Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Ma ktoś może kącik na potymczasowanie tej malutkiej terierkowatej miłej suni:cool3:??

Sunia miała cieczkę, trzeba ją wysterylkować. Oczywiście ktoś, kto by się zdecydował (pliss) nie poniósłby żadnych kosztów;) związanych z utrzymaniem małej.

Jej historia jest zdumiewająca. Od jakiegoś czasu plątała się z psami w Fastach, a któregoś dnia pojawiła się koło działek na 27 Lipca (prawdopodobnie zagoniły ją psy).
Teraz znowu jest w Fastach na terenie zakładu, gdzie chcą się jej pozbyć:-(. Nie wiem jak ta malutka dotarła tam i z powrotem po tak ruchliwej (!) trasie:roll: (10 km w jedna stronę), ale czas, gdy jej nie było w Fastach zbiega się z tym kiedy była na Wygodzie; kolor, wielkość też się zgadza.

Ponieważ widziałam suńkę na własne oczy, to oczywiście chciałaby się jej pomóc.
Wiem, wiem, że jest schronisko, ale najpierw szukam lepszego rozwiązania...

"]

Edited by dreag
Posted

Jak spojrzałam na zdjęcie, już myślałam, że to mój zaginiony piesek. Też mała, biała, lekko żółta, terierkowata suczka. Zaginęła w grudniu koło Warszawy (w miejscowości Urzut). Jakby ktoś widział w mojej okolicy podobnego do Amelki pieska, podaję nr tel. 661 748 509. Życzę też powodzenia w odnalezieniu Amelce domu.

Posted

kurcze :/ może poszukam jej :-(. Właśnie byłam któregoś dnia w okolicach fast i rozglądałam się za nią, ale też nic :-(. Może skończyła się cieczka i wróciła do domu, może mieszka w którymś z domów gdzieś w fastach. Ehh może się jeszcze znajdzie, sterylka potrzebna bo jest duża szansa że może być w ciąży. A może schronisko ją odłowiło...

Posted

No własnie nie wiem. Podobno z sobotniego ogłoszenia w Pupilach odezwał się jeden pan, który chciał wziąc sunię na dt lub ds, ma już 3 psy i 4 koty czy coś w tym stylu. Ponieważ przy tym zakładzie w sobotę suni nie było, dziewczyna miała pociągnąć sprawę w poniedziałek. Prosiłam, by dala znać i zaproponowałam, że dołożę połowę do sterylki suni, bo ona najprawdopodobniej w ciąży. Pan mówił, że ją wysterylizuje na Zielonogórskiej, gdzie są darmowe, ale oni tam zaciążonej nie zrobią, a czas nagli... Zaraz napiszę do niej, zobaczymy co odpowie, ale jakoś to wszysko idzie jak po grudzie;).
A sunieczka taka fajniutka:).

Posted

Napisałam do dziewczyny i takie informacje uzyskałam:

[FONT=Verdana]Wczoraj byl napiety dla mnie dzien w zwiazku z manewrami przy piesku, ale dzis moge juz spokojnie napisac.[/FONT]
[FONT=Verdana]Suni rano nie bylo, pojawila sie po poludniu, wiec szybka akcja, Pan chcial przyjechac po sunie, ale chcialam zobaczyc jak bedzie mieszkac, wiec pojechalam z kolega. Sunia mi zwymiotowala w samochodzie, ale to nic.[/FONT]
[FONT=Verdana]Dom z wysokim plotem,zeby nikomu zwierzeta nie kluly w oczy, 3 psy i kilkanascie kotow, wszystkie kiedys byly bezdomnymi, ale wygladaja pieknie. Pieski okraglutkie, kotki puszyste, dom jakby urzadzony pod nie. Maja dwa podworka, fajna posesja. Sunia gdy ja opuszczalam wystarszona byla, ale nie dziwie sie, moze nigdy nie byla w mieszkaniu. Pan polozyl ja na kanape. Powiedzial ze moge odwiedzac.[/FONT]
[FONT=Verdana]Odjechalam. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze.[/FONT]
[FONT=Verdana]Misja spelniona:-)[/FONT]
[FONT=Verdana]Dziekuje za pomoc i wsparcie. [/FONT]

Oby to był ten dom.
Dopytuję jeszcze o tą strylkę, cały czas przypominam, że trzeba jak najszybciej, by nie było znowu kolejnych nieszczęść.

• 2 weeks later...