_beatka_ Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 WYPADEK NA WALE MIEDZESZYŃSKIM! Sobota 6 stycznia 2007 r. – godz. 15.20 W dniu dzisiejszym o godz. 12.51 Pogotowie Ratunkowe dla Zwierząt otrzymało informację, że na Wale Miedzeszyńskim (skrzyżowanie z ul. Wojsławicką) błąka się kulejący, wystraszony pies, prawdopodobnie potrącony przez samochód. Wysłano ambulans ratunkowy Psiego Losu. Na miejscu zdarzenia było obecnych dwóch panów, a wystraszony i obolały pies kręcił się obok. Użyto specjalistycznego chwytaka i spremedykowano psa, który z bólu usiłował ugryźć osoby niosące mu ratunek. O godz. 13.02 ranny pies był już w ambulansie, do Psiego Losu psiak dotarł o godz. 13.17. Wykonane badania wykazały złamanie poprzeczne kości promieniowej i łokciowej prawej kończyny piersiowej. Nastawiono złamaną kość i założono opatrunek gipsowy. Za około 2 tygodnie zostanie zrobione zdjęcie kontrolne. Wtedy okaże się, czy konieczna będzie operacja osteosyntezy. Jest to młoda ok. 1,5 roczna, zabdana suczka, która miała ciemnobrązową skórzaną obrożę. NA PEWNO MA WŁAŚCICIELA! Od lekarzy sunia otrzymała nowe imię – DIANA. Szukamy właściciela tej suczki! zdjecia tutaj: Quote
GreenEvil Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Dianka jest mixem rottka z onkiem... jest cuuuuuudna :loveu: poprostu sie zakochalam jak ja tylko zobaczylam- zdjecia nie oddaja jej uroku :loveu: pzdr GreenEvil Quote
przyjaciel_koni Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Dianka jest prawdziwie piękną sunią. Biedna taka z tą złamaną łapą. Bardzo niezadowolona z gipsu. Oby tylko dobrze się zrastała. Niewiele jeszcze wiemy o jej charakterze. Postaramy się w najbliższym czasie uzupełnić nasze informacje. Dianka pilnie potrzebuje domu z odpowiednim opiekunem - z racji niewiedzy o jej zachowaniach musi to być ktoś odpowiedzialny i chyba znający nieco psychikę psiaków. Może się jednak okazać za jakiś czas, że Dianka jest bardzo spokojna, wtedy właściwie każdy kochający psiaki Człowiek będzie odpowiedni. Quote
ronja Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 byłam wczoraj ze swoimi uczniami w Psim Losie. nasz spacerek Quote
_beatka_ Posted January 18, 2007 Author Posted January 18, 2007 co u dianki? prosimy o szczegolową relacje:razz: Quote
ronja Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 Dianka zdała test na dzieci na piątkę. Poruszanie sprawie jej delikatną trudność, chyba nie dokońca jeszcze przyzwyczaiła się do gipsu. Fajna sunia. Nie zdawałam sobie tylko sprawy, ze jest taka duża Quote
ronja Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 malagos napisał(a):Ronja, kochana jesteś.....:buzi: ee, malagos, ja między innymi realizuję program mojego autorstwa dla moich podopiecznych "Jestem potrzebny". Chcę, by nauczyli się, że nie żyją tylko dla siebie (pomimo swego uposledzenia), ale moga zrobić wiele dla innych. Ta wycieczka wywołałą w nich jakieś emocje, bo dziś wielu z nich podchodziło do mnie i wspominałao Dianę i Wedelka Quote
Isabel Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 Ronja, wielkie brawa!!! Program rewelacyjny pod każdym względem!!! Quote
GreenEvil Posted January 18, 2007 Posted January 18, 2007 POdnise... sluchajcie Dianka naprawde jest prz-pie-kna !!! 100 razy bardziej niz na tych zdjeciach :D pzdr GreenEvil Quote
elles Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 śliczna psina, nadal jest poszukiwany właściciel, czy już można szukać nowego opiekuna? Quote
przyjaciel_koni Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 Dianka równie pilnie potrzebuje miejsca jak pozostałe psiaki z Psiego Losu !!! Prosimy o Waszą pomoc !!!!! Nie jesteśmy w stanie sami zapewnić tym wszystkim biedakom miejsc !!!! Quote
_beatka_ Posted January 20, 2007 Author Posted January 20, 2007 sa jakies wiesci o wlascicielu?podobno ktos jej szukal?:razz: Quote
KWL Posted January 22, 2007 Posted January 22, 2007 Młoda, piekna zdrowa psina do wzięcia od zaraz :-) Quote
GreenEvil Posted January 22, 2007 Posted January 22, 2007 No tak asliczna sucz i nik sie nia nie interesuje?? pzdr GreenEvil Quote
przyjaciel_koni Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 Dianka szczególnie potrzebuje naszego wsparcia !!!! Bardzo prosimy o pomoc w szukaniu dla suni jakiegoś miejsca !!!!! To w jej przypadku bardzo ważne !!!!!! Quote
KWL Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Po pierwsze na górę :-) Po drugie czy jest może zapotrzebowanie na nowe zdjęcia psiaków z PL ? Quote
_beatka_ Posted January 24, 2007 Author Posted January 24, 2007 jaknajbardziej sie przydadza do promocji wiec jesli mozesz zrobic to byloby super:multi: Quote
KWL Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Oki, postaram się załatwić to w ten weekend, czy muszę się z kimś umówić żeby mógł robiż te zdjęcia ? Można wziąść psiunie na spacer ? Quote
_beatka_ Posted January 24, 2007 Author Posted January 24, 2007 mowisz ze chcesz wyjsc z psiakami i poprostu robisz zdjecia na dworzu, nikt tam nie musi wyrazac na to zgody:cool3: Quote
przyjaciel_koni Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 Chyba najtrudniejsza jest sytuacja biednej Diany. Nie wiadomo co ją czeka, czy będzie potrzebna kolejna operacja łapy, czy uda się zgromadzić na to fundusze. Jest mi przykro, bo to taka śliczna sunia. Jest grzeczna, trochę zagubiona. Super pilnie szukamy dla niej jakiegokolwiek miejsca !!! Łapa jeszcze jest w gipsie. Po kontroli będzie decyzja co dalej. Jeśli ktokolwiek może psince pomóc chociaż finansując jej hotelik będziemy bardzo wdzięczni !!!! Wpłaty dla Diany na AFN z dopiskiem Psi Los-Diana. Dodatkowe wyjaśnienia dot. Diany (i jej sytuacji) tylko na PW lub (szybciej)tel. Quote
Recommended Posts