Mysia_ Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Sunia poz.4957 do schroniska w Zabrzu trafiła 8 października 2006 roku, jednak nie był to początek tragedi jaka ją spotkała.... :-( Najpierw przebywała w schronisku w Rudzie Śl. gdzie oddał ją właściciel pijak, który stwierdził, że psa nie potrzebuje i już jej nie chce :angryy: Jednak ona zaślepiona wielką, bezinteresowną miłością uciekała ze schroniska i wracała do swojego ukochanego pana, a on wciąż przyprowadzał ją spowrotem. Pewnego razu ten człowiek (który był dla niej wszystkim) poraz kolejny oddając ją do schroniska, powiedział, że "jeśli jeszcze raz ta głupia suka wróci to ją zabije głową o mur" :shake: :angryy: Pani kierowniczka schroniska w Rudzie Śl. nie wiedziała co robić, przywiozła ją do schroniska w Zabrzu, ponieważ Sunia z Zabrza ma o wiele dalej do domu... Na początku wszystko było w porządku (nawet nie próbowała uciekać), troszkę popadła w depresję, ale potem jakoś wróciła do siebie. Niestety zaczeła uciekać z boksu (jak to robi nie mam pojęcia:roll: ). Za pierwszym razem uciekła, ale jeszcze tego samego dnia udało mi się ją złapać, ponieważ trzymała się blisko schroniska. Za drugim razem w schronisku nie było jej kilka dni, ale wróciła pod schronisko i komus udało się zachęcić ja do wejścia do schroniska. Najgorzej było kiedy uciekła trzeci raz :shake: W schronisku nie było jej ponad tydzień, trzymała się blisko , ale nikomu nie chciała dać się złapć, pomimo, że mnie znała bała się podejść , już myślałam, że nigdy jej nie złapiemy :-( Jednak dzisiaj znalazłam jej kryjówkę (Sunię zdracił dźwięk numerka przy obróżce), na mój widok chciała uciekać, ale jedzenie ją zwabiło, bo była strasznie głodna :-( No i złapałam ją... Ale co teraz? :placz: Już naprawdę nie wiem co robić.... Teraz dałam ją do szpitalika, ale długo nie może tam zostać, a na pawilon nie może wrócić, bo znów ucieknie :shake: Sunia jest bardzo wyczerpana i wygłodzona, wygląda bardzo kiepsko :-( Obawiam się , że może być w ciązy, bo ma brzuszek podejrzanie gruby, a nie zdążyła być wysterlizowana, ponieważ w schronisku mieliśmy nosówkę i były wstrzymane wszelkie zabiegi (osłabione psiaki po zabiegach szybko łapią choroby). Co tu robić? :shake: :placz: POMOCY! Quote
jolap. Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Śliczne rudziątko potrzebuje domuuuuuuuuu :placz: ! Quote
Mysia_ Posted January 14, 2007 Author Posted January 14, 2007 domek jest bardzo, bardzo potrzebny.... :-( Quote
-Martyna- Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 a sterylka aborcyjna nie wchodzi w rachube?... Quote
supergoga Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Jesli jest zdrowa może zróbcie jej strylkę aborcyjną, zanim dojdzie do siebie postaramy sie jej cos pomóc. Napisz, jaka jest do ludzi, innych zwierząt i w jakim jest wieku. Quote
Mysia_ Posted January 15, 2007 Author Posted January 15, 2007 Póki co Sunia jest zbyt osłabiona, żeby przeprowadzić zabieg sterlizacji :shake: W schronisku nie było jej ponad tydzień, więc nie wiem czy cokolwiek przez ten czas jadła :-( Jest w wieku około 7 latek (pani kierownik z Rudy Śl. mówiła, że ma jakies 5 lat, ale według mnie więcej) :roll: Nie wiem jaka jest wobec kotów , ale to można sprawdzić, a jesli chodzi o inne psy to troszkę lubi się rządzić przy jedzeniu, ale na spacerach bawi się z psiakami :cool3: Quote
Mysia_ Posted January 16, 2007 Author Posted January 16, 2007 na pierwszą stronkę Suniu! :roll: :-( Quote
Mysia_ Posted January 16, 2007 Author Posted January 16, 2007 nie wiem, bo od niedzieli nie byłam w schronisku :-( Quote
Mysia_ Posted January 17, 2007 Author Posted January 17, 2007 Proszę, nie zapominajmy o Suni... Ona musi znaleźć domek.... :roll: Quote
-Martyna- Posted January 21, 2007 Posted January 21, 2007 malutka malizna powinna byc juz w domku... oglosilabym ja, ale musze wiedziec czy ona jest w ciazy czy nie... nie moge wystawic szczennej suczki bez zasygnalizowania tego faktu Quote
Mysia_ Posted January 21, 2007 Author Posted January 21, 2007 Sunia najprawdopodobniej w tym tygodniu będzie sterlizowana, bo już czuje się dobrze i nabrała sił :) Jej brzuszek jest nieco zaookrąglony, ale wcale nie musi być w ciąży, pożyjemy zobaczymy :roll: Quote
-Martyna- Posted January 22, 2007 Posted January 22, 2007 no to ja wystawie , ale dopiero wieczorem , a najpozniej jutro... Quote
-Martyna- Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=160411857 malusia szuka domku... Quote
-Martyna- Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 czy Kruszynka jest juz po strerylizacji? Quote
Recommended Posts