Jump to content
Dogomania

Dogue De Bordeaux już u Beni-b !!! :) NA ZAWSZE !! :))

Recommended Posts

Posted

Malibu, a Ty chcesz nosic szczeniatka czy Parysa?
Jeśli chcesz szczeniatka, to mozesz pobrac ode mnie
ciotka kiwi zrobiłą mi specjalnie taki zmniejszony:loveu: :loveu: , zebym mogła doczepić jeszcze inne podpisy
Bo standardowy banerek jest wiekszy (jak właśnie m.in. u kiwi) i oprócz niego nic sie juz w podpisie nie zmiesci

czy na bordogach wiadomo coś wiecej o Parysie?
taki kochany pies..

a miał ponoc dominowac..
ech te opinie schroniskowe
nic nie warte

• Replies 230
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiadomości nie są zbyt dobre:shake:

Blue berry napisała:

z aktualnych informacji o Parysie:
problemy z zoladkiem aktualnie sa diagonozowane. wczoraj do pozna w nocy lekarze walczyli z potworna biegunka i wymiotami.na pewno przyczyna nie jest cialo obce bo pies juz w piatek mial usg jamy brzusznej. na razie jest leczony farmakologicznie. nie dostaje zadnego jedzenia, jest odzywiany kroplowka. co do innych rzeczy - beda sie nimi zajmowac jak opanuja kwestie zoladkowe. chodzi oczywiscie o rany na lapach i oczy. tutaj beda robione zeskrobiny aby wykluczy/potwierdzic chocby nuzenca. ale to nie jest tak pilne jak aktualna zoladkowa sprawa.

zawiozlam jedzenie (puszki) - w tym momencie ani Parys ani Majo z nich raczej nie skorzystaja. pewnie dostana sie Dragonowi: )
co do Parysa i zywienia - trzeba poczekac chyba na jakies diagnozy - byc moze psa trzeba bedzie karmic jakas specjalna karma - wtedy pewnie warto bedzie kupic jej wieksza ilosc.

Posted

bannerek mini

i standardowy:

Uwaga Molosomaniacy,
Regulamin dogo pozwala tylko na podpis wielkosci max 100 pix na 500 pix, tzn tylko jeden banner standardowy albo jeden mały i jeszcze ze dwie linijki tekstu moga byc, inaczej niz na molosach...

Posted

Malibu, ty masz podpis i tak juz za duzy, proponuje ci maly bannerek szczeniorkow i zaraz pod bannerkiem linki do stron ktore chcesz wstawic
juz bez innych bannerkow bo dogomodzi potrafia byc skrupulatni w tej materii

Posted

Rozmawialam wczoraj z Emir na temat Parysa. Powiedziała, że te wymioty i biegunka są spowodowane ostrym zapaleniem przewodu pokarmowego. Parys jest na antybiotykach i jest karmiony pozajelitowo.
Co do ran na łapach, to lekarze skłaniają się ku urazom... mechanicznym... Twierdzą, że taki rany nie powstają na skutek odleżyn ani też zakażenia bakteryjnego:roll: Tylna łapa będzie do operacji, jako, że sama się nie zasklepi. Ale to dopiero jak opanuje się biegunki i wymioty.
Martwię się o niego:-(

Posted

wszyscy wierzymy ze bedzie dobrze.

GoniaP - biedna pani wet taka informacje to udzielila wczoraj chyba sporej ilosci osob. ja bylam ok 17.00, wprawdzie nie moglam wejsc do psiakow ale pani wet wyszla do mnie i wlasnie udzielila mi obszernych wyjasnien.
zostawiłam 2 puszki + 4 opakowania jedzenia. dla Parysa sie nie przyda aktualnie ale moze dla Majo albo Dragona tak.

pozdrawiam

Posted

Parys ma problemy żoładkowe. To już wiemy.
Jak rozmawiałam z Pania Krystyna z emira sugerowała , żeby dostawał jedzenie gotowane . Jak byłam w piatek i w tym czasie jadł gotowane lekarka powiedziała że nie ma problemów zoładkowych ani wymiotów.

Myśle że dobrze by było podawać psu jeden rodzaj jedzenia i sprawdzić jak reaguje jego żoładek.
Być może jego żoładek nie toleruje jedzenia puszek , może karmy suchej różnego rodzaju , a może jedzenia gotowanego.

Posted

W chwili przyjecia na SGGW Parys ważył 50 kg.
W niedziele ważył już 48 kg.
Srańsko i czeste wymioty napewno jego wagi nie podwyższa, a jeszcze teraz bez jedzenia tylko kroplówki.

Posted

dlatego napisalam chyba na ddb ze warto teraz uzgodnic czym Parys powinien byc karmiony i jesli np bedzie to sucha karma albo puszki to złożyc sie i kupic tego wieksza ilosc zeby juz nie mieszac mu jedzenia. jesli weterynarze powiedza ze gotowane to tez trzeba bedzie sie dogadac co gotowac, kto i kiedy

pozdrawiam

Posted

GoniaP napisał(a):
Co do ran na łapach, to lekarze skłaniają się ku urazom... mechanicznym... Twierdzą, że taki rany nie powstają na skutek odleżyn ani też zakażenia bakteryjnego:roll:

jak rozumieć te urazy mechaniczne..?

Posted

AniaB napisał(a):
Zadaję sobie te same pytania ... nie pozostaje nic innego jak czekać na opinię lekarzy po zrobieniu kompletu badań.

Posted

Kopiuję ze strony Fundacji Emir:
"22 stycznia 2007: PARYS ma gorączkę,biegunkę i wymiotuje ; diagnoza : przewlekłe zapalenie przewodu pokarmowego; był konsultowany dermatologicznie ( zmiany nad oczami i na powiekach ( za kilka dni , po ustapieniu gorączki zostanie popbrana wyskrobina do badań; rany na nogach są skutkiem urazów mechanicznych ( pobicia?) a nie wynikiem schorzenia hormonalnego czy uczuleń; noga w najgorszym stanie będzie operowana po ustąpieniu objawów chorobowych ze strony układu pokarmowego; wynik dzisiejszych badań diagnostycznych będą jutro."

Posted

AniaB napisał(a):
Malibu, a Ty chcesz nosic szczeniatka czy Parysa?
Jeśli chcesz szczeniatka, to mozesz pobrac ode mnie
ciotka kiwi zrobiłą mi specjalnie taki zmniejszony:loveu: :loveu: , zebym mogła doczepić jeszcze inne podpisy
Bo standardowy banerek jest wiekszy (jak właśnie m.in. u kiwi) i oprócz niego nic sie juz w podpisie nie zmiesci

czy na bordogach wiadomo coś wiecej o Parysie?
taki kochany pies..

a miał ponoc dominowac..
ech te opinie schroniskowe
nic nie warte

Aniu, oczywiście że opinie schroniskowe są mało warte, bo w tak stresogennych warunkach psy zachowują się nietypowo - w obie strony. Natomiast ja sama widziałam, jak Parys ustawiał swoją koleżankę z boksu, nie wpuszczał jej do budy i nie pozwalał podejść do miski.

Posted

AniaB napisał(a):

W schronisku Parys miał bardzo małą budę - być może wchodząc do niej czy wychodząc poobcierał sobie łapy - to mi na razie przychodzi do głowy...

Posted

Dzisiaj przelałam pieniadze Seblulce-Sebastianowi w kwocie 674,00zł.Zwrot kosztów za wykupienie Parysa ze schroniska w Poznaniu + koszty dowozu do Strykowa.

Obecny stan konta Denis i Sczeniat wynosi:

było 2.470 - 674 = 1.796 zł

Posted

Byłam dzisiaj o 18 na SGGW u psiaków.
Parys- kochany , uśmiechniety DDB. Biegunka ustapiła. Od jutra dostanie jeść.Psina tak bardzo sie cieszy jak sie przychodzi do niego. Lekarz powiedział, że łapa na której jest najwieksza rana bedzie jutro dokładnie oberzana i jeżeli bedzie taka konieczność dokładnie wyczyszczona . Nie wspomniał o operacji łapy. Od jutra Parys ma zalecony minimum 1 godzinny spacer. Ma zbyt mało ruchu , a jego jelitka musza zaczać normalnie funkcjonować. Szefowej Emira powiedziałam , że jutro ja moge go wyprowadzić rano. W czwartek nie wiem czy bede mogła. Poprosze blue bery może ona bedzie mogła wyprowadzić Parysa .
I jest jeszcze coś. Parys ma w uchu bardzo mało wyraźny tatuaż. Nie było mozliwości nic odczytać. Kiedy ja mu zawijałam ucho , on myślał że to zabawa , i zaczynały sie u niego skoki , podskoki i dużo śmiesznych ruchów. Poprosiłam lekarza , jeżeli bedzie może okazja, możliwość niech spróbuja odczytać pod ultrafioletem.
Parys zapewne niedługo opuści szpital .
Prosze wszystkich pomóżcie znaleść dom dla Parysa. Ten psiak jest super. Taki prawdziwy Bordożek-przytulanka .

Rozwiesiłam też plakaty Parysa i Denisowych szczeniatek.

Posted

przekopiowane ze strony Fundacji EMIR
23 stycznia 2007
Nieżyt przewodu pokarmowego sie utrzymuje. Parys został odrobaczony. Wyniki badania krwi wskazuja na schorzenie watroby, dostaje kroplówki, leki p/zapalne, oslonowe wspomagajace pracę watroby.

Przez czas najbliższy karmiony ma być wyłacznie karma Royal Canin Hepatic (w puszkach). Osoby chcace wspomagać go "żywieniowo" proszone sa o kupowanie wyłacznie tej karmy.

Posted

EMIR.
Bardzo prosze o określenie czy obecny stan zdrowia Parysa pozwala na dalsze leczenie psa pozaszpitalnie .
Jeżeli istnieje taka możliwość prosze fundacje EMIR o napisanie, że Parys jest już gotowy do adopcji.
Na obecna chwile najwiecej informacji jest o jego dolegliwościach i leczeniu . Na stronie Emira sa one bardzo "suche" i mijaja sie z pisanymi przezemnie na forach .

Posted

Odpowiedz jaka otrzymałam od Emir w temacie adopcji Parysa:

"Na dzień dzisiejszy nic mi nie wiadomo od lekarzy, aby Parys juz mógł byż zabrany; On jest jeszcze w trakcie leczenie; następnie zostanie wykastrowany."
osoby zaanagazowane w temat adopcji proszone sa o kontakt telefoniczny z Fundacją.

pozdrawiam