Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

napisz najbardziej pod adopcje, bo na tym zależy nam najbardziej:cool3:
tylko zrób jakiś dramat żeby ludzi bardziej za serce lapalo;)

i zrób od razu dla idy i latka, a ja je wystawię:razz:

• Replies 167
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dianka wciąż jeszcze czeka na opiekuna w Psim Losie !!!!!!
Bardzo prosimy o pomoc dla suni !!!!!

27.01. miała kolejną operację łapy - tylko i wyłącznie dzięki Panu Januszowi Orzechowskiemu dalsze leczenie jej doszło do skutku. To duże koszty.
Niestety nie udało się nam na Dogo uzbierać na ten zabieg.

Bardzo byśmy chcieli by chociaż mogła dochodzić do siebie we własnym domu !!!
To śliczna suczka !!! Pomóżcie w szukaniu domu !!!!!

Posted

Konkretnie mnie, chciałem dziewczynę pomiziać za uchem, ale huknąłem ręką w ten jej kołnierz i się dziewczyna przestraszyła :-(. Lucek nikogo nie straszył, poza tym że odpyskował troszkę Wedelkowi, który jak wiadomo wszystkich gości uważa za SWOJE głaskawki :-)

Posted

Z przykrością zawiadamiam, że czasu Diana ma naprawdę niewiele.
TYLKO DO 20 LUTEGO !!!!!!!!!!!!!!!!
Poniżej cytat ze strony "kundel Polski".

"WEDELEK, VANILKA I DIANA TRAFIĄ 20 LUTEGO DO SCHRONISK!

Pojawiła się długo oczekiwana szansa na dom dla Wedelka. Zapoznałem się z merytoryczną treścią prowadzonej na ten temat dyskusji na jednym z forów poświęconych zwierzakom. Wśród wielu propozycji i sugestii dot. przyszłego domu dla Wedelka (kafelki, baseny, dopuszczalna ilość godzin pracy osoby adoptującej zwierzaka itp.), zapomina się, że Wedelek od kilku miesięcy przebywa w lecznicy weterynaryjnej, która nie jest schroniskiem!

W dyskusji na temat „idealnego domu” oraz „idealnego opiekuna” zapomina się, że codziennie zmuszony jestem pokrywać z prywatnych środków koszty pobytu tego zwierzaka (i innych bezdomnych) w lecznicy. Jakoś nie przypominam sobie, aby ktokolwiek z dyskutujących partycypował w kosztach utrzymania i leczenia bezdomnych zwierząt, które aktualnie przebywają w „Psim Losie”.

W dyskusji tej zapomina się, że Wedelek, Vanilka i Diana, nie sa w stanie zagrożenia życia i blokują miejsca dla innych zwierzaków, które wymagają natychmiastowej interwencji medycznej. Dla wielu rannych zwierząt, interwencja Psiego Losu jest jedyną szansą na życie. Codziennie odmawiam tej pomocy, ponieważ Psi Los, zamiast realizować funkcję jednostki ratunkowej - pełni funkcję „nieformalnego schroniska”. Te inne zwierzęta, którym odmawiam pomocy – też mają tylko jedno życie. Jest to życie tak samo bezcenne, jak życie Wedelka, Vanilki i Diany.

W związku z powyższym informuję, że w ciągu 14 dni przywrócę pełną „drożność” lecznicy Psi Los. Jeżeli nie znajdę domów adopcyjnych lub tymczasowych dla Wedelka, Vanilki i Diany, zwierzaki te trafią do schronisk. Wedelek zostanie odwieziony do Krzesimowa, Wanilkę oddamy do dyspozycji lokalnych władz właściwych dla miejsca potrącenia (Otwock), Diana zostanie przekazana władzom m.st. Warszawy i trafi do schroniska na Paluchu.

Pozostaję z poważaniem,
Janusz Orzechowski "

Jestem przerażona, co mozna zrobić ????? Ja już naprawdę nie wiem...
I tak niewiele Osób interesuje się tak naprawdę losem tych psiaków.

Posted

dianka jest na allegro, paros wystawila ja w internecie...nie wiem co jeszcze można zrobić...podalam numer do psiego losu, ale widze ze nikt nie dzwonil w jej sprawie?:shake:

Posted

Beatko - proszę - podaj w tyt. wątku, że Diana ma czas tylko do 20 lutego, a potem trafi do schroniska.

Bardzo prosimy o pomoc dla Diany !!!!!
Jak ona sobie poradzi, jest taka spokojna i na dodatek łapa jeszcze długi czas będzie niesprawna....klęska !!!!!!!!!!

Posted

Bardzo prosimy o pomoc !!!!
Diana przed 20 lutego musi opuścić Klinikę !!!!

To pilna sprawa - potrzebna jej i nam Wasza pomoc !!!!
Jeśli nie możecie dać jej DT lub domu, pomóżcie finansować hotelik dla psinki !!!

Wpłaty na AFN.

Będziemy bardzo wdzięczni w imieniu Diany i własnym !!!!!

Posted

A czy coś wiadomo, czy ktoś zgłaszał się w sprawie Diany? :roll:

Zajrzałam na stronę kundlapolskiego aby zobaczyć co u Diany i strona prawie jest pusta tylko to (kopiuję):

Szpital Psiego Losu
Ze względu na przepełnienie szpitala "Psiego Losu", uprzejmie informuję, że wstrzymujemy jakiekolwiek akcje ratunkowe na rzecz bezdomnych zwierząt.
W przypadku zdarzeń z udziałem bezdomnych zwierząt prosimy o niezwłoczne powiadamianie dyżurnego Straży Miejskiej m.st. Warszawy (tel. alarmowy 986) w celu natychmiastowego podjęcia akcji ratunkowej przez służby miejskie.

Posted

Na razie chyba nie, więc czas się przynajmniej zacząć deklarować czy ktoś coś wrzuci, ja na dziś wysupłam 50 zł. Zaraz pójdzie.

Posted

Prosimy o wpłaty, DT lub adopcję dla wszystkich pozostałych psiaków z PL, chociaż faktycznie Dianka jest chyba najbardzie w potrzebie.