Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 167
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witaj Kruffinka
Dzień w psim hoteliku kosztuje różnie. Zależy jak duży jest psiak, jaki hotelik, kto go prowadzi i jakie są warunki.
Ceny hotelików w zasadzie są od 15 do 35 zł za dobę. Ale często (zwłaszcza przy tych niższych opłatach) dochodzi jeszcze cena jedzenia lub dostarczamy sami.
Tu należy się również wyjaśnienie, że często brak jakichkolwiek miejsc hotelowych (zwłaszcza w czasie ferii i wakacji) i w tym czasie albo ceny są podnoszone, albo naprawdę nie ma gdzie psiaka umieścić.

Dla psiaków z Dogo czasem dostajemy jakieś zniżki, przy czym najniższa zazwyczaj stawka to te 10zł za małego psa lub 15zł. za dużego.

Warunki - to również zależy gdzie jest hotelik, bywają:
"domowe" - w pomieszczeniu mieszkalnym,
kojec z budą kryty,
kojec z budą nie kryty,
oraz wszelkie inne możliwości np. przy klinikach wet.często są specjalne pomieszczenia z wybiegiem.

Mam nadzieję, że niczego nie pominęłam.

Posted

Dzieki wielkie za info. Pytam poniewaz jesli jest szansa na dom dla Dianki (tak wynika z ktoregos z postow) to moze mozna ja na klika dni umiescic w jakims hoteliku zamiast wysylac ja na Paluch. Moze moglibysmy z mezem pomoc finansowo w oplaceniu dla niej hoteliku do wyjasnienia czy Ci Panstwo beda mogli ja zabrac.

Jak moj maz zobaczyl jej pyszczek to odpadl... niestety mamy u siebie nowy nabytek, ktory nie koniecznie wie co sie dzieje w kolo i nie wiemy jescze jak reaguje na wiele rzeczy.

Nam 3 miesiace temu zginal pies (mix rottka i setera) i podczas jego poszukiwani znalezlismy mega pogryzionego przez kleszcze Klonka (pies, mix rottka w wieku Dianki) , chcielismy odnalezc jego wlascicieli ale nikt sie nie zglosil....wiec Klon wlasnie konczy przekopywac nasz ogrodek bo czesc mebli ogrosdowych juz zjadl. Nasz psiunek byl psem podworzowo-domowo-podrozniczym (mial bude na polu, do domu wchodzil jak mu sie pozwolilo co dzialo sie non stop i podrozowal z nami zarowno do moich Rodzicow jak i na Mazury...bardzo to lubil), Klonek wydaje sie byc bardzo podobny w usposobieniu. Przez pierwsze dni trzymalismy go w domu bo byl bardzo chory, potem w garazu bo spedzal wiele czasu na polu, teraz Klon mieszka w budzie Hewka w puchatym sianku panoszy sie w okolicy i dumnie prezentuje obroze, szczeka i tylko czekamy az zacznie fruwac (bardzo wysoko podskakuje) ale jeszcze dobrze go nie znamy.

Posted

Bardzo dziękujemy za deklarację pomocy finansowej. To dla Diany ogromnie ważne !!!!

Szczerze mówiąc, to nasze plany były właśnie tego typu (hotelik dla Dianki aż do czasu znalezienia domu), ale jak widać z treści wątku marnie nam idzie kwestowanie na rzecz opłat.
Na Dogo jest masa psich nieszczęść, więc nie ma się nawet czemu dziwić, że tak krucho z funduszami.

Nie mamy na dzień dzisiejszy wiadomości jak długo przyjdzie Dianie czekać na ewentualną decyzję co do adopcji.
Wiemy natomiast, że do wtorku Diana musi zostać zabrana z Psiego Losu !
I jest to twardo wyznaczony termin (nie wiemy, czy ma szansę ulec przesunięciu, raczej nie).

Każdy, kto zechce wspomóc opłacanie hoteliku dla któregokolwiek psiaka z PL może to zrobić
wpłacając na AFN z tyt. przelewu "Psi Los-DT".
Jeśli wpłata jest dla konkretnego psiaczka - wystarczy w jego wątku wpisać wysokość przelanej kwoty (w przypadku Dianki - w tym wątku).
W razie pytań - chętnie udzielimy odpowiedzi.

Kruffinka - ja jak Twój mąż - patrząc na pyszczek Diany - odpadam......
Gdybym tak miała domek.......
Co do Waszego nabytku - dobrze, że jakieś psiejskie nieszczęście spotkało Was na swojej drodze !

Posted

Wlasnie zlecilismy przelew na hotekik dla Dianki. Mam nadzieje ze to troszke pomoze. Bedziemy sledzic jej losy i trzymamy za nia kciuki :-)

(Przelew na konto podane na Allegro, kwota: 200 PLN, termin realizacji 19.02.07)

Posted

Bardzo dziękujemy w imieniu Diany i oczywiście naszym własnym !!!!

Tak dla porządku (ponieważ zdarza się, że na Allegro są "lewe" aukcje) poproszę o potwierdzenie czy przelew jest na podane niżej konto:

78213000042001038801430001
ALARMOWY FUNDUSZ NADZIEI NA ŻYCIE
UL.JAGIEŁŁY 5 M 19
14-100 OSTRÓDA

Tylko to konto jest Dogomanii !

Posted

Tak, tak potwierdzam oczywiscie, o Diance dowiedzielismy sie wlasnie z Allegro z aukcji wystawionej przez "b and e" (***Piękna owczarkowata sunia pilnie szuka domu*** (numer 163143280) tam byl numer konta i link do dogomanii :-)

Posted

b and e to mój nick:razz:
witam dopiero teraz ale bylam caly dzien w pracy i na dogo zajrzec nie moglam:oops:
jest nam szalenie milo ze odwiedzasz dianke na jej temacie, kazda zlotowka sie liczy:loveu:

Posted

prosilabym o "podbijanie" dianki na dogomanii bo jak sama widzisz ma slaba ogladalnosc, a sunia taka piekna:shake:

Jeszcze raz baaardzo dziękujemy w swoim i dianki imieniu:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Tak Beatka ma rację (niestety) - ciężko nam samym poradzić sobie z wątkami psiaków z Psiego Losu.
Każdy z nich wymaga pomocy.

Diana jest biedna z tą łapiną.
Nie wolno nam o niej zapominać !!!!!
Szczególnie ważne w tym przypadku jest zatroszczenie się o nią, by nie trafiła w złe warunki !!!!

Pomóżcie z nami Dianie - Bardzo prosimy !!!!!!

Posted

Ludzie - pomocy dla Dianki !!!!!
Poniżej link do strony Szpitala Psiego Losu.
http://www.kundelpolski.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=26&Itemid=37
Tym razem już mamy nóż na gardle !!!!!
KWL - nie mogę się do Ciebie dodzwonić !!!!!! Nie mamy żadnych uzgodnień, a czas właściwie tylko jutro !!!!!

Czy Ktoś może pomóc Dianie dając tymczas chociaż na trochę ?????
Nie mamy umówionego jeszcze hoteliku !!!!! A termin jest jednak sztywny !!!!

Posted

Kombinuje i wychodzi mi coś takiego...co do powyższych.
1) Ida ma hotelik po stwace bardzo preferencyjnej i mieszka w swoim pokoiku w domu nie w budzie.
2) Możliwe by było dokwaterowanie do hoteliku drugiego psa pod warunkie że mogłyby mieszkać razem (moje kiedyś tak mieszkały)
3) Może jeśliby się dało gdzieś przeniść Idę to w zamian możnaby było dać tam Dianę i Łatka (Czy kiedy były w PL się dobrze traktowały ?)
4) Idunia jest trudna w kontakcie, bo prawdopodobnie ma problemy ze słuchem. Dlatego nie powinna pozostawać sam na sam z innymi psami.

Posted

Na stronie psiego losu i na kundelku jest info z dzis z godzny 13 z minutami ze Pan Janusz Orzechowski osobiscie zaadoptowal Dianke (i jeszcze drugo psinke Vanilke)..... Chyba Dziewczyna miala szczescie!!!!
Prosze potwierdzcie czy czegos nie pokrecilam i czy juz sie moge zaczac cieszyc :lol:

Posted

Widzę, to samo na stronie...jeśli to fakt, a skoro jest napisane nie wypada wątpić to pozostaje się już tylko cieszyć, ale i pamiętać o Łatku w kotłowni i Idzie w hoteliku i Wedelku u Qroquiet...

Posted

Kruffinka - sama nie wiem co Ci napisać.
Jest tu kilka kwestii do wyjaśnienia. Jak sądzę, już jesteśmy w trakcie prowadzenia tych wyjaśnień.
Jak widzisz KWL był dość "opanowany" w swojej radości.
Ale mam nadzieję....

Jeśli zechcesz nam nadal towarzyszyć - za jakiś czas odpowiemy na Twoje pytanie.
I zgadzam się z KWL - w hoteliku mamy jeszcze Idę z Pl, Łateczka z PL w kotłowni i Wedelka z PL z nie wyjaśnioną jeszcze do końca przyszłością.

Te psiaki nadal potrzebują naszego wsparcia i pomocy w szukaniu domu.