Jump to content
Dogomania

Łódź-spanielkowata sunieczka...MA DOM ;)))))!!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

Posted

Najważniejsze, że znalazła taki świetny tymczas, ma naprawdę dużo szczęścia. Tej pani na pewno też łatwiej ze świadomoscią, że jest w dobrych rękach:p

• Replies 695
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sunia już u Ewci.
Pani się obawiała że Funia może być trochę agresywna w stosunku do nas. Rzeczywiście póki byłysmy w domku Funi było warczenie i szczerzenie ząbków. Potem Pani zapięła smyczkę i Funia grzecznie poszła ze mną. Trochę stawiała opór na dworzu ale po kilku cmoknięciach poszła za mną do samochodu. Do samochodu wsiadła bardzo grzecznie (grzeczniej niż moja PanDa) i jechała spokojnie. Bardzo drżała ale to ze stresu i nerwów. Dojechałyśmy do Ewki - do windy weszła bez problemu. Do Ewy do mieszkania również. Wpałaszowała miskę kaszy na dzień dobry.

Posted

Sunia jest bardzo grzeczna. Jest też bardzo czujna - za każdym razem jak ktoś dzwoni domofonem albo wchodzi do mieszkania czujnie nastawia uszy i cała jst napięta. Ale nie szczeka i nie rzuca się.

Posted

Teraz tylko trzymajcie kciuki żeby Pani po powrocie ze szpitala wzięła Funię do domu....
Umówione jesteśmy na dwa tygodnie - po tym czasie Pani ma dać odpowiedź czy Funia wraca do niej czy nie...

Posted

Ciotki,
rozmawiałam przed chwilą z Panią.
Mam pewne obawy czy Pani wogóle zechce odebrać sunię za te dwa tygodnie.
Myślę sobie, że zanim ją jednak oddamy do adopcji musimy wziąć zrzeczenie się praw do Funi - żeby nie było jakiś problemów w przyszłości.
Czy ktoś kiedyś takie zrzeczenie podpisywał ?

Posted

Ale się rozpisałaś Myszonku:)
Po pierwsze, ponieważ wpłynęła kaska na sunieczke do nas na konto, powiedz jakie żarełko małej kupić? Czy ona je suche?
Po drugie Monisiu, ja podpisywałam z facetem od Adiego takie zrzeczenie, coś wykombinuje na kompie i Ci jakoś przekaże:)
Po trzecie błagam o nowe fotki jak się uda to wstawię na stronkę:)
Dziękuję Myszonku za pomoc:)

Posted

... a tak się trochę rozpisałam :-)
Żarełko ? Moriaaa.. a nie ma bardziej potrzebujących psiaków ?
Chętnie zrzeknę się kasy :-) Damy radę utrzymać sunię :-)
A fotki - cóż ... może jutro mi się uda coś pstryknąć to w czwartek będą :-)

Posted

Oki, w takim razie jak tylko coś będzie potrzebne to krzycz..a kaskę zostawimy najwyżej na czarną godzinę :)

A się musiałam naprzeklejać te Twoje posty do nas na foruma;)

Posted

sunię odwiedziałam w piątek :-)
obwarczała mnie że hej !
generalnie czuje się ja u siebie :-)
bawi się, ma apetyt :-)
na łapce Ewka znalazła wczoraj guza :-(
w środę pójdę do lekarza z Funią ... wcześniej nie dam rady :-(

Posted

Kochani, Pani Funi już wyszła ze szpitala.
Dzwoniła do mnie w piątek ale ja w weekend nie mam dostępu do internetu.
Nie mam dobrych przeczuć. Pani znajduje same przeciw wzięciu Funi do siebie z powrotem. Dziwi mnie to trochę bo Ewka moja twierdzi że to jest jeden z najmniej kłopotliwych psów jakie zna ( a miałyśmy ich trochę :-)
Właściwie po pytaniu "A czy Pani siostra nie mogłaby na stałe wziąć Funi?" domyślam się że trzeba Funi szukać domku :-(
Dzisiaj jadę się z Panią spotkać - mam nadzieję że Moriaa będzie mi towarzyszyć :-)