erka Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 [quote name='Lojra']Mam prośbę do tych, którzy nie potrafią samodzielnie myśleć – niech przynajmniej nauczą się słuchać. Od początku była mowa, że psina nie może iść do kojca! psiak potrzebujący ciepłego, suchego miejsca! [/QUOTE] Lojra , jeżeli potrafisz samodzielnie myśleć, może nawet słuchać, to chyba jednak z czytaniem masz problem:cool3:. Przeczytaj sobie wczesniejsze posty, gdzie była mowa o tym,ze osoby ,które rozmawiały z dt wiedziały o tym,ze sunia miała być w kojcu. Pisała tez o tym wegielkowa po sprawdzeniu domu. A ty teraz piszesz,ze od początku było wiadomo,że szukacie domowego tymczasu. Rozumiem,ze ta sunia takiego dt potrzebuje,ale dlaczego wiozłyście sunię, skoro wiedziałyście, że tam jest kojec i buda??? Miejcie teraz pretensje do siebie. A na przyszłość,to jeżeli prosi się kogoś o sprawdzenie domu, to trzeba dokładnie go poinformować , jakie wymagania ma spełniać dla danego psa. Dla mniej wymagających psiaków ten dt jest bardzo dobry. Quote
Lojra Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Zarejestrowałam się na forum w zeszłą sobotę, wyłącznie na czyjąś prośbę - aby opisać sytuację. Wybacz, ale ja nie mam czasu przesiadywać na forach i czytać komentarzy. Quote
erka Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Tak, ale wejść,żeby obrażać ludzi, to masz czas. Jak nie miałaś czasu czytać, to trzeba było się dowiedzieć od osób , które wcześniej prowadziły rozmowy z dt, jak wyglądały ustalenia. Quote
ostatniaszansa Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 [quote name='erka']Tak, ale wejść,żeby obrażać ludzi, to masz czas. Jak nie miałaś czasu czytać, to trzeba było się dowiedzieć od osób , które wcześniej prowadziły rozmowy z dt, jak wyglądały ustalenia.[/QUOTE] I tak jeszcze proponuje 10 stron pociagnac dyskusje. Sunie przenosimy na nasz ogolny watek Psy Ostatniej Szansy, zeby znalezc jej dom, a tutaj EOT z naszej strony, jak ktos chce cos KONKRETNEGO zapraszam na pw albo na drugi watek. /Agnieszka Quote
ostatniaszansa Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 [quote name='storozak']poproszę link do ogólnego wątku:) Psy z Ostatniej Szansy - Pomoc wciąż potrzebna!!! Quote
malagos Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Ano nie działa. Może jednak tu bedą wiadomości o suczynce? Quote
lilk_a Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 [quote name='malagos']Ano nie działa. Może jednak tu bedą wiadomości o suczynce? http://www.dogomania.pl/threads/131337-Psy-z-Ostatniej-Szansy-Pomoc-wci%C4%85%C5%BC-potrzebna!!! Quote
bea100 Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Chciałam spytać, czy moja skromna wpłata doszła? Wpłacałam na poczcie. Bo nie ma zaznaczone na 1 str dlatego pytam Quote
piechcia15 Posted January 16, 2012 Author Posted January 16, 2012 tak dzisiaj doszła ale jeszcze nie zdążyłam wpisać, zaraz to zrobię. Czyli co ten watek ma już iść do zamknięcia?nie będzie tu już informacji???czegoś tu nie kumam... Jest sporo osób w samym Puszczykowie i okolicach ale jak na złość każdy zajęty i nikt nie ma czasu:( a Agnieszka gotowa aby w każdej chwili pojechać po sunie:( Quote
ostatniaszansa Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 [quote name='piechcia15']tak dzisiaj doszła ale jeszcze nie zdążyłam wpisać, zaraz to zrobię. Czyli co ten watek ma już iść do zamknięcia?nie będzie tu już informacji???czegoś tu nie kumam... Jest sporo osób w samym Puszczykowie i okolicach ale jak na złość każdy zajęty i nikt nie ma czasu:( a Agnieszka gotowa aby w każdej chwili pojechać po sunie:([/QUOTE] Jeżeli będa to konkrety, bez przepychanek i czczego gadania. Z Agnieszką jestem w stałym kontakcie ,tą która chciałaby sunie na ds, jeżeli dogada się z jej ukochaną sunia , notabene cudo :) Adopcje RR mają Pana chętnego do przewozu suni do kliniki w Warszawie celem zdiagnozowania rtg i krew, nie wiem czy dobzre zrozumiałam,że równiez to przedsięwzięcie by sfinansował. Czekam na potwierdzenie , oni Adopcje RR) też szukaja Salmie domku. Czekam również na decyzje o zwrocie kasy za jazde pod Kielce. Jak na razie Salma wczoraj pogoniła sunie na rekonwalescencji , ale juz dzisiaj juz wespół zespół razem wyprowadzane na smyczy szly grzecznie bez awantur . Podejrzewamy ,że ten incydent był wynikiem stresu , może i obrony swojego miejsca , legowiska no i tamta sunia była w ubranku . Co do transportu do Agnieszki , jest problem bo to duża odleglość , ale myslę ,ze nie takie przeszkody pokonywano. Ewa Quote
bea100 Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 [quote name='piechcia15']tak dzisiaj doszła ale jeszcze nie zdążyłam wpisać, zaraz to zrobię. ...[/QUOTE] Dziękuję za info. Trzymam kciuki za wspaniały DS dla Rawy/Salmy :) Quote
piechcia15 Posted January 16, 2012 Author Posted January 16, 2012 dla sprostowania Agnieszka oferuje dt nie ds. (chyba że ja o czymś nie wiem) A przyjechać chciała sama, więc nie trzeba jej zawozić. Nie wiem czy jest sens stresować sunię podróżą do Warszawy i spowrotem jeśli na dniach mogłaby mieć to zrobione w Poznaniu?może lepiej wstrzymać się kilka dni?liczę na to że w końcu ktoś z wszystkich mocno zajętych osób znajdzie 5 min aby podejść do Agnieszki i odhaczyć ta wizytę, bo niepotrzebnie sprawa się wydłuża:( no i powinniśmy zacząć zbierać jakieś fundusze, bo przecież trzeba będzie sunię wykarmić. Sterylkę ma mieć finansowaną, ale wykarmić trzeba:) mamy 150zł na koncie a to raczej mało jak na wstępne badania i wyżywienie takiego smoka:) tym bardziej, ze z tego co wiemy to sunia woli gotowane niż suche psie żarcie? Quote
ostatniaszansa Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 Piechcia, nie prostuj skoro nie wiesz jakie zapadaja ustalenia pomiedzy nami a pania Agnieszka - jezeli sunia sie dogada z jej sunia, to bedzie to DS (i tak wlasnie Ewa napisala wyzej) i jest problem z odlegloscia przy tym transporcie! Nieustajace zamieszanie w tym watku /Agnieszka Quote
piechcia15 Posted January 17, 2012 Author Posted January 17, 2012 (edited) to ja już nic nie rozumiem i w takim razie wycofuję się z tej sprawy, bo widzę że TYLKO WPROWADZAM ZAMIESZANIE jak się okazuje. Przekaże suni pieniądze gdzie mi każą i już nie będę wprowadzała zamieszania bo jeszcze do wczoraj Agnieszka mówiła o formie dt i że przyjadą po nią sami. poproszę o dane do przelewu na fundację bo nie mogę znaleźc na stronie i przeleję uzbierane pieniądze i jednocześnie wstawię je do 1 postu zamiast moich danych.Usuwam się z tej sprawy aby nie wprowadzać zamieszania. Edited January 17, 2012 by piechcia15 Quote
piescofajnyjest Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 podniose na dobranoc!! ale przyznam, ze sie pogubilam..... Quote
bea100 Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 Ja też się pogubiłam przyznam. W każdym razie nie jest tu miła atmosfera. Wszystkiego dobrego dla suńki. Pozdrawiam i znikam. Quote
ostatniaszansa Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 jest kolejna osoba ,chętna do adopcji (ds) w Łodzi. Przeprowadzę z Nią rozmowę no i wizyta pa nieodzowna. Salma fantastycznie dogaduje się z suniami z salki operacyjnej, razem wychodzą na spacery z jedną to sobie buziaki dają . Pięknie chodzi na smyczy, jest posłuszna. Co do Pani Agnieszki tej spod Poznania, jest w dużej rozterce , pisała do mnie ,"jeżeli sunie się dogadają, Salma zostałaby u nas na stałe " , co jednak jeżeli nie ? Mogę być dt , ale czy nie szkoda tak sunię wozić w jedną i drugą stronę ? Na teraz to potrzebne są badania, kombinujemy jak Salmę dowieźć a potem odwieźć . Podobno już nie kuleje . W czwartek Agnieszka z wetem będą w Boguszycach i poobserwują sunię. Wet pobierze krew do badań. Ewa Quote
Lojra Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 Pani z Łodzi jest w stanie sfinansować wszystkie potrzebne badania. Jest to DS i może przyjąć Salmę w każdej chwili :) Quote
piescofajnyjest Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 no to sie nam troszeczke rozjasnia..... Quote
ostatniaszansa Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 FUNDACJA OSTATNIA SZANSA UL. JANA BLATONA 3/141 01 - 494 WARSZAWA NR KONTA: 68 1240 1066 1111 0010 2468 8007 Bank Pekao SA to są dane do wpłat na sterylizację Salmy . Koszty szczepień, odrobaczenia, odpchlenia i zaczipowania wzięła na siebie fundacja OS, koszty transportu suni z Boguszyc do Łodzi bierze na siebie anonimowy darczyńca , koszty badań pokryje P. Aleksandra , która na razie weźmie Salmę na dt ale wszystko wygląda na to ,że to będzie ds. Zależy od tego jak się sunia zachowa w mieszkaniu i jak się zachowa kiedy zostanie sama na 2 godziny 9 na razie ), teraz u tej Pani A jest Jej Mama więc ma kto zostać z psem. Potem Pani wraca do pracy a Mama do siebie pod Łódź ( domek z ogródkiem będzie miała sunia fajne weekendy ). Sunia będzie zostawała na 7 godzin. Pozostaje sprawa sterylki , koszt w Łodzi ok 400 zł , dużo. Jeżeli Adopcje RR zwróca za koszty paliwa do Kielc , to z zebranych tu środków dzięki Waszym wpłatom mamy 150 zł , my zbieramy też wśród znajomych , no tak ,żeby chociaż w połowie pokryć koszty sterylki. Adopcje RR do tej pory nie wypowiedziały się ostatecznie w sprawie jakiejlkowiek pomocy finansowej . Wszystko wygląda na to,że historia Salmy z Rawy będzie miała szczęśliwe zakończenie . I to w sumie w dosyć krótkim czasie od chwili znalezienia suni. Ewa Quote
piechcia15 Posted January 18, 2012 Author Posted January 18, 2012 a w tym domu z Łodzi są jakieś zwierzęta? Może to dla was źle zabrzmi, ale przecież my zajmujemy sie pomocą psom bezdomnym a skoro sunia idzie do DS to oni powinni brać koszty zabiegów na siebie.Czy nie? Mogą przecież zaczekać ze sterylką do marca i skorzystać z rabatów Akcja Sterylizacja. Macie kogoś z Łodzi kto sprawdzi dom?Jeśli to gdzieś blisko to mogę jechać (jestem codziennie w łodzi), a jak nie to mam dużo znajomych z dogo.Napiszcie adres na pw. Ta Pani miała już wcześniej jakieś zwierzęta? Muszą sunię od początku uczyć zostawania samej. Czyli teraz nie przelewać tych pieniędzy nas wasze konto?Ponieśliście duże koszta więc wydaje mi się to dobrym pomysłem, że ja przeleję to do was a wy sami zadecydujecie co z tym zrobić. Quote
ostatniaszansa Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 ZASADA w OSTATNIEJ SZANSIE JEST TAKA, ZE WYDAJEMY SUKI WYSTERYLIZOWANE A SAMCE WYKASTROWANE ( nie dotyczy szczeniąt ale umowa adopcyjna zastrzega konieczność dokonania takich zabiegów po osiągnięciu dojrzałości płciowej pod rygorem odebrania psa ). Pani bierze na siebie badania i ewentualne leczenie . Nie nie ma tam żadnych innych zwierząt. Dom już jest sprawdzony. Nawet umowa o pracę ( na czas nieokreślony ) Pani zwierzęta miała w domu rodzicielskim. Tak przelewać na podane konto, nie podałam go ot tak sobie dla żartu. Rozliczenie będzie obowiązkowo , skan faktruy zamieszczony na wątku. Dzisiaj trafiły do nas dwie suki jedna w wysokiej ciąży druga z 7 szczeniakami ok. 3-4 tygodniowymi- były razem, w lesie . A Salma nie w marcu a jak najszybciej o ile nie ma przeciwskazań ma być wysterylizowana. Wie ,że sunię trzeba sprawdzić, jak się zachowa kiedy zostanie sama na godzinę. Pani będzie pod czujnym okiem naszych znajomych z Łodzi . Ewa Quote
piechcia15 Posted January 18, 2012 Author Posted January 18, 2012 dlatego wspomniałam o kosztach sterylki bo napisałaś że w Łodzi będzie to koszt ok 400zł dlatego zrozumiałam że ma to wykonać ds. Czyli w takim razie jeszcze sobie u was posiedzi:( skoro musi czekać do sterylki?:( Pani sama przyjedzie po sunię? przelew wykonany Quote
Recommended Posts