Sarunia-Niunia Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Jak dobrze, czyli wszystko na dobrej drodze... Żeby tylko Rawunia coś zaczęła jeść, albo choć pić... A może zapytać Państwa, którzy Ją karmili przez czas Jej bezdomności, Oni zapewne powiedzą co jadła... Może być, że jadła "ludzkie" jedzenie.... Quote
andzia69 Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 mam tylko nadzieję, że to nie żadne wirusowe paskudztwo:(:( i jutro zacznie jeść... Quote
piechcia15 Posted January 11, 2012 Author Posted January 11, 2012 napewno jadła jakieś resztki ze stołu i po śmietnikach. Napewno tak się zachowuje ze stresu. U nas często nowe psy nie chcą jeść przez dzień czy dwa:( dla niej to szok...nowe miejsce, ludzie, zwierzęta, a ona sama przerażona. Oby w sobotę grzała już dupkę w nowym domu tymczasowym. Trzeba dac jej czas na dojście do siebie. Ślinienie isę to też objaw mega stresu Quote
wegielkowa Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Byłam w DT dla sunieńki. Domek super, ogrodzenie posesji porządne, kojec duży z ocieplaną budą, posesja sądzę, że ok.200-300arów, u Państwa dwie domowe suczynki, jamniorka i mieszanka, dopiero co po sterylce, kicia. Bez wahania oddałabym swoje psy pod opiekę Pani Agnieszki:lol: Zrobiłam kilka zdjęć. Quote
Sarunia-Niunia Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Czyli dobre wiadomości dla Rawy:)... Może z Nowym Rokiem zmieni się życie tej przepięknej Sunieczki? Oby!!! Quote
Madzik77 Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 to jest przepiękny pies z mega mądrymi oczami... az dziw ze takie cudo tyle sie włóczyło Quote
bea100 Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 [quote name='piechcia15']...Ślinienie isę to też objaw mega stresu[/QUOTE] Molosy tak mają. Bo ja nadal podtrzymuję, że żaden to RR a suczka molosowata ;) Cioteczki- zanim coś silnego się da do oka- warto zakupić kropelki ze świetlikiem i pompować w oczy na zasadzie przemywania. Tanie jak barszcz a mega doskonałe dla psa (trzeba pamietać, że otwarte- działają przez 7 dni). Powinno pięknie pomóc. Wpłaciłam dzisiaj na poczcie 30 zeta dla Rawy, proszę o info jak wpłynie. Quote
ostatniaszansa Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 [quote name='bea100']Molosy tak mają. Bo ja nadal podtrzymuję, że żaden to RR a suczka molosowata ;) Cioteczki- zanim coś silnego się da do oka- warto zakupić kropelki ze świetlikiem i pompować w oczy na zasadzie przemywania. Tanie jak barszcz a mega doskonałe dla psa (trzeba pamietać, że otwarte- działają przez 7 dni). Powinno pięknie pomóc. Wpłaciłam dzisiaj na poczcie 30 zeta dla Rawy, proszę o info jak wpłynie.[/QUOTE] No wiec tak, dopiero wpadlam do domu, zdjecia za jakis moment, musze sie ogarnac, bo dzisiaj w Boguszycach masakra i smierdze niemilosiernie blotem i paroma innymi gadzetami ;). Sunia oczka ma dzisiaj zupelnie ok, jest mega madra, umie chodzic na smyczy, najchetniej wsuwa gotowanego kurczaczka (makaron zostawia, na suche nie chce patrzec, puszki sa bleee). Na pewno trzeba jej przeswietlic tylne lapy - dziwnie chodzi, troche utyka, moze ja bolec - jest mega cierpliwa, pozwala przy sobie duzo zrobic. U nas niestety sprzetu do takich badan niet :(. Nasz wet ogladal ja z gory na dol, takze pod wzgledem przyszlej sterylki - ma dosc rozpulchniony srom, bardzo mozliwe ze albo jest przed sama cieczka, albo miala "przygode" - w tej chwili jeszcze nie da sie okreslic. To byl domowy psiak, nie moge zrozumiec co sie stalo, ze zostala tak potraktowana :( dobra, ide wrzucic rzeczy do pralki, a potem foty :):):) /Agnieszka Quote
mestudio Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 Jak to co się stało, jest sunią i pewnie będzie miała młode. Przecież w tym kraju sterylizacja zwierząt to jakiś wynalazek diabła. Mam nadzieję, że się mylę. Quote
ostatniaszansa Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 [quote name='mestudio']Jak to co się stało, jest sunią i pewnie będzie miała młode. Przecież w tym kraju sterylizacja zwierząt to jakiś wynalazek diabła. Mam nadzieję, że się mylę.[/QUOTE] No wlasnie nie do konca dalo sie ustalic czy to przed-cieczkowe czy "po-przygodowe" - w tym drugim przypadku i tak miala sie wybierac na strylizacje, wiec nic sie tutaj nie zmieni. A jesli dostanie cieczki, to trzeba bedzie poczekac z zabiegiem. Ale boska jest :):):) /Agnieszka Quote
piechcia15 Posted January 12, 2012 Author Posted January 12, 2012 super super wieści!! a więc jedź Rawciu w sobotę do dt i bądź grzeczna. Poprosimy aby tam na miejscu zrobili jej badanie RTG i biochemię. A potem zrobi się sterylkę, o ile oczywiście cieczki nie dostanie:( na szczęście tam są same suczki!! Tak czułam, ze to fajna babka:) Quote
ostatniaszansa Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 A teraz pytanie techniczne - sunia ma w sobote jechac do domu - to ma byc w koncu dt czy ds, bo slyszalam rozne wersje? Na kogo Olimpia ma brac faktury na benzyne? Poprosze dane na pw albo wesi@gazeta.pl fotki Rawy wysylam do Mgie z prosba o wklejenie, ja jestem tuman techniczny z tym wstawianiem na watki :( . /Agnieszka Quote
ostatniaszansa Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 Acha i padla propozycja, aby sunie nazwac SALMA czyli spokojna :) Ona jest taka dostojna i stonowana... a Rawa srednio do niej pasuje - to nasze dzisiejsze spostrzezenie :) /Agnieszka Quote
piechcia15 Posted January 12, 2012 Author Posted January 12, 2012 niech będzie i Salma:)bez różnicy:) a czy spokojna to zobaczymy jak odżyje:) to jest tylko i wyłącznie dt czyli zaraz ruszamy z kampania adopcyjną!! Olimpia ma dane do faktury, wysyłałam jej dane fundacji.Chyba, że nie doszło. Quote
piescofajnyjest Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 ona powinna miec na imie Laska! bo bardzo jest przystojna.... Quote
Sarunia-Niunia Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 A może niech DT wybierze imię dla tej Pięknej i dostojnej Sunieczki? Najważniejsze, że Sunia jest w dobrych rękach i wszystko zmierza ku dobremu!!! Dzięki Dziewczyny!!! Quote
Sarunia-Niunia Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 http://img526.imageshack.us/img526/7888/rawa5.jpg Czyż nie jest piękna??? http://img818.imageshack.us/img818/8352/rawa2.jpg I na domiar tego jeszcze słodka i wpatrzona w człowieka... Quote
storozak Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 jeju jak ona patrzy tymi swoimi smutnymi oczyma to aż się płakać chce.... A co z pozostałą bandą psiaków?? Można im jakoś pomóc?? Quote
ostatniaszansa Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 To naprawde super ogarniety pies, taki "gotowy do zabrania" :) /Agnieszka Quote
Recommended Posts