Jump to content
Dogomania

Dogue De Bordeaux już u Beni-b !!! :) NA ZAWSZE !! :))

Recommended Posts

• Replies 230
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Patia napisał(a):
Monika , znalazłam dwa hoteliki w Poznaniu , czy znacie je?

Niestety nie znam hoteli w Poznaniu :-(. Wiem o jednym koło Wrześni, ale tam niechętnie przyjmują takie psy.

Posted

płakać mi sie dosłownie chce:-(

a juz jak czytam mądrosci o dobrych warunkach w schroniskach dla tego typu psów to rece mi opadaja

niestety ja ciagle jestem bez warunków na nawet czasowe przetrzymanie:placz:

ale widziałam, ze na molosach zgłosiła sie jedna osoba chętna przetrzymac psa na czas leczenia..
to i tak wiele...

Posted

MonikaP napisał(a):
Andziu, typową dolegliwością dużych psów opuszczających to schronisko są kłopoty z chodzeniem - osłabione, nierozchodzone stawy, zaniki mięśni itd.
To prawda, ale w przypadku bordosia to nie jest przyczyną. Pies miał ropnego czyraka, który pękł.... Zamiast czyraka jest dziura, która wygląda przeokropnie i pozostała opuchlizna. Pani Doktor już się tym zajęła.

Posted

GoniaP napisał(a):
To prawda, ale w przypadku bordosia to nie jest przyczyną. Pies miał ropnego czyraka, który pękł.... Zamiast czyraka jest dziura, która wygląda przeokropnie i pozostała opuchlizna. Pani Doktor już się tym zajęła.

Gosiu, ale Andzia zwróciła uwagę na jego tylną prawą łapę, a Ty mówiłaś o lewej...

Posted

MonikaP napisał(a):
Gosiu, ale Andzia zwróciła uwagę na jego tylną prawą łapę, a Ty mówiłaś o lewej...
zależy z której strony spojrzeć na psa;) Przecież wiesz, że jestem blondynką:evil_lol:
A tak na poważnie, to własnie jestem po lekturze tego "forumowicza" na molosach i aż mi się krew zagotowała, bo narobił niezłego bigosu!:angryy: Aczkolwiek słowa p. Kierownika są bardzo pouczające:angryy::angryy::angryy:

Posted

MonikaP, powiedz jako osoba znająca sytuację relacji z poznańskim schroniskiem, co w tej sytuacji dla dobra psa możemy zrobić?

Rozumiem, że pies potrzebuje leczenia, normalnej diety, zapewne konsultacji okulistycznej także...

Tylko jak pomóc skoro wedle kierownictwa ma tam niemal jak w pięciogwiazdkowym hotelu i jest okazem zdrowia, który może zostać sprzedany? Rozmumiem że nie istnieje opcja zabrania go na tymczas, bez stoczenia batalii lub odkupienia go. A może się mylę i coś mozna zrobić?

Posted

Czyli sprawa jasna.... Najpierw trzeba poprostu odkupić tego psa ze schroniska zanim jego cena osiągnie cenę "rasowego" szczeniaka na bazarze....:angryy:

Posted

vigen, tak po prostu jest w niektórych schroniskach, nie tylko w tym poznanskim

dlatego często zbiera sie pieniądze nawet na wykup psa

w elblagu za umierająca starą boksie z gnijacymi ranami kazano zapłacić jako za rasowego psa
i dziewczyny zapłaciły, bo innego sposobu wyciagniecia zwierzaka po prostu nie było...:mad:

Posted

Znana jest Wam zapewne sprawa zagłodzonej prawie na śmierć Bordozki - Denis i jej szczeniatek.
Może troche lece do przodu , z kwoty zgromadzonej na ratowanie suni przez uczestników dogomanii , molosów , forum DDB i osób prywatnych jeżeli zostana jakieś pieniadze uczestnicy nie beda mieli nic przeciwko temu żeby chociaż cześć pieniedzy została przekazana na ratowanie tego Bordozia.

Mieszkam w Warszawie jedyna pomoc która moge oferować od siebie w tej chwili , jeżeli znajdzie sie dom zastepczy dla psa i osoba która weźmie na siebie adopcje , a nie bedzie na to pieniedzy ja moge zapłacic pieniadze na wykupienie psa ze schroniska.
Może to pomoc nie wielka , ale zawsze coś.

Posted

Malibu napisał(a):

Mieszkam w Warszawie jedyna pomoc która moge oferować od siebie w tej chwili , jeżeli znajdzie sie dom zastepczy dla psa i osoba która weźmie na siebie adopcje , a nie bedzie na to pieniedzy ja moge zapłacic pieniadze na wykupienie psa ze schroniska.
Może to pomoc nie wielka , ale zawsze coś.
Malibu, zwrócimy się do Ciebie, jeśli zaistnieje taka potrzeba.

Posted

[quote name='Malibu']GoniaP.Czy znas zjakimi kwotami to schronisko może być zainteresowane?
Pytam, żebym sie nie przereklamowała. Nie sądzę by więcej niż 150zł...

Posted

Ja też jestem za użyciem zebranych pieniażków na Denis i jej dzieci.
Wszystkich którzy sie wypowiedzieli"ZA" trzymam za słowo , że w razie potrzeby pomoga w dozbieraniu.

Czekamy na wypowiedzi pozostałych uczestników forum DDB , Dogomanii , Molosów i osób prywatnych.

Patrycja . Wyrażam zgode na przekopiowanie mojego postu na inne fora.