Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Się miałam rozpuścić z jadaczką (w wolnym tłumaczeniu z niezbyt ładnym komentarzem) ale, spuściłam powietrze, bo wiem BB, że czuwasz.
Oboje ci chętni to niestety nie moje Matrix.

• Replies 393
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Maluchy były dzisiaj u weta na szczepieniu.
Sid waży 5 kg , a Diego 5,1 kg.
Sid jak do nas przyjechał to stwierdziłam, że nie myje sobie sisiola ( przemywałam ) ale dzisiaj pokazałam wetce i okazało się, że ma zapalenie napletka.Dostałam maść Atecortin i mam smarować 3 x dziennie.
Maluszki są bardzo grzeczne, szybko załapały gdzie się siusia , psocą się kociakom :evil_lol: - bawią się z nimi jak ze szczeniakami , a te nasze głupole ( przede wszystkim Orfeusz ) pozwalają im na wszystko.
Telefony się "urywają" ale jeszcze nikt sensowny nie zadzwonił.Same oszołomy :shake:.
Wysyłam ankiety i albo brak odpowiedzi albo wypełnona ankieta odrzuca potencjalny domek.

Posted

Bosko, że bawią się z kociakami. :-)

Sid, a Ty co? Nie wygłupiaj się, zdrowiej!

No nic, trzeba uzbroić się w cierpliwość. Musi się ktoś do rzeczy trafić.

Bądźcie grzeczne słodziaki, nawet nie wiecie, że urzędujecie w raju!

Posted

ja taka gupia bylam myslalam kiedys,ze ladnemu psu latwiej dom znalesc....do czasu az musialam wyadoptowac Fifi(male, puchate yoreczkowate) nic bardziej mylnego.ilosc zainteresowanych odwrotnie proporcjonalna do jakosci...

Posted

Wklejam dwie odpowiedzi z ankiety:
[FONT=Times New Roman] [/FONT]
[FONT=Times New Roman] " 20.Jaki jest Państwa stosunek do kastracji/sterylizacji zwierząt? Co sądzą Państwo o rozmnażaniu psów „dla zdrowia”?[/FONT]
TAK WEDLE MNIE PSY POWINLY SIE ROZMNAZAC MAJA DO TEGONPRAWO JAK MY LUDZIE A DO KWESTI DOSTANIA PSOW JEST WIELE CHETNYCH I MAJA DO TEGO WARUNKI TAKA DROGA SZYBCIEJ POSZUKAC DOM DLA PIESKA
43.[FONT=Times New Roman] Czy zgadzacie się Państwo na wizytę przedstawiciela wolontariatu w Państwa domu przed adopcją i po adopcji? Czy możliwa jest[/FONT][FONT=Times New Roman] obecność wszystkich członków rodziny podczas wizyty?[/FONT]
NIE ZGADZAM SIE PONIEWAZ JESLI STARAM SIE O PSA TO MAM WARUNKI DLA PSA I JEGO POTRZEBY "

Ręce opadają i nie tylko.Zastanawiam się czy nie wpisać faceta na czarne kwiatki

Posted

[quote name='KateBono'](...) Ręce opadają i nie tylko.Zastanawiam się czy nie wpisać faceta na czarne kwiatki[/QUOTE]
Nie tylko ręce opadają. :roll:
Z wiadomym wykropkowaniem wpisz. Lepiej na zimne dmuchać.

Posted

[quote name='KateBono']Maluchy były dzisiaj u weta na szczepieniu.
Sid waży 5 kg , a Diego 5,1 kg.
Sid jak do nas przyjechał to stwierdziłam, że nie myje sobie sisiola ( przemywałam ) ale dzisiaj pokazałam wetce i okazało się, że ma zapalenie napletka.Dostałam maść Atecortin i mam smarować 3 x dziennie.
Maluszki są bardzo grzeczne, szybko załapały gdzie się siusia , psocą się kociakom :evil_lol: - bawią się z nimi jak ze szczeniakami , a te nasze głupole ( przede wszystkim Orfeusz ) pozwalają im na wszystko.
Telefony się "urywają" ale jeszcze nikt sensowny nie zadzwonił.Same oszołomy :shake:.
Wysyłam ankiety i albo brak odpowiedzi albo wypełnona ankieta odrzuca potencjalny domek.[/QUOTE]

to prawda, my z Elá tez mamy sporo zapytan, telefony Ela ma stale, ale malo kogo w ogóle mozna zakwalifikowac dalej :OOO Jest paré ankiet gdzie Ela mysli ze mozna ich sprawdzic. Dzis biedna juz padla przy tym swoim malym potffforze, ale jutro od rana siadamy do ankiet i napiszemy prosbé o ewentualná wizyté zeby bylo wszystko jasne i ewentualnie wznowic ogloszenia jesli nikt sié nie nada ;pp

Tylko ze dotychcasowe ogloszenia sá na okolice DT, a czy mozna prosic o pakiet na Kraków? Ela ma malá sraké w Krakowie a jak dzwoniá o Diego i Sida to mozna by i Sonié zaproponowac?

Posted

szczeniaki są sliczne naparwde, wiec chętnych dużo, nie zawsze jak widać z dobrymi intencjami... Jeszcze może przebolałabym to o kastaracji ( w umowie do podpisania i tak pewnie bedzie klauzula o wymogu kastracji), ale jak juz ktos nie chce zgodzic sie na wizytę przed adopcyjną bo po co takie ceregiele....

Posted (edited)

Chwilowo jestem zawalona ogłoszeniami -> bazarek. Kilka dodałam na Kraków.
Allegro - 680 wyświetleń, 9 obserwujących, jeden kozak zalicytował za 5 zł (odwołałam, wyślę info o procedurach adopcyjnych i ankietę).

Edited by BeaBono
Posted

[quote name='BeaBono']Chwilowo jestem zawalona ogłoszeniami -> bazarek. Kilka dodałam na Kraków.
Allegro - 680 wyświetleń, 9 obserwujących, jeden kozak zalicytował za 5 zł (odwołałam, wyślę info o procedurach adopcyjnych i ankietę).

dziéki Bea :)

[quote name='natalia.']Dziewczęta, a czy ta ankieta mogłaby trafić i do mnie? Przyda mi się na pewno jak będę szukac domków dla zwierzątek. Z góry dziękuję :) mail: natalia@animal-security.pl

wyslane

[quote name='inusia00111']hej. ja pisze ze juz nie szukać do nas nikogo z wizyta bo od środy moja siostra ma 3.5 letnią spanielkę Dianę :) nie miałam czasu wcześniej na pisać, wiec pisze dopiero teraz :)
a dla ciekawskich kilka zdjeć Dianki ;D

http://imageshack.us/g/259/zdjcie1113.jpg/

Piékna sunia! Gratulacje.