Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja w sprawie gryzienia nic nie doradzę bo nie mam wielkich doświadczeń z psimi dziećmi ale co do tego, że urósł i piękny się robi to całkowicie się zgadzam. psiak nie do poznania, porównując z pierwszymi fotkami

• Replies 988
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Co do gryzienia, to jak zaczyna gryźć za mocno, to po prostu przestajemy się bawić, a jak nas gryzie w łóżku to go zwalamy, i tak za trzecim razem w końcu zrozumie, że nie wygra i kładzie się spać, a rozwala się na łóżku:) My ściśnięci, a on wywalony do góry kołami w środku. Już się uspokaja powoli, robi się grzeczniejszy, jak dostaje szału to musi się wyszaleć i koniec. Już jest cieplej, więć chodzimy na długie spacery, żeby się zmęczył na podwórku. Tak jak już wcześniej mówiłam, chyba nie będzie zbyt dobrze wychowany:) Cały weekend jak zwykle przespał, nie wiem, skąd mu się to bierze. W tygodniu cały dzień wariuje. W weekend 48 h bez przerwy z nami, to chyba chce odpocząć:) Byliśmy już na szczepieniach. No i wybredny się zrobił do jedzenia. Najlepiej to jak by go z ręki karmić. Do suchej karmy muszę dać zawsze jakiś pasztecik, kurczaka, albo wątróbkę, bo inaczej to nie bardzo.

Posted

Ingrid44 napisał(a):
Jak przyjemnie czyta sie takie relacje o maluchu, szczegolnie ze poczatek zycia mial bardzo nieciekawy.

Dokładnie:) Ja też rozpuściłam nasze 3 psy, może ktoś się na to krzywić a nam to nie przeszkadza a to najważniejsze. Oprócz tego, ze faktycznie czasem cięzko znaleźć miejsce na łóżku. Ale jak za to błogo się śpi:)

Posted

Przyłączam się do komplementów - piękny pies z niego wyrośnie!
I kiedy pomyślę, że miałby się marnować gdzieś przy budzie, na łańcuchu...........na szczęście to już nierealne! :lol: :multi:

Posted

Chcielibyśmy sprawić Rockusiowi przyjeciela. Takiego najlepiej podobnej wielkości, 5-6 miesięcy. Nie może być za mały, bo niedługo będą musiały zostawać w domu same troszkę dłużej. Dajcie znać, jak znacie takiego. Patrzyłam na wątek Tobiego, ale jest za mały niestety.

Posted

klaudiam napisał(a):
Chcielibyśmy sprawić Rockusiowi przyjeciela. Takiego najlepiej podobnej wielkości, 5-6 miesięcy. Nie może być za mały, bo niedługo będą musiały zostawać w domu same troszkę dłużej. Dajcie znać, jak znacie takiego. Patrzyłam na wątek Tobiego, ale jest za mały niestety.

Ale czad! Nie jestem na bieżąco ale na pewno dziewczyny podrzucą odpowiednich kandydatów :D

Posted

klaudiam napisał(a):

Ale on nie jest juz maly,ma 4 m-ce i jest bardzo grzeczny,napewno by sie nadawal,cala nocke spi spokojnie,przytula sie do swojego kocyka,jest posluszny,to taki madry piesek,wiem co pisze......miesiac nie robi roznicy:lol:bo to jak na psiaka w jego wieku to spokojnotka,oczywiscie uwielbia zabawy,roznosi po domu zabawki,napewno by sie dogadal z Rokim.
Plissssss wezcie Tobiego /wprawdzie juz rodzina dzwonila w spr.jego adopcji,ale ja wiem,ze on u Was by mial najlepiej,lepszego domu w zyciu mu nie znajde.
Tobiaszek jest bardzo kochany.

Posted

Będę mieć na oku Waszą prośbę. Jakieś wymagania dot. pieska - aktywny, hiperaktywny, spokojny? Duży, mały (nie chodzi tu o wiek, lecz o wzrost)? ;)

Posted

Nie mamy szczególnych wymagań, co do charakteru, Roki to wariat, więc musiałby dać sobie z nim radę, żeby go, czy jej za bardzo nie poniewierał. Po świetach musiałayby zostawać dłużej same, więc dlatego wolałabym też, żeby był troszkę starszy. Docelowo wielkością taki do kolan jak Roki.

Posted

super że chcecie towarzysza dla Rokusia :) z dwoma psami jest o wiele raźniej w domu i psiaki mogą się bawić ze sobą i nie nudzą się jak są same :)
ja na razie nie mam na oku kandydata kilkumiesięcznego poza Tobim, który chyba tez zostaje sam w domu jak Pani Krystyna gdzieś wychodzi i chyba nie ma problemów? ;)
jak jakiś mi wpadnie w oko to dam znać a może być psiak ok roku czy 1,5r czy raczej półroczny?

Posted

Może być koleżanka, chociaż wolałabym kolegę. Sunie należałoby szybko wysterylizować, a przecież po operacji trzeba uważać, poleżeć w spokoju, a z Rokim nie ma spokoju, nawet nie miałabym jej gdzie schować na pare dni. Najlepszy byłby chłopczyk chyba, sunie są spokojniejsze.

Posted (edited)

Znalazłam takie: http://www.dogomania.pl/threads/224267-7-szczeniaczk%C3%B3w-prosi-o-pomoc-w-szukaniu-dom%C3%B3w
I tutaj: http://www.dogomania.pl/threads/213416-Milusi%C5%84scy-czyli-nasi-najm%C5%82odsi-podopieczni.-Daj-im-szans%C4%99-na-lepsze-%C5%BCycie! do koloru, do wyboru, różne wielkości, transport udałoby się zorganizować na pewno- takiego malca można spokojnie w transporterku w pociągu nawet przewieźć
Gratuluję decyzji- 2 pieski w tym samym wieku to super sprawa- razem się bawią, same sie zajmują sobą, nie przeżywają tak zostawania w domu samemu bo mają towarzystwo, wiem bo mój pies i sunia różnią se o 3 miesiące:) i odkąd suńka jest u nas mamy o wiele więcej czasu...

Edited by masza44