeby go zapiąć na smycz. ładnie siada i czeka:)

Posted

Rewelacyjnie jest Was czytać :) Cieszę się, że są postępy i nawet Tobiś z tego skorzystał: psy to jednak straszni naśladowcy i dobrych, i złych nawyków ;).

Jeszcze raz Wam dziękuję, że daliście dom chłopakom. =)

Posted

To my dziękujemy Wam, że nam je daliście. Że Jola nam zaufała i dała najpierw Roka. Jak odszedł nas Reksiu i zwolniło się miejsce dla piseka, to trudno było zdecydować kogo się weźme, szczególnie, że zna się tysiące potrzebujących. A co najmniej kilkadziesiąt zapadło głeboko w serce. U Roka wcześniej pojawił się na wydarzeniu apel, że musi opuścić DT. Postrzeleniec z niego, ale taki już jest i takiego go kochamy. Musi dac ujście tym wszystkim emocjom kłebiącym się w małej główce. Nie chcemy go zmieniać ani ugrzczniac na siłę. Nigdy nie będzie potulnym pieskiem. Potrzebuje się przytulić do spania, zawsze jakąś częścią cała musi być przy nas. Zazwyczaj zasypia u Marka pod pachą. Tobiś za to, to taka cicha woda. Już się nawet przyjdzie sam przytulić, wywali brzuszek do miziania. Lubi jak go podrawpac za uszkiem. Czasem ni stąd przyjdzie i pacnie łapą w łeb, albo chwyci w zęby całą nogę z miną niewiniątka, bo on chce sie pobawić. I kradnie sobie w kuchni z blatu, Rocky biedny nie sięga, bo blaty mamy wysokie. Ostatnio po szynce tylko papier został. I strasznie ciekawski, zawsze musi zobaczyć co kto gdzie robi. Jak się ktoś kąpie, to drapie w drzwi, trzeba go wpuścić, bo on musi zobaczyć. Jak jestem sama w domu, to zostawiam łazienkę otwartą, a on siedzi sobie przy wannie i patrzy co ja robię. Do wc też chętnie wejdzie:). Dużo by o nich opowiadać:)

Posted

Się okaże:). Rudy to niezły zawodnik! Ma swój osobisty worek treningowy (Rocky), a chwyty to czasem rodem z KSW. Rocky bidny to nie bardzo się umie bić, ale za to w gębie mocny. Tak czasem Tobowi nakrzyczy, że ten aż ucieka!

Posted

ja tam za Tobisia kciukasy zaciskam, żeby okazał sie genialnym uczniem w szkole, niekoniecznie zabijaką jakimś ;). przemocy i agresji w szkole mówimy zdecydowane "NIE" ;)

Posted

co ja poradzę, że zapasy, szarpanie, kłótnie to ulubione zajęcie naszych piesków :razz:. Zastanawiamy się czasem, czy będą się kiedyś przytulać. Narazie jedynym objawem czułości, jest wylizanie sobie czasem uszu, co Tobiś strasznie lubi.

Posted

klaudiam napisał(a):
co ja poradzę, że zapasy, szarpanie, kłótnie to ulubione zajęcie naszych piesków :razz:. Zastanawiamy się czasem, czy będą się kiedyś przytulać. Narazie jedynym objawem czułości, jest wylizanie sobie czasem uszu, co Tobiś strasznie lubi.

Klaudia, to chociaż tyle, bo moje w ogóle trzymają dystans i tylko czasem zdarzy sie jakieś nieśmiałe liźnięcie w pychol ale nigdy nie ma pewności czy ten liźnięty pychol nie odpowie kłapnięciem. Wcale się ze soba nie bawią, częściej kłócą, więc jestem szczęśliwa jak jest po prostu spokój i każde w swoim kącie.

Posted

yolanovi napisał(a):
Klaudia, to chociaż tyle, bo moje w ogóle trzymają dystans i tylko czasem zdarzy sie jakieś nieśmiałe liźnięcie w pychol ale nigdy nie ma pewności czy ten liźnięty pychol nie odpowie kłapnięciem. Wcale się ze soba nie bawią, częściej kłócą, więc jestem szczęśliwa jak jest po prostu spokój i każde w swoim kącie.

Dobrze, że jednak zaakceptowały się tyle, że mogą razem mieszkać :p. Miłość przyjdzie z czasem!!

U nas jak psy leżą grzecznie to święto:lol:. Szczególnie Rocky. Zajomi na niego mówią "pies który nie leży". Tobiś to sobie lubi poleniuchować czasem, ale nie zawsze mu na to Rocky pozwala oczywiście.

Posted

klaudiam napisał(a):
Dobrze, że jednak zaakceptowały się tyle, że mogą razem mieszkać :p. Miłość przyjdzie z czasem!!

U nas jak psy leżą grzecznie to święto:lol:. Szczególnie Rocky. Zajomi na niego mówią "pies który nie leży". Tobiś to sobie lubi poleniuchować czasem, ale nie zawsze mu na to Rocky pozwala oczywiście.

Rockus to miał adhd już jak u mojej mamy był, pewnie od urodzenia taki wiercipiętek. Moje to juz dojrzalsze towarzystwo, jakieś 7 lat plus/minus to i spokojniejsze. Czekam z nadzieją, ze sie bardziej zaprzyjaźnia ale i tak jak jest jest nieźle i kocham ich za to, że są.

Posted

jakie super!!!!! ale się chłopcy zmienili. a Tobiś to taka małutka bieda była. Rokuś zresztą na tej pierwszej fotce, jeszcze ze Szczebrzeszyna też był bardzo biedny. A teraz...... chłopy na schwał:)