Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Rawie Mazowieckiej to miasto, którego przypadłością są niestety bezdomne psy. One są wszędzie. Śpią przy jeszcze ciepłych autach, pod balkonami mają legowiska, śpią na klatkach schodowych...

1.01.2012r spotkałam piękną samotną sunię śpiącą od kilku tygodni na klatce schodowej w bloku. Przypomina mi rhodesiana ridgbecka lub posokowca. Jest bardzo grzeczna. Nikogo nie zaczepia. Grzecznie przechodzi na inna wycieraczkę gdy chce się wyjść z domu:) Weszła nam do domu i wyjść nie chciała. Schowała się w ciepłej kuchni. Ale niestety właściciel mieszkania nie zgodził się jej przetrzymać, bo ma już swojego psa.
Ktoś ją napewno karmi bo wygląda ładnie.

Salma trafiła pod opiekę Fundacji Ostatnia Szansa.
Sunia ma ok1,5roku jest spokojna i bardzo towarzyska. Lgnie do ludzi. Toleruje inne psy. Potrafi chodzić na smyczy. Zachowuje czystość w pomieszczeniach.

19.01.2012 Salma zamieszkała w swoim nowym domu w Łodzi !!

kontakt w sprawie adopcji;
509 201 457 Ewa ,513 430 207 Agnieszka, adopcje@psiaszansa.pl

Chętnych do pomocy finansowej w sterylizacji prosimy o wpłaty na poniższe konto:

FUNDACJA OSTATNIA SZANSA
UL. JANA BLATONA 3/141
01 - 494 WARSZAWA
NR KONTA: 68 1240 1066 1111 0010 2468 8007 Bank Pekao SA
tytuł: "Salma"

wpłaty dla Salmy:
20zł Ewa R. 6.01
70zł sowillo 9.01
30zł oska1983
30zł bea100 16.01
razem: 150zł

a oto ona:

Edited by piechcia15
  • Replies 259
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a takie psiny znalazłam jeszcze po drodze. Ponoć biegają w jednej grupie z tą sunią. Myślę że to biało rude to też sunia, ale pewna nie jestem. Spały pod balkonem zwinięte w kłębek:( Bardzo przyjazne psiaki. Zaczepiają każdego przechodnia merdając ogonem. Serce pęka jak trzeba od nich odejść:(

Posted

malagos napisał(a):
Jakie to oczywiste, kilka tygodni pies mieszka w bloku, na wycieraczce, jest karmiony, ale nadal niczyj.......

a może dajcie jakies ogloszenie w gazecie ze znaleziono takiego psa .... moze ktos jej szuka

Posted

lilk_a napisał(a):
a może dajcie jakies ogloszenie w gazecie ze znaleziono takiego psa .... moze ktos jej szuka

Można rozwiesić ogłoszenie w lecznicach i sklepach zoologicznych, może też przed większymi sklepami.

Posted

tanitka napisał(a):
ta duża suczka taka molosowata jakby ..

Absolutnie się zgadzam. To nie jest gr VI. Może w rozmnażalni nie wyszedł im Dog de Boredeaux (tak jakoś mi się skojarzyło...), może to mix rottka z tym dogiem?

Zresztą- nie ważne w sumie. Suka śliczna. Pięknie jej z oczu patrzy.
Na razie nie mam pomysłu co by tu wymyślić dla niej (na molosach nie ma co szukac pomocy, niestety nie pomagają nawet rasowcom a co mówić o mixach), przykro mi.
Zapisuję w każdym razie. Będę śledziła jej temat, może jak będzie zbiórka- coś pomogę.