Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 988
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[CENTER][COLOR=#339933][FONT=georgia][SIZE=5][I][B]W Mikołajki dla Studentów... Mikołajek... [/B][/I][/SIZE][/FONT][/COLOR]

[IMG]http://www.psplipiny.hejnet.pl/images/stories/mikoaj.png[/IMG]
[/CENTER]

Posted

Tobi zwariował, lata jak szalony. Rocky juz rok temu widział śnieg, więc zdziwienia nie było. Rok temu jednak Rocky nie miał Toba, który nim szastał w śniegu. Zabawa na całego. Rocky juz ma czasem dość, cały śniegiem natarty. W tym tygodniu chłopaki maja ferie, bo szkoły nie było, nauczycielka pojechała na szkolenie:). Imprezka wczoraj była bo Marek z Tobim mają jutro urodziny:)

Posted

Śliczne fotki Kaludio, psiaki zadbane, szczęśliwe. Muszę mamie mojej pokazać Rokusia (Farcika), nawet ostatnio pytała o niego, czy mam jakies wiadomości :)

Posted

[quote name='Sarunia-Niunia']Ależ macie fantastyczne tereny spacerowe!!!
Chłopaki to już przystojni młodzieńcy - właściwie nie do poznania...
Naprawdę super fotki, super!!![QUOTE]

Mieszkamy ok. 150 metrów od górki. Za górką mamy las. Widać na zdjęciach bloki. Wydaje sie daleko, ale to pare minut.

Posted

[quote name='Ty$ka']Świetne zdjęcia, superowe szaleństwa na śniegu :)
Chłopaki Wam nie uciekają? ;)[/QUOTE]

Nie, raczej trzymają się blisko, szczególnie Rocky. Za Tobisiem trzeba się troszkę nachodzić, żeby go zapiąć na smycz. Wtedy mu sie na zabawę zbiera. Lata w koło, jeszcze nie reaguje zbytnio na "do mnie". Trzeba krzyknąć, to siądzie w miejscu i czeka.

Posted

Dlatego warto odwoływać psy nie tylko na zapięcie. Po prostu zawołać, nagrodzić i znów puścić (u mnie jest to komenda "spadaj"), potem znów zawołać, chwilę się pobawić i puścić. Niech pies nie wie, kiedy będzie zapięty :) U nas ta metoda doskonale się sprawdza ;)

Posted

Wiem, my zawsze tak robimy. Staramy się wogóle nie wołac Toba do zapięcia, tylko zapiąć jak sam przychodzi. Zapinamy po którymś przyjściu. Ale Tobiś uparty po prostu nie przychodzi na zawołanie i już, a czasem są sytuacje, że trzeba go szybko zapiąć. Nie wiadomo jaką nagrodę u niego stosować, bo nic się nie sprawdza do końca. Lubi sie bawić w ganianego. Szczególnie jak Rocky juz zapięty, to Tobik biega naokoło niego i sie z nim drażni.

Posted

Tobis to taki juz charakterek, moj piesio jest taki sam a ma juz 6 lat i chodzil do szkoly az do 5 klasy :), ja juz probowalam roznych smaczkow i innych nagrod, nakupilam madrych ksiazek i jest tak jak bylo. Ja poprostu sie z tego smieje i jakos z tym zyjemy. Niebezpieczenstwa nie ma bo biega tylko po lasach albo parkach . Przynajmniej nie jest nam nudno jak sie podroczymy:)

Jednyna nadzieja to ze Tobis z tego wyrosnie :) :) :)

Posted

Kaludia, życzę Ci i Twojej cudownej rodzince magicznych, pieknych Świąt i pomyślności oraz szczęscia w NOwym Roku, no i spełnienia planów - niech chłopaki maja ten swój ogródek do pilnowania :)