Ingrid44 Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 Biedny Tobis, ale jak to mowia zagoi sie szybko jak na psie :) Moj piesio tez kilka razy rozcial sobie poduszeczki na lapkach bo w latach mlodosci latal jak wariat po lesie . Wiem jak trudno opiekowac sie takim wariatunciem.Pozniej to sie nie zdarzalo, wet mi wytlumaczyl ze u mlodego psa czesciej zdarzaja sie rozciecia bo poduszeczki sa jeszcze miekkie. Pozniej robia sie twarde jak podeszwa na bucie . Quote
yolanovi Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 Pozwole sobie, tu na wątku Rokusia (Farcika) złożyć wspaniałej Pańci najlepsze urodzinowe życzenia, niech się spełnią wszystkie marzenia, plany życiowe i niech chłopaczki (Rokuś i Tobiś) będą jej pociechą przez długie, długie lata:tort::new-bday::bday: Quote
klaudiam Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 Jeśli chodzi o Tobika, to niestety chyba nie wygląda to za dobrze. Nie zrasta się, ciągle widać to na opatrunku w paru miejscach. W sobote jedziemy do nowej lecznicy w Nysie. Prawdopodobnie trzeba będzie jeszcze raz szyć. Jeszcze odwilż taka, trudno na pole wychodzić, żeby optrunku nie zmoczyć:( Quote
yolanovi Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 [quote name='klaudiam']Jeśli chodzi o Tobika, to niestety chyba nie wygląda to za dobrze. Nie zrasta się, ciągle widać to na opatrunku w paru miejscach. W sobote jedziemy do nowej lecznicy w Nysie. Prawdopodobnie trzeba będzie jeszcze raz szyć. Jeszcze odwilż taka, trudno na pole wychodzić, żeby optrunku nie zmoczyć:([/QUOTE] Pechowy ten Tobiczek. NIestety miejsce zranienia takie niefajne, ciągle narażone na urazy, na kontakt z wilgocią i brudem. Zabezpieczyć trudno i akurat pogoda taka paskudna się zrobiła. Kciuki mocno za chłopaka trzymam, żeby juz się wykurował biedaczek Quote
Ty$ka Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 Wszystkiego najlepszego dla Ciebie :) No i Tobisiowi zdrówka, by jednak szybo po urazie nie było śladu ;) Quote
klaudiam Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Byliśmy wczoraj u weta, nie jest tak źle jak myślałam. Tobisiowa łapka goi się całkiem nieźle. Szwy ściągnięte. Tylko jedno miejsce jeszcze troszkę podchodzi krwią. Dzisiaj ściągamy opatrunek. Mamy pryskać takim sprayem na rany i nosić bucik na spacerek. Zobaczymy, czy Tobiś będzie molestował tą rankę, bo jutro zostają już troszkę sami w domu. Jeżeli będzie o.k, to już nie będzie potrzeby całodobowej opieki. Quote
Ty$ka Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 No i super :) Trzymam kciuki, by było ok. Quote
klaudiam Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Ściągnęliśmy opatrunek, Tobiś niezadowolony, chce optrunek z powrotem. Nie może sobie znaleźć miejsca, położył się w kącie obrażony. Lizał łapkę chyba z 15 minut (wet pozwolił). Musi sie przywyczaić. Myślałam, że się będzie cieszył, ale Tobić to Tobiś, z nim to nic nie wiadomo. Opatrunków na tylnich łapkach nie lubił. Trzeba się było namęczyć przy zmianie. Ten mogłam zmieniać sama bez problemu. Czasem sam siadał z łapą do góry, żeby mu już zmienić. Pewnie też żel na opatrunku działał kojąco i przeciwbólowo. Ale wszystko wygląda ładnie, choć wylizał, to nic nie krwawi. Jutro się będę zamartwiać w pracy, czy się nic nie dzieje. W południe przyjdzie tato wyprowadzić piesy na spacer, to zobaczymy, czy wszystko w porządku. Quote
Ingrid44 Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Tobis to taki dziwaczek jak moj piesio, nigdy nie wiadomo co mu sie spodoba :) Quote
Ty$ka Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Tobiś to chyba miał być suczką... ma takie kaprysy jak płeć piękna :lol: Grunt, że opatrunek ściągniety ;) Quote
klaudiam Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Ale najważniejsze, że z łapką Tobisową w porządku:) Rana suchutka, a wkładki do butów się nowe kupi. Zawsze to taniej, niż nowe buty. Spodnie też całe. Nie widać wszystkiego, zdążyłam już trochę posprzątać. Wraca człowiek z pracy i nie wiadomo, co najpierw, sprzatanie, czy spacer:) Quote
Sarunia-Niunia Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 No, chłopaki są SUPER, a co najważniejsze mają DOM jak Z MARZEŃ!!! [FONT=georgia]Pozdrawiamy Rockieg[SIZE=6]o i Tobisia oraz Ich Rodzinkę w tłusty czwartek i życzymy:[/FONT] Quote
klaudiam Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 Rocky z Tobkiem proszą o pomoc dla Jasia z Nysy http://www.dogomania.pl/forum/threads/239433-Jasio-b%C5%82aga-o-ciep%C5%82y-k%C4%85cik Może ktoś zna taki kącik? Quote
Ingrid44 Posted February 10, 2013 Posted February 10, 2013 Te zdjecia co Tobis nabroil mozna dac na watek na Dogo pt "Szkodniki " - http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=192687&goto=newpost Quote
klaudiam Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 [quote name='Ingrid44']Te zdjecia co Tobis nabroil mozna dac na watek na Dogo pt "Szkodniki " - http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=192687&goto=newpost To musiałabym zrobić jeszcze zdjęcie stołu, szafki pod telewizor, listwy, nogi od łóżka, komody, pilota od telewizora, kabla od lapka, kabla od dvd i głośników. Reszty nie pamiętam. Wszystkim butom (par 4) i papciom już zdjęc nie porobie bo wyrzycone:) Takie ładne letnie czerwone koturny, pare razy założone... Słomkowa podeszwa to coś w sam raz do obgryzienia:) I obcasy od ulubionych szpilek. Oj troszkę tego było i pewnie jeszcze będzie, choć chłopaki rosną. 14 lutego minie rok Rockusia u nas. Leci ten czas, leci... Quote
yolanovi Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 klaudiam napisał(a):14 lutego minie rok Rockusia u nas. Leci ten czas, leci... Już rok:crazyeye:? Faktycznie czas pędzi jak szalony. Pozdrowienia dla Was wszystkich ode mnie, mojej mamy, kótra, chcąc nie chcąc ofiarowała Rokusiowi (Farcikowi) schronienie kiedy tego bardzo potrzebował i od moich piesów, mimo, że Skip zbyt uprzejmy dla malucha nie był jak ten wpadł na chwilkę z wizyta do mnie przed wyjazdem do swego cudownego domku:) Quote
klaudiam Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 yolanovi napisał(a):Skip zbyt uprzejmy dla malucha nie był jak ten wpadł na chwilkę z wizyta do mnie przed wyjazdem do swego cudownego domku:) Oj, tam, mógł go zjeść, a Rockowi chyba nawet włosek z tyłka nie spadł:) Quote
yolanovi Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 klaudiam napisał(a):Oj, tam, mógł go zjeść, a Rockowi chyba nawet włosek z tyłka nie spadł:) Chroniłam malucha jak skarb największy, to i nie spadł ;) Quote
klaudiam Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 http://dogexpert.pl/galeria/26/zakoczenie-zaj.html Rocky skończył zajęcia, egzamin zdał na 5!!! Tak sie chłopak skoncentrował i wszystko ładnie pokazał, strasznie byliśmy dumni. Nawet Tobiś z nami pojechał i wcale Rockusia nie roproszył. Za jakieś dwa tygodnie Tobiś zaczyna szkołe. Bedzie się uczył z dziewczynką ON-ką, ponoć młoda wariatka. Może jeszcze ktoś dołączy do tego czasu. Quote
Recommended Posts