Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 259
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rawa...niech będzie i Rawa:)
rozmawiałam z panią. Tak z rozmowy na oko to super, ale i tak chciałabym zrobić wizytę, tak na wszelki wypadek. Pani ma osobny kojec dla takich przybłęd. Ma swoje dwie suczki ok 10kg, kota i dwójkę dzieci. Na początku sunia będzie w kojcu, aby poznawać dom na raty, na smyczy będzie ją zapoznawała z kotami i dziećmi. Jak będzie ok to zamieszka w domu. Co do płatności to wyżywienie i wet oczywiście płatne, ale opieka bezpłatna. Więc musimy zacząć zbierać kasę na sterylkę która nie będzie tania przy tak dużej suni i karmę.

trzeba też znaleźc transport bo to bez sensu abym ja jechała, bo musiałabym nadłożyć 120 zbędnych km:( tylko jest jeden problem...sunie trzeba będzie jakoś znaleźć i złapać, bo przecież to wolny duch jest:( nie siedzi 24h na klatce tylko krąży po osiedlu:(

Najlepszy byłby transport z Kiele lub okolic Rawy, najmniejsze koszta.

Pani mieszka w Łopusznie

Posted

W 75 poście Holimna coś wspominała o jakimś domku... Może ma coś na oku?
A jak nie to trzeba kombinować jakiś transport...A swoja drogą, jak Ty trafiłaś na Rawę Piechcia???
Cieszę się, że imię się podoba:) Już raz udało mi sie wymyślić imię dla psiaka i po długich miesiącach znalazł domek... i Państwo powiedzieli, że zwrócili na Niego uwagę przede wszystkim ze względu na imię...
Pewnie jakis sentyment, jednak zawsze to coś, a najważniejsze, że z tego domek sie urodził:)

Posted

Rawa Maz ( miasto ) jak dotąd miała podpisaną umowę o odwławianie psów i przetrzymywanie z... Wojtyszkami :( nie wiem co teraz z uwagi na nowa Ustawę oraz fakt, że decyzją SKO Wojtyszki straciły statut schroniska. Piechcia, pilnować suni ,żeby tam nie trafiła jakimś dziwnym trafem. Jest cudna. Bardziej, jak dla mnie w typie posokowca. Jeżeli potrzebujesz, dysponujemy transporterami, możemy pożyczyć. Możemy dorzucić worek karmy, jakiś grosz na sterylke -doloże się. Moze czas iść do burmistrza i zagadać o programie sterylizacji, sa na to szanse , tylko kto ? bo rawskim wetom nie ufam . Ewa

Posted

narazie sterylki chyba są zawieszone do odwołania z tego co dzisiaj czytałam

jak się znajdzie domek to będzie super, ale musimy najpierw co nie co o Rawie się dowiedzieć

jak trafiłam na Rawę??hmm w rawie mieszka moja druga połowa:) i tak sobie dojeżdżam:)

ciężko będzie z wizytą teraz więc ewentualnie zrobimy to w wolnej chwili jak już sunia tam zamieszka. Tylko teraz transportu taniego poszukać

KOCHANI ZROBIŁAM BAZAREK ABY PODREPEROWAĆ NASZĄ SKARPETĘ...rozsyłacie gdzie się da i oczywiście kupujcie co się da;)większość rzeczy się powtarza ale niektóre to nowości:)np. mini ubranko dla psa:)
http://www.dogomania.pl/threads/220604-bazarek-z-psimi-i-nie-tylko-psimi-akcesoriami-gt-koniec-16.01

Posted

za wasze pieniądze podziękuję. Macie komu pomagać:)ale bardzo dziękuję. Karmę też jakąś kupimy. Wy macie więcej setek biedaczków do pomocy:(
Rawscy weci odpadają:( to jest jeszcze za murzynami gdzie gabinet to jedno pomieszczenie w którym jest mały stolik lekarski, poczekalnia i sala operacyjna w jednym. A sterylek wogóle chyba jeszcze nie robią...

tak tak wstępne ustalenie jest takie że jedzie do łopuszna, tylko czym??macie pomysł na transport??

kurcze obliczyłam koszt transportu i to będzie ok 140zł:(skąd brać na to wszystko kasę:(

Posted

nic nie obiecuje czy coś załatwię , ale zapytam naszą sympatyczkę -wontariuszke z Rawy czy wsród Jej znajomych jest ktos kto zechciałby, miał czas zawieźć sunie, licząc obecne ceny benzyny to ok. 100 zł. My płacimy ok. 75 zł w dwie strony a mamy 90 km a tam jest 107 km .Piechcia Ty byś z sunią jechała ? Ewa

Posted

no ale gdybym miała jechać ja czy np. ajlii z Koluszek to koszt wzrasta, a nikogo z rawy czy z Kielc nie znam z transportem

wowo to w rawie są dobrzy ludzie?To może ona by ją złapała gdyby był transport?nie musiałabym wtedy specjalnie jechać. Ja nie chcę za bardzo jechać bo czasu nie mam, a dni urlopowych tez już brak:( Bardzo chciałabym miec kontakt do takiej dobrej duszy w rawie.Możesz jej powiedzieć o mnie:D

Posted

Piechcia, są w Rawie ludzie, są, nasze Dziewczyny; licealiści, młodziez z gimnazjum , pewna pani doktor ( ludzka ) no i dwóch b. miłych facetów czasem wpadają i zabierają nasze psiaki na spacery. Zapytam, bo Ona co rusz jakieś bidzie pomaga a pracuje na razie z doskoku. Agnieszka ma pewnie Twój telefon jak tylko coś będę wiedziała drydnę. Ewa