DORA1020 Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 On musi byc kapany w specjalnym szamponie....zapytam weta w jakim...i napisze..to napewno mu ulzy.... Quote
yolanovi Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 DORA1020 napisał(a):On musi byc kapany w specjalnym szamponie....zapytam weta w jakim...i napisze..to napewno mu ulzy.... o to coś konkretnego:lol:. czekam zatem na info jaki to szampon, bo szkoda malucha, denerwuje go to swędzenie Quote
DORA1020 Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 yolanovi napisał(a):o to coś konkretnego:lol:. czekam zatem na info jaki to szampon, bo szkoda malucha, denerwuje go to swędzenie Szampon ma nazwe Malaset albo Malased---jest to bardzo drogi szampon,butelka kosztuje 150zl. Wiec kup na centymetry,tak tutaj weci sprzedawali na kapanie Farcika.Do czasu wizyty u weta napewno zlagodzi to swedzenie. Quote
DORA1020 Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Przyszla kaska dla Farcika od diany-66zl.-z bazarku.Bardzo dziekuje:lol: Na moim koncie jest w tej chwili 88zl.Odesle te pieniazki do yolanovi. Quote
Ty$ka Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Trzymam kciuki, aby nie było to nic poważnego. Czekamy na relacje z wizyty u WETa... Quote
yolanovi Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 wizyta u weta jutro o 16.00. Szampon nazywa się MALASEB i faktycznie nie jest tani. Zobaczymy Quote
Ty$ka Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 To jest szampon leczniczy? Do kupienia u weterynarza? Quote
yolanovi Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 [quote name='Ty$ka']To jest szampon leczniczy? Do kupienia u weterynarza?[/QUOTE] tak to szampon leczniczy. znalazłam w internecie, cena za 250 ml nieco powyżej 130 zł. zapytam jutro u weta. Dora pisze, że sprzedają to na centymetry. dowiem się. Quote
Ty$ka Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 OK. Dzięki wielkie. Może uda mi się skołować go za mniejszą cenę... Quote
ludka Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Ciekawe, co tam dzis wet powie. A jak Farcik? Mama juz w nim zakochana? ;) Quote
diana79 Posted January 31, 2012 Author Posted January 31, 2012 mam wykupiony pakiet 55ogłoszeń z bazarku ylanowi możesz napisać dla Farcika jakiś tekst do ogłoszeń i zrobić fajne fotki oraz podać tel i mali do siebie do ogłoszeń? to ruszylibyśmy już z ogłoszeniami :) Quote
yolanovi Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 ludka napisał(a):Ciekawe, co tam dzis wet powie. A jak Farcik? Mama juz w nim zakochana? ;) Z tym zakochaniem to nie wiem:cool3:. Farcik torchę daje popalić ale tak trochę, w końcu to dzieciak jeszcze. Generalnie jest ok. uciekam trochę z pracy, zabieram po drodze Farcika i jedziemy do weta do Katowic, potem runda do Sosnowca oddać mamie Farcika i znowu do Katowic do domu. Moje psiaki też swoje prawa mają i nie wolno ich zaniedbywać;). Napisze po wizycie u weta. Quote
Ty$ka Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 diana79 napisał(a):jakiś tekst do ogłoszeń Przecież mu napisałam ;). Cofnij się podajże o jedną stronę. Fajnie by było, gdybyś ten tekst wstawiła w pierwszym poście, byłoby wszystko widoczne ;). Quote
diana79 Posted January 31, 2012 Author Posted January 31, 2012 Ty$ka napisał(a):Przecież mu napisałam ;). Cofnij się podajże o jedną stronę. Fajnie by było, gdybyś ten tekst wstawiła w pierwszym poście, byłoby wszystko widoczne ;). o ludzie ale ja jestem zakręcona.... oczywiście bardzo dziękuję za tekst tylko ja nie pisałabym nic w ogłoszeniu o świerzbie bo to może ludzi zniechęcać to teraz brakuje mi tylko danych do kontaktu Quote
yolanovi Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 diana79 napisał(a):o ludzie ale ja jestem zakręcona.... oczywiście bardzo dziękuję za tekst tylko ja nie pisałabym nic w ogłoszeniu o świerzbie bo to może ludzi zniechęcać to teraz brakuje mi tylko danych do kontaktu dane do kontaktu wysłałam na PW Quote
Ty$ka Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 No to wykasuj tę część ze świerzbem, tą końcówkę, że mały miała jeszcze inne DT, czyli wyglądałoby to tak: Miałem dom, rodzinę i miłość. Przynajmniej tak mi mówili - nie wiem czy domem można nazwać miejsce, gdzie wszyscy mylą mnie z zabawką bez potrzeb? Od bardzo dawna nie wiedziałem co to znaczy być najedzonym, szczęśliwym i zdrowym. Było mi zimno, wszystko mnie bolało i swędziało, strasznie dokuczał mi głód. Czułem się niekochany, zapomniany i niepotrzebny. Moi właściciele nie widzieli, że jestem chory, głodny, i że cierpię... Moim największym marzeniem było umrzeć, gdyż ból i głód dokuczały mi coraz bardziej. Aż nagle moja mekka się skończyła. Moim oczom ukazała się osoba pełna miłości. Zabrała mnie na spacer, hura! w końcu się ktoś mną zainteresował! Nie wróciłem do domu. Byłem w nowym miejscu. I właśnie tam zaczęło się moje lepsze życie, choć nadal tęsknię za Swoim Człowiekiem. Takim na zawsze. Fart to niespełna 4miesięczny szczeniak, który zapowiada się na psa średniej wielkości. Jako pies zabiedzony został wyciągnięty z rodziny patologicznej i aktualnie mieszka w Domu Tymczasowym. Jak to szczeniak, Fart jest niezwykle wszędobylski, ciekawski i odważny. Wszędzie musi zajrzeć, wszystkiego musi dotknąć, obwąchać, obejrzeć, niczego się nie boi. Niezwykle żywiołowy, pomysłowy i łobuzerski, ciągle jest w ruchu, tylko zabawy mu w głowie. Chciałby się ciągle bawić, szaleć i skakać. Wobec ludzi jest przyjacielski, dogaduje się także z kotką, a ze względu na swój wiek może się do wszystkiego przyzwyczaić. Jak przystało na szczeniaka, Fart lubi sobie pomemłać i pogryźć, dlatego też cenne rzeczy należy pochować, a w zamian dać mu zabawki i gryzaki. Fart zapowiada się na wesołego, energicznego, przyjacielskiego i zrównoważonego pieska. Fart szuka domu, który zna psie potrzeby, ustali zasady i wychowa go na zrównoważonego psa. Zastrzegamy sobie prawo do wyboru najodpowiedniejszego domku dla pieska. Quote
gryf80 Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 dziewczyny a zamiast tego drogiego malasebu może hexoderm firmy eurowet tez ma chloreksydynę(grzyb i bakteria)a kosztuje ok 30 zł za 200 ml,a jak chciałybyscie p/świądowy p/łupieżowy to tej samej firmy sebolan cena podobna do kupienia także(przynajmniej miesiac temu widziałam)w zoologiku nie tylko u weta.oczywiście to szampony lecznicze Quote
Ty$ka Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 "Moja" WETka powiedziała, że zamiennikiem jest ludzki Nizoral lub typowo weterynaryjny właśnie Hexoderm, a ceny o wiele niższe... może więc warto wybrać owy zamiennik? :) Quote
Ingrid44 Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Moj piesio kiedys dostal Nizoral od weta . Chyba na grzybice na lapce, ale juz dobrze nie pamietam , tylko sie zdziwilam ze dostal ludzki szampon. Quote
DORA1020 Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Wyslalam do yolanovi karte leczenia Farcika,wyslalam priorytetem,wiec jutro powinna otrzymac. I wyslalam kase,ktora byla na moim koncie dla Farcika-88zl. Yolanovi potwierdz jak otrzymasz. Quote
yolanovi Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 juz po wizicie. Farcik był bardzo grzeczny, tylko w poczekalni "groźnie" obszczekał wszystkie psiaki. dostał Fiprex na pchły, profilaktycznie zastrzyk na problemy skórne, który zostanie jeszcze dwa razy powtórzony (nazwy nie pamiętam, po następnej wizycie napiszę) oraz polecono mi szampon Sebovet Dry, znacznie tańszy niż Malaseb. Za wizytę zapłaciłam 55 zł, wkleję paragon. Szamponu jeszcze nie kupiłam bo po Fiprexie i tak na razie nie można malego kąpać. W aucie był bardzo grzeczny, trochę się porozglądał i zasnął. Bardzo lgnie do ludzi, chce się bawić, przytulać. Załatwił się ładnie na dworze i po powrocie do domu bardzo się cieszył, bawił się zabawkami, biegał, poszczekiwał. Jest bardzo milutki, słodki, trudno go nie pokochać, Taki dzieciaczek. Quote
diana79 Posted January 31, 2012 Author Posted January 31, 2012 Ty$ka bardzo dziękuję za zmianę tekstu teraz jest super :loveu::multi: cieszę się że Farcik wraca do zdrowia i nic mu nie dolega :multi: Quote
ludka Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 No, to rewelacja, jak juz kapuje, ze nalezy sie zalatwic na dworze. Jak na szczeniorka w tym wieku, to bardzo madry i dzielny psiak. Mnie absolutnie rozwalil tym, jak sie odnalazl w domku. Nie jakies cieple kluchy, co leza, gdzie polozyc, tylko zaradny psiak, ktory sobie organizuje nowe miejsce, a rownoczesnie grzeczny, nic nie niszczyl, kabelki byly bezpieczne, do tego mily, szukajacy kontaktu z czlowiekiem. Mam nadzieje, ze znajdzie dom, ktory to doceni. :) Quote
diana79 Posted January 31, 2012 Author Posted January 31, 2012 a jakieś nowe fotki do ogłoszeń będą? Quote
yolanovi Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Farcik to fajny, miły i rezolutny maluszek. Szybko się uczy. Należy mu się dobry, kochający domek, który doceni jego zalety i nigdy go nie skrzywdzi Quote
Recommended Posts