Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

WYPADEK NA WALE MIEDZESZYŃSKIM!

Sobota 6 stycznia 2007 r. – godz. 15.20
W dniu dzisiejszym o godz. 12.51 Pogotowie Ratunkowe dla Zwierząt otrzymało informację, że na Wale Miedzeszyńskim (skrzyżowanie z ul. Wojsławicką) błąka się kulejący, wystraszony pies, prawdopodobnie potrącony przez samochód. Wysłano ambulans ratunkowy Psiego Losu. Na miejscu zdarzenia było obecnych dwóch panów, a wystraszony i obolały pies kręcił się obok. Użyto specjalistycznego chwytaka i spremedykowano psa, który z bólu usiłował ugryźć osoby niosące mu ratunek. O godz. 13.02 ranny pies był już w ambulansie, do Psiego Losu psiak dotarł o godz. 13.17. Wykonane badania wykazały złamanie poprzeczne kości promieniowej i łokciowej prawej kończyny piersiowej. Nastawiono złamaną kość i założono opatrunek gipsowy. Za około 2 tygodnie zostanie zrobione zdjęcie kontrolne. Wtedy okaże się, czy konieczna będzie operacja osteosyntezy. Jest to młoda ok. 1,5 roczna, zabdana suczka, która miała ciemnobrązową skórzaną obrożę. NA PEWNO MA WŁAŚCICIELA! Od lekarzy sunia otrzymała nowe imię – DIANA. Szukamy właściciela tej suczki!
zdjecia tutaj:

• Replies 167
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dianka jest prawdziwie piękną sunią. Biedna taka z tą złamaną łapą. Bardzo niezadowolona z gipsu. Oby tylko dobrze się zrastała.

Niewiele jeszcze wiemy o jej charakterze.
Postaramy się w najbliższym czasie uzupełnić nasze informacje.

Dianka pilnie potrzebuje domu z odpowiednim opiekunem - z racji niewiedzy o jej zachowaniach musi to być ktoś odpowiedzialny i chyba znający nieco psychikę psiaków.
Może się jednak okazać za jakiś czas, że Dianka jest bardzo spokojna, wtedy właściwie każdy kochający psiaki Człowiek będzie odpowiedni.

Posted

Dianka zdała test na dzieci na piątkę. Poruszanie sprawie jej delikatną trudność, chyba nie dokońca jeszcze przyzwyczaiła się do gipsu. Fajna sunia. Nie zdawałam sobie tylko sprawy, ze jest taka duża

Posted

malagos napisał(a):
Ronja, kochana jesteś.....:buzi:

ee, malagos, ja między innymi realizuję program mojego autorstwa dla moich podopiecznych "Jestem potrzebny". Chcę, by nauczyli się, że nie żyją tylko dla siebie (pomimo swego uposledzenia), ale moga zrobić wiele dla innych. Ta wycieczka wywołałą w nich jakieś emocje, bo dziś wielu z nich podchodziło do mnie i wspominałao Dianę i Wedelka

Posted

Oki, postaram się załatwić to w ten weekend, czy muszę się z kimś umówić żeby mógł robiż te zdjęcia ? Można wziąść psiunie na spacer ?

Posted

Chyba najtrudniejsza jest sytuacja biednej Diany.

Nie wiadomo co ją czeka, czy będzie potrzebna kolejna operacja łapy, czy uda się zgromadzić na to fundusze.

Jest mi przykro, bo to taka śliczna sunia. Jest grzeczna, trochę zagubiona.
Super pilnie szukamy dla niej jakiegokolwiek miejsca !!!
Łapa jeszcze jest w gipsie. Po kontroli będzie decyzja co dalej.

Jeśli ktokolwiek może psince pomóc chociaż finansując jej hotelik będziemy bardzo wdzięczni !!!!

Wpłaty dla Diany na AFN z dopiskiem Psi Los-Diana.

Dodatkowe wyjaśnienia dot. Diany (i jej sytuacji) tylko na PW lub (szybciej)tel.