San_(jagodowa:) Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Pewnego upalnego dnia wakacji 2006 pod bramę azylu Cichy Kąt w Tarnowskich Górach podjechała ciężarówka, z której wyskoczył kierowca i oznajmił mi, iż przywiózł psa, który błąkał się w pobliskiej miejscowości, on sam natomiast bardzo się spieszy, bo jedzie z towarem, a w ogóle to on tego psa dotykał nie będzie, bo jeszcze go ugryzie albo co... Z tymi słowami otwarł dzrzwi,a ja zamarłam w oczekiwaniu na co najmniej rottweilera. Z ciezarówki wyskoczyła mała, puchata kulka:crazyeye: Facet odjechał czym prędzej, a ja wciąż nie mogąc wyjść z szoku wzięłam ową kulkę pod pachę i wniosłam ją do azylu. Tak właśnie trafił do nas Pascal. Na terenie schroniska psiak został porządnie obszczekany przez bohaterkę Asanę, która gdy tylko obiekt wyzwisk odwrócił się w jej stronę dała dyla pod biuro, skąd jak z okopów mogła kontynuować bezpiecznie swój atak:razz: Na pierwszy rzut oka przemiła kuleczka okazała się jednak psiakiem z nieprzyjemnym charakterkiem:/ Nie wiem,co ten pies przeszedł w swoim życiu, ale na pewno nie było to nic miłego. Wrócił po kilku dniach z nieudanej adopcji. Zabrakło chęci, cierpliwości,nie wiem,czego jeszcze...Rodzina zniechęciła się do niego, bo okazał się kompletnie nieprzewidywalny. W jednej chwili domagał się pieszczenia,a w następnej znienacka chwytał głaszczącą go rękę. W azylu tez tak postępuje. W domu bał się kiedy zapalano światło i kiedy otwierano okna. Zagubiony, zupełnie nic nie rozumiejący psiak...Wydaje się, jakby zupełnie nie wiedział, czego człowiek od niego oczekuje i czego on sam może się po człowieku spodziewać. Nie jest już najmłodszy, ma ok. 7-8 lat. Czy znajdzie się ktoś, kto da szansę temu nieszczęsnemu psiakowi o wielkim imieniu? Niedawno został wykastrowany. Może to trochę pomoże mu się uspokoić. A tak wygląda Pascal: Quote
Asia_M Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Piękny piesek...To oczywiste, że skrzywdzony przez człowieka i dlatego teraz zachowuje się irracjonalnie...:( Ja wierzę, że uda się go uratować. Potrzeba tylko dobrego człowieka i spokojnego . Schron to nie miejsce dla takiego psiaczka!!! Pomóżmy znaleźć małemu domek!!! Quote
Asia_M Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Pascaliku, ktoś bardzo Cię skrzywdził, ale nie poddawaj się i nie trać wiary w dobrych ludzi... Quote
San_(jagodowa:) Posted January 15, 2007 Author Posted January 15, 2007 Wiem,że nie będzie łatwo,ale przecież on też zasługuje na to,żeby dać mu szansę... Pascal bardzo prosi o pieszczotki,ale głaszczącą go rękę traktuje dość nieufnie A tak prosi: Quote
Asia_M Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Boże, jakie słodkie łapeczki!!! :( Daje się pogłaskać, nie jest źle! W domowych warunkach szybko dojdzie do siebie!!! Wystarczy spojrzeć na ten pyszczek i już wszystko wiadomo!!! Quote
San_(jagodowa:) Posted January 16, 2007 Author Posted January 16, 2007 Tak,łapeczki ma Pascal przesłodkie:loveu::loveu::loveu: On cały jest śliczny,a gdyby go jeszcze wykąpać...:lol: Pascal pozwala się głaskać,ale tak jak pisałam nigdy nie wiadomo,czy nagle nie spróbuje ugryźć. Nie jest psem łatwym,lubi mieć swoje zdanie:evil_lol: :shake: Moje wrażenie jest takie,że on się boi zaufać i woli profilaktycznie ugryźć na wypadek,gdyby głaszcząca ręka nagle zapragnęła go skrzywdzić. Na pewno nie nadaje się do domu z dziećmi. Myślę,że mógłby ewentualnie mieszkać z jakąś suczką. Quote
Macho Posted January 16, 2007 Posted January 16, 2007 O tak....Pascal nie jest łatwym psem...aby go lepiej poznac, zrozumiec potrzeba czasu i troszke checi...on sam jest skolowany... nie wie dlaczego trafil do schronu i czego moze sie po nas- wolontariuszach spodziewac... miejmy jednak nadzieje ze nie pozostanie u nas dlugo bo to na prawde sliczny i kochany psiak...i nic nie moze poradzic na to ze tak bardzo boi sie zaufac ludziom... Quote
San_(jagodowa:) Posted January 16, 2007 Author Posted January 16, 2007 A to Pascal jako świstak:evil_lol: Zdjęcie pochodzi ze strony CK. Poprzednie prezentowane przeze mnie fotki są autorstwa wolontariuszki Asi oraz Israela :) Quote
Macho Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 ha ha Pascal- świstak!! :) suuper wyglada :) Quote
Macho Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 nie wiem jak Wam ale mi to spojrzenie mowi tylko jedno..."Wez mnie,daj mi dom i spokoj...no i troszke czasu...naucz mnie ufac ludziom...prosze wez mnie!" ja tylko to w nich widze...eh...taki piekny...a jakby go wykapac to kurcze na wystawe sie nadaje :D :eviltong: Quote
Asia_M Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 Zgadzam się, przepiękny piesek!!! I pyszczek taki do całowania :) Quote
San_(jagodowa:) Posted January 17, 2007 Author Posted January 17, 2007 Kto chce dać mu szansę??! Quote
Macho Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 no ludzie! Jagodowa pyta to odpowiadac! :eviltong: Quote
San_(jagodowa:) Posted January 17, 2007 Author Posted January 17, 2007 Dzięki Macho:cool3::evil_lol::lol: Quote
Macho Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 ale...jak to mozliwe...?nikt nie chce dac szansy Pascalowi?? nie ma chetnych....cos tu nie tak...:> Quote
Asia_M Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 Ludziowie, nie widzicie jaki to piękny psiaczek??? Quote
Macho Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 widzimy widzimy....tylko jak widac jeszcze TA osoba tego nie zauwazyla...ale zauwazy...na pewno :) Quote
San_(jagodowa:) Posted January 29, 2007 Author Posted January 29, 2007 A Ludzia jak nie było tak nie ma...:shake: Quote
Macho Posted February 2, 2007 Posted February 2, 2007 jeszcze sie te Ludz znajdzie...tylko kiedy?? jak dlugo mozna czekac....:( Quote
San_(jagodowa:) Posted February 4, 2007 Author Posted February 4, 2007 Puchata kuleczka trudnej miłości chce do domkuuuuuuuuu! Quote
Recommended Posts