Origami-7 Posted August 7, 2007 Posted August 7, 2007 Seaside napisał(a):I znóm pokazujemy pycholka!!! I dalej czekamy na swojego pana!!!:crazyeye: :crazyeye: Quote
Seaside Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Nikt nie pokocha takiej słodkiej psiny???? Quote
Justynak Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Oj, Dinuś, Dinuś i gdzie ten Twój wymarzony domek... :roll: Quote
agamika Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 A może Dice też spróbować by plakat zrobić?:cool3: Ja juz mam dwa takie wyroby na swoim koncie , Sunia jest naorawde ślicznusia. Tylko jakiś tekst zniewalający by się przydał:razz: ( tu usmiech do JustynyK :evil_lol: ) Quote
Justynak Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Łojejku, na śmierć zapomniałam, że obiecałam stworzyć jakiś tekst na plakat dla Dinusi :oops: Quote
Justynak Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Dzień dobry! Bardzo przepraszam, że przeszkadzam, ale bardzo chciała bym opowiedzieć Państwu moją historię i poprosić o pomoc. Nazywam się Dinka, a przynajmniej tak na mnie mówią tam gdzie teraz mieszkam, to znaczy w Schronisku dla Zwierząt w Wieluniu (woj. łódzkie). Kiedyś miałam dom i swoich ludzi, ale nie był to dobry dom i dobrzy ludzie. Bardzo źle mnie traktowali, byłam głodna, zaniedbana i bardzo sie ich bałam, właściwie to bałam się wszystkich ludzi, bo nic dobrego od żadnego z nich wówczas mnie nie spotkało. Pewnie żyła bym tak do teraz, gdyby nie pewien Pan, który pod koniec wakacji 2006 roku, musiał służbowo odwiedzić tych ludzi. To był pierwszy szczęśliwy dzień w moim życiu! Ten Pan stał się pierwsza osobą, która zainteresowała się moim losem. Zrobiło mu się mnie tak żal, że skontaktował się z Panią Kierowniczką schroniska w Wieluniu i poprosił o pomoc dla mnie! Tym oto sposobem zostałam zabrana od tych bezdusznych i nieodpowiedzialnych ludzi i zamieszkałam w schronisku. Mimo, że w miejscu w którym obecnie mieszkam, jestem dobrze traktowana, to jednak nie jest szczęśliwy dom dla żadnego zwierzaka. Ja, tak jak i każdy pies tutaj, całymi dniami marzę o tym, że wreszcie pojawi się ten jeden, jedyny, Mój Własny Człowiek, który mnie pokocha i zabierze do swojego domu. Śnię o ludziach, którzy by mnie głaskali, pieścili, mówili do mnie ciepłym głosem, karmili, zabierali na spacerki (a może i nawet podzielili się ze mną swoja kanapą ) i pozwolili mi zapomnieć o moim wcześniejszym, bardzo nieszczęśliwym życiu. W zamian mogę zaoferować bezkresną miłość, bezwarunkowe uwielbienie i bezgraniczne oddanie. To zapewne niewiele, ale to wszystko co mam... Proszę, pomóżcie mi zrealizować moje marzenie... Jestem małym (sięgam tak mniej więcej do połowy łydki), około trzy letnim, krótkowłosym, zdrowym, wesołym i przyjacielskim kundelkiem. W schronisku zostałam wysterylizowana, więc nie trzeba będzie się martwić, że "przytargam" do domu szczeniaki, że będą za mną latały hordy zakochanych psów, lub że pobrudzę mieszkanie w czasie cieczki. Niestety moi poprzedni właścicieli nie poświęcali mi wiele uwagi, więc nie znam żadnych sztuczek i prawdopodobnie zasady panujące w ludzkich domach mogą mi być początkowo obce, ale jeżeli tylko ktoś otoczy mnie prawdziwą opieką i okaże mi odrobinę wyrozumiałości i cierpliwości, to na pewno szybciutko wszystkiego się nauczę. Jeszcze raz przepraszam, że zajęłam Państwu tyle czasu i dziękuję cierpliwość i wyrozumiałość. Bezdomna Dina P.s. Jeżeli moja historia choć Państwa zainteresowała i chcieli by Państwo dowiedzieć sie o mnie czegoś więcej to serdecznie zapraszam na stronę Schroniska dla Zwierząt w Wieluniu http://www.wielun.fora.pl/viewtopic.php?t=537 . Wszelkich informacje na temat adopcji zawsze chętnie udzieli Małgorzata Grabowska (MałGośka) - tel. 608 111 640, mail: malgoska@schronisko.wielun.pl lub Pani kierowniczka schroniska Krystyna Krzymińska - tel. 508 215 083 P.p.s Proszę się nie martwić jeżeli mieszkają Państwo daleko od Wielunia, jeżeli tylko zdecydujecie się mną zaopiekować, na pewno znajdzie się jakiś dobry człowiek, który zawiezie nas (choć by i przez całą Polskę) prosto w Wasze ręce. Jeszcze raz przepraszam i dziękuję Dinka To pewnie za długie? Spróbuję wykroić z tego jakąś bardziej "plakatową" wersję ;) Quote
Justynak Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Dzień dobry! Nazywam się Dinka i mieszkam w Schronisku dla Zwierząt w Wieluniu (woj. łódzkie). Kiedyś miałam dom i swoich ludzi, ale nie był to dobry dom i dobrzy ludzie. Bardzo źle mnie traktowali, byłam głodna, zaniedbana i bardzo sie ich bałam, właściwie to bałam się wszystkich ludzi, bo nic dobrego od żadnego z nich wówczas mnie nie spotkało. Dzięki pomocy kilkorga ludzi o dobrych sercach zostałam zabrana od tych moich bezdusznych i nieodpowiedzialnych "opiekunów" i zamieszkałam w schronisku. Jestem małym (sięgam tak mniej więcej do połowy łydki), około trzy letnim, krótkowłosym, zdrowym, zrównoważonym, mądrym, wesołym i przyjacielskim kundelkiem. W schronisku zostałam wysterylizowana, więc nie trzeba będzie się martwić, że "przytargam" do domu szczeniaki, że będą za mną latały hordy zakochanych psów, lub że pobrudzę mieszkanie w czasie cieczki. Mimo, że w miejscu w którym obecnie mieszkam, jestem dobrze traktowana, to jednak schronisko nie jest szczęśliwym domem dla żadnego zwierzaka. Całymi dniami marzę o tym, że wreszcie pojawi się ten jeden, jedyny, Mój Własny Człowiek, który mnie pokocha i zabierze do swojego domu. Śnię o ludziach, którzy by mnie głaskali, mówili do mnie ciepłym głosem, karmili, zabierali na spacerki (a może i nawet podzielili się ze mną swoja kanapą ) i pozwolili mi zapomnieć o moim wcześniejszym, bardzo nieszczęśliwym życiu. W zamian mogę zaoferować bezkresną miłość, bezwarunkowe uwielbienie i bezgraniczne oddanie. To zapewne niewiele, ale to wszystko co mam... Proszę, pomóżcie mi zrealizować moje marzenie... Bezdomna Dina P.s. Jeżeli moja historia choć Państwa zainteresowała i chcieli by Państwo dowiedzieć sie o mnie czegoś więcej to serdecznie zapraszam na stronę Schroniska dla Zwierząt w Wieluniu http://www.wielun.fora.pl/viewtopic.php?t=537 . Wszelkich informacje na temat adopcji zawsze chętnie udzieli Małgorzata Grabowska (MałGośka) - tel. 608 111 640, mail: malgoska@schronisko.wielun.pl lub Pani kierowniczka schroniska Krystyna Krzymińska - tel. 508 215 083 P.p.s Proszę się nie martwić jeżeli mieszkają Państwo daleko od Wielunia, jeżeli tylko zdecydujecie się mną zaopiekować, na pewno znajdzie się jakiś dobry człowiek, który zawiezie nas (choć by i przez całą Polskę) prosto w Wasze ręce. Dinka Zawsze miałam inklinacje do wodolejstwa... ;) Bardziej chyba nie potrafię tego skrócić, ale jak by ktoś chciał nanosić jakieś poprawki, to zapraszam :razz: Quote
agamika Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 :multi: super, zobaczymy jak wyjdzie, może nie trzeba będzie skracać nic a nic ;) Quote
Justynak Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 Było by super! :lol: A tym czasem Dinuś idzie na poranny spacer, na pierwszą stronę! Quote
Justynak Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 [quote name='MałGośka'] Śliczna Dinusia bardzo prosi o domek :roll: Quote
agamika Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Na razie takie cos skombinowałam, nie wiem czy tekst jednak nie powinien byc inaczej ułozony (nie chodzi mi o treśc tylko na plakacie wizualnie) A Justynko troche skróciłam list, wyciągłam to co na czerwono i tak wyszło? Quote
Justynak Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 FANTASTYCZNE!!!!! :multi: Dziękuję Aga!!! :lol: Quote
agamika Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 To niech cioctka Justyna mi swojego meila poda, (miałam na pocznie ale gdzies mi znikł:roll: :oops: ) to prześle plakat jesli zatwierdzony Quote
Justynak Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 Ja już sobie kilka plakatów Dinki wydrukowałam i nawet wczoraj porozwieszałam po okolicy :razz: , ale adres oczywiście Ci Aga zaraz wyśle na PW. A dało by sie jeszcze na plakacie dopisać, że Dinuś nie tylko jest bardzo mądra ale i zrównoważona? ;) Ot, taki idealny pies... :lol: Po wizycie w wieluńskim schronisku, na stronie Zwierza, Wiata napisała: Dinka jest niezwykle mądrą i spokojną sunią. Quote
Justynak Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 A! I pozwoliłam sobie bezczelnie przekopiować plakat Dinki na forum wieluńskiego schroniska (mam nadzieje, że się nie gniewasz? :oops: ) Tylko nie wiem czy będzie sie go dało tam wydrukować... Mogła byś to sprawdzić, bo ja sie kompletnie na tym nie znam? :shake: jest tu: http://www.wielun.fora.pl/post25732.html#25732 Quote
agamika Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 oczywiście ze nie mam nic przeciwko, po to jest zeby jak najwiecej ludzi porozwieszało. Zaraz poprawki zamieszcze. Nawet nie wiesz ile razy plakat Kajtka poprawiałam (tego z mojego podpisu:oops: ) Quote
agamika Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 To sa dwie wersje nowe plakatu, różnią sie tylko zdjeciem i dopisałam ze Dinka jest zrównoważona:cool3: ten powyższy zmienie na miniature, Quote
Recommended Posts