Patia Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Iformacje , które w tej chwili posiadamy dzięki AgaiTheta: zdjecie bordożka zostało zrobione w sobotę, piesek przebywa w poznańskim schronisku, nie reaguje na otoczenie. Quote
AgaiTheta Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Informacje mamy dzięki mm.templum. Patia dzięki za wątek. Dzisiaj GoniaP z Markiem mają tam jeszcze podjechać, czekamy na wiadomości. Quote
andzia69 Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 straszne,że coraz wiecej bordosiów trafia do schronisk:shake::shake::shake: Quote
GoniaP Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Potwierdzam, jedziemy dziś z mmtemplum do schronu, dostaniecie więc nowe info na temat tego psiaka. Quote
Patia Posted January 15, 2007 Author Posted January 15, 2007 GoniaP wielkie dzięki , czekamy z niecierpliwością. Quote
andzia69 Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 założyłam mu wątek na molosach: http://www.forum.molosy.pl/showthread.php?p=254284#post254284 Quote
Malibu Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Prosze, jak bedziecie cos wiedziały o psiaku koniecznie dajcie znać .Bedziemy szukać chociaż domu zastepczego. Ważne żeby go stamtad szybko wyciagnać. :placz: Licze na pomoc dogomaniaków. Nie jestem zorientowana kto z Was w którym rejonie Polski ma informacje o domach zastepczych. Czekamy na wiadomości. Quote
Malibu Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Psa do schroniska oddał jego włascieciel!!!!!!!!!!:snipersm: :2gunfire: Tylko dlatego , że pies ma chora skóre .:mad: To nie mozna było isć z psem do lekarza? Oddał swojego przyjaciela który był z nim 7 lat!!!!!!!!!!!!! piep....ny włascieciel okazał sie wrogiem dla psa .Oby nigdy nie zaznał spokoju. Czy ja też miałam oddac swoja sunie Malibu do schroniska dlatego że była chora na raka ? Quote
GoniaP Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Podejrzewam, że pies został oddany do schroniska z powodu zakażenia gronkowcem... Prawdopodobnie jego skórę zaatakował staphylococcus epidermidis, ale dla pewności należałoby zrobić dodatkowe badania. Do tego pies cierpi na entropium (??? tak sie to pisze?) więc należałoby się liczyć z koniecznością zoperowania powiek. Na tylnej lewej łapie ma dziurę po pękniętym czyraku. Pani doktor obiecala się nim zająć.... Poza tym jest dość przyjacielski, choć pracownik tweirdzi, że dominuje psy, w tym suki. Moim zdaniem trzeba go jak najszybciej wyciągnąć, bo leczenie w warunkach schroniska nie przyniesie pożądanych skutków... Quote
GoniaP Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 P.S. Na posadzce widać było wymioty.... Trudno się dziwić, bo jeśli był na dobrym jedzeniu i nagle musi jeść tą breję.... No ale może też mieć delikatny żołądek... Generalnie nadaje się do gruntownej reperacji pod troskliwą opieką kogoś, kto dobrze zna rasę i ma wielkie serce plus zasobną kieszeń:-( Quote
Patia Posted January 15, 2007 Author Posted January 15, 2007 GoniuP , dziękujemy bardzo.Czy moge twa wypowiedź przekopiować na forum bordogów? Quote
GoniaP Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Patia napisał(a):GoniuP , dziękujemy bardzo.Czy moge twa wypowiedź przekopiować na forum bordogów? oczywiście! Wyciągnijcie tylko szybko tego biedaka!! Quote
andzia69 Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Patia - już przekopiowałam i wstawiłam nowe fotki. Biedaczek:-( Quote
Malibu Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Chylę czoła przed wszystkimi którym los suni Denis i jej dzieci nie został obojetny Jestem pełna optymizmu , że i tym razem los Bordozia ze schroniska nie bedzie dla nich obojetny i w razie potrzeby zechca pomóc. Włascieciele bordogów wiedza jak pieknym widokiem dla oczu i radości dla serca jest widzieć szcześliwego Bordoga który patrzy na nich tymi swoim kochajacymi , wiernymi oczami i kocha całym serduchem. Tej bidy ze schroniska już nikt nie kocha , on nie ma komu okazać swojej miłości, wierności i oddania Quote
79beata Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 :crazyeye: następny bordoś !?!?!:placz: co za kretyn :angryy: :mad: ciekawe co zrobi z czlonkami rodziny jak ich choroby zlapią :shake: Quote
kiwi Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 biedne psisko.. oddawanie starych i chorych pso to niestety standard.. i rasowosc nie ma tu najczesciej nic do rzeczy :( Quote
Maupa4 Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 A co to jest ten pies w tle (stojący na budzie) ... Quote
GoniaP Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 [quote name='Maupa4']A co to jest ten pies w tle (stojący na budzie) ... zastraszona suńka kundelek... Quote
GoniaP Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Podajcie tu proszę link do wątku na molosach... Quote
andzia69 Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 [quote name='andzia69']założyłam mu wątek na molosach: http://www.forum.molosy.pl/showthread.php?p=254284#post254284 no to znowu wklejam dla ciotki Goni!!!;) Quote
Kropcia Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 jaki on śliczny... :placz::placz::placz: kolejna bida którą ktoś kiedyś kochał a teraz...:-( Quote
79beata Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 teraz jest chory:placz: i już nie kochany:angryy: Quote
akucha Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Do góry piękna mordko, niech ktoś cię zabierze :-( Quote
jo_joanna Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 oczywiście, po co komu taki pies?? zepsuł się! kupi się nowego... takiego pseudo własciciela to:mad: :mad: :mad: :mad: :angryy: Okropność! Ludzie co z Wami! Oddawać przyjaciół, ot tak sobie? Biedaku oby los się do Ciebie uśmiechnął..... trzymam kciuki Quote
Recommended Posts