Jump to content
Dogomania

Łódź-spanielkowata sunieczka...MA DOM ;)))))!!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

Posted

Karola ją ogłaszała na kupiepsa, eoferty, animalia, psy.pl, kupsprzedaj, ale.gratka, gumtree.
Nie wiem czy są aktualne ...
Moriaaa wystawiała ją na allegro...

• Replies 695
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moriaaa napisał(a):
Funiasta prawie identyczna...może ona faktycznie taki prawie spaniel angielski...może ja tak poogłaszać :)

spaniel dowodny :-)

Moriaaa.. a możesz ją jeszcze gdzieś poogłaszać ? :roll:

Posted

szajbus napisał(a):
Funia, kiedy się do ciebie usmiechnie szczęscie?

jak to kiedy? Codziennie rano jak dostaje michę jedzonka pysznego:razz: , po południu jak zabiera piłę na spacer:lol: i wieczorem jak leży na kanapie na wprost telewizora:evil_lol:

Posted

myszon napisał(a):
spaniel dowodny :-)

Moriaaa.. a możesz ją jeszcze gdzieś poogłaszać ? :roll:

A czy "dowodny" znaczy, że lubi wodę:loveu: bo jak tak, to mamy problem ...leżenie w wannie jak za długo trwa sesja zdjęciowa to u Funi normalka;) , ale większe zbiorniki wodne od wanny to raczej nie za bardzo...:shake:

Posted

[quote name='myszon']pogrzebałam i naprawdę uważam że Funia ma bardzo dużo z Cocer Spaniela Angielskiego sami zobaczcie:
http://dogs.pl/galeria/24/nuka/

Funia ma tyle z cocker spaniela co ten piesek ze zdjęc (za wąska kufa i za krótkie uszyska), czyli jest mixikiem cockerka. ;) Co wcale nie odbiera jej uroku, wręcz przeciwnie, jest prześliczna. :loveu: Zdjęcia w tym niebieskim kocyku są przecudne, można się naprawdę zakochac na zabój. :loveu:

[quote name='myszon']zresztą tutaj to już wogóle jakbym Funie widziała
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ameryka%C5%84ski_spaniel_dowodny

Do amerykańskiego spaniela dowodnego to już na pewno nie jest podobna, bo on ma włos falisty lub kędzierzawy.

[quote name='Jolka79']A czy "dowodny" znaczy, że lubi wodę:loveu: bo jak tak, to mamy problem ...leżenie w wannie jak za długo trwa sesja zdjęciowa to u Funi normalka;) , ale większe zbiorniki wodne od wanny to raczej nie za bardzo...:shake:

Spaniel dowodny zdecydowanie uwielbia wodę, zresztą jak wszystkie spaniele. ;)

Poogłaszajcie ją jako wyjątkowo uroczy mix cocker spaniela. :cool3:

Trzymam kciuki za Fuńkę. :kciuki: :kciuki:

Posted

A jak dla mnie Funia to rasowy mix:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: i zachowuje się jak rasowiec- kanapowiec. A że pyszczek nie ten, czy uszy za krótkie (gdyby jej nie obcieli to dziś by już były dłuuuuugaśne:cool3: :cool3: ) no cóż nie można być idealnym.....
KCIUKI SIĘ PRZYDADZĄ OD KAŻDEGO!!!!!:loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Jolka79;5136096
[SIZE=4 napisał(a):
KCIUKI SIĘ PRZYDADZĄ OD KAŻDEGO!!!!!:loveu: :loveu: :loveu:

Trzymamy..trzymamy i jakies wieści nowe są??? ;)

Posted

Nie wiem, czy to tylko moje odczucie ale tu się dzieją dziwne rzeczy- była ciocia Moriaa i nie ma cioci.a chciałyśmy podziękować za "kciuki trzymane" a co nowego? no cóż troszkę nam się Fuńka rozbrykała:mad: i niedługo nikt do domu nie wejdzie, bo Fuńka jest...niemiła i po psiemu pyskuje- na sszczęście tylko pyskuje.Co dziwne zachowuje się tak do wszystkich osób nawet do tych, które serdecznie witała i lubiła być przez nie wymiziana- MENOPAŁZA???? czy cuś:niewiem: :niewiem: