Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 271
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

z bazarku dostałam przelew od Marudy na kwotę 120zł i połowę tzn 60zł przeznaczam dla Cotki.
Czy dane do przelewu są aktualne? I w tytule przelewu napisać "BERKANO dla Cotki u Halbiny"?
Fundacja Pomocy Zwierzętom Bezdomnym "Szara Przystań"

Zabrze , 41-800
Ul. E. Czogały 9
IV od. PKO BP SA w Zabrzu 27 1020 2401 0000 0202 0240 5868

Posted

Halbinko - tak CI odpisali na zabrzańskim:

[quote name='Agucha']Halbino, znalazłam coś takiego!
http://ogloszenia.wp.pl/id_ogl,112520061,kat,6165,o,ZAGINAL-KOT-,s,agt,ogloszenie_drobne.html?S[kat]=6060&ticaid=1db9c

Dnia 03.01.2012r. (wtorek) zaginął kot, 5-letni samiec. Zaginął w Zabrzu - Maciejowie w okolicach ul. Opawskiej 2 . Kot jest bury pręgowany z pomarańczowym noskiem. W razie jakichkolwiek informacji proszę o kontakt pod nr. tel. 605-123-773 lub 695-261-896

Posted

[quote name='halbina']

znajdź pięć różnic... :evil_lol:

A wiesz Halbinko - na czyje zdj. popatrzyłam najpierw jak usłyszałam o Cotce....

No ale Marion już się nigdy nie odnajdzie. :(

Posted

Mickiewicza kończy się na domkach fińskich, które są wiejską zabudową ;-) i jest tam sporo wolnych kotów- jeśli Marion poszła w stronę jednostki wojskowej to są spore szanse na Jej przeżycie.

Posted

Witajcie, dzwoniła do mnie Bjuta, domek został odwiedzony i zaakceptowany. Mieszkają tam dwa pieski, a po porzedniej kotce, która z powodu starości odeszła za TM, wielka tęsknota. Wszystkie trzy osoby chcą kotkę i nie mogą się już jej doczekać. Koteczka miałaby szanse wychodzić na ogrodzony teren, w okolicy nie ma dużego ruchu samochodów, to dzielnica willowa, ludzie najwyżej dojeżdżają na swoje posesje. Myślę, że wobec opinii Bjuty, że ludzie kochający zwierzaki, można Cotkę im oddać. Kotka jest wysterylizowana, nie zauważyłam, żeby pchała się na wolność drzwiami czy interesowała otwrtymi na oścież oknami. To raczej kanapowiec i pieszczoch. Po okresie kilku tygodni aklimatyzacji i przy nadzorze w początkowej fazie jej wychodzenia z domu, raczej nie powinna się szlajać za daleko i chętniej będzie kotem nakolankowym niż ogrodowym :-) Są dwie sprawy: pierwsza to szczepienie. Oczywiście wolelibyśmy wydać ją zaszczepioną. Druga - transport. Państwo są gotowi przyjąć ją już jutro, w sobotę, ba - czekają z utęsknieniem na nią. Napisałam do Berkano, jakie są szanse na jutrzejszy transport. Ja mam już różne plany na jutro, ale zobaczymy, co Berkano odpowie... Gdyby dała radę, to rano mogłabym jeszcze kotkę zanieść do Formicy i zaszczepić. Jeśli transport jutrzejszy się nie uda, to proszę o podanie możliwego terminu.

Posted

Halbinko małż powiedział, że dopiero jutro wieczorkiem mógłby Cotkę powozić, bo nie jest pewien, o której z pracy wróci.
Tak koło 14-15 napisałabym dokładnie o której podjedzie po Młodą.
A do Ciebie pójdzie paczka z kocimi smakołykami :)

Posted

Dopiero dotarłam - ale Halbina już najważniejsze napisała. Ludzie bardzo sympatyczni. Poprzednia kicia - Zuzia była ze schroniska, mieszkała z nimi 12 lat. Niestety dostała wylewu, i po jakiś próbach ratowania jej, wet doradził jednak TM. No i tak się stało pół roku temu. Dojrzeli do nowego kota, bo dom bez kota jest pusty. Pani pracuje w szpitalu na Ochojcu - przypuszczam, że w jakiejś recepcji, ale dokładnie nie dopytałam. Mąż jest akurat na L4 więc rzeczywiście im zależy, żeby teraz kociaka dostać, bo mieliby czas żeby go wprowadzić na spokojnie. Syn - nie może się doczekać, bo pracuje na kumputerze i Zuzia mu zawsze "pomagała" klikać. Są dwa psy. Matka z synem, teraz już wysterylizowani. Takie typu włochate, nieco większe jamniki. Ona Biała, on czarno-biały. Ale akurat teraz taki okres - że oba "czarnawe." Psiaki w dobrej kondycji, zadbane, widać że kochają swoich ludzi, no tyle że wysmotruchane (ale wszędzie jedno błoto, trudno się dziwić). Mieszkają za dnia w ogrodzie i mają stale otwarte okienko do piwnicy. Na noc przychodzą do domu - mają legowiska w korytarzu. Posłanko po Zuzi jest wyprane i wygotowane, tak samo drapaki, i czekają.
Psiaki zawsze żyły z kotem, więc mam nadzieję, że jakiejś wielkiej draki nie będzie, jak się Cotka wprowadzi. Cotka miałaby do dyspozycji całe mieszkanie (bo psy nie są za bardzo wpuszczane na pokoje, chyba że jest akurat burza, albo strzały, których się boją - to drapią w drzwi i wtedy mają wstęp na salony.) A latem - drzwi do ogrodu są po prostu otwarte - więc z całą pewnością, po jakimś czasie, będzie kotem wychodzącym. Państwo wiedzą, że na razie to nie wchodzi w grę. Prosty dom, z sercem do zwierząt.

Posted

[quote name='BERKANO']Halbinko małż powiedział, że dopiero jutro wieczorkiem mógłby Cotkę powozić, bo nie jest pewien, o której z pracy wróci.
Tak koło 14-15 napisałabym dokładnie o której podjedzie po Młodą.
A do Ciebie pójdzie paczka z kocimi smakołykami :)[/QUOTE] a i nocka jakaś krótka się zrobiła...

Dobrze :-) mam nadzieję, że nam się uda to wszystko logistycznie połapać... między nami a domkiem, no i jeszcze z Formicą... wieczór mi nawet bardziej pasuje, bo ranek i okolice południowe mi się skomplikowały znowu... heh...

Bjutko, bardzo serdecznie dziękuję za wizytę i opinię :-)

Czarodziejko, a Tobie za pomoc w wyżywieniu kociarni!